Gå til sygdomsliste

Internationalt samarbejde

Kræftens Bekæmpelse deltager i internationalt samarbejde på nordisk (NCU), europæisk (ECL) og globalt (UICC) plan.

NCU, Nordic Cancer Union

Kræftens Bekæmpelse er sammen med kræftforeningerne i Finland, Sverige, Norge, Island og Færøerne medlem af Nordisk Cancer Union.

I NCU samarbejdes om at:

  • Øge viden om kræftsygdomme, effektiv forebyggelse, kræftbehandling og rehabilitering
  • Forbedre effektiv anvendelse af viden om kræft i Norden
  • Støtte nordisk kræftforskning og strategiske projekter af høj kvalitet inden for kræftområdet

De nordiske lande udgør med en befolkning på mere end 27 mio. personer et helt enestående grundlag for registerbaseret forskning.

Befolkningerne kan karakteriseres som relativt ens på en række områder som kultur, livsbetingelser, offentligt sundhedsvæsen og veletablerede nationale befolkningsregistre. Derfor er forskning og strategiske projekter inden for epidemiologisk kræftforskning højt prioriteret i NCU.

En række projekter gennemføres i tæt samarbejde med de nordiske cancerregistre (ANCR).

NCU

ECL, Association of European Cancer Leagues

Kræftens Bekæmpelse samarbejder gennem ECL, Association of European Cancer Leagues med kræftforeninger i mere end 20 europæiske lande.

ECL's hovedaktivitetsområder er inden for forebyggelse og oplysning med særlig fokus på tobaks- og solområdet, patientstøtte, herunder patientrettigheder og rehabilitering samt fundraising. Samarbejdet omfatter erfaringsudveksling, vidensdeling, inspiration til nye initiativer og koordinering af den politiske indsats i forhold til EU.

ECL

UICC, International Union against Cancer

UICC er en verdensomspændende organisation, der har mere end 800 medlemmer fra 155 lande. UICC's aktiviteter sætter fokus på patientstøtte, forebyggelse og forskning og omsættes blandt andet i en række programmer, som er til inspiration for aktører inden for kræftområdet verden over.

UICC er initiativtager til markering af World Cancer Day 4. februar. Kræftens Bekæmpelse markerer dagen med en årlig Hædersprisuddeling.

UICC

Fagspecifikke internationale samarbejder

Kræftens Bekæmpelses fagafdelinger har en række samarbejdsrelationer inden for deres specifikke fagområder. Det gælder bl.a. samarbejde om:

  • Registerbaseret kræftforskning med ANCR, Association of Nordic Cancer Registries og IARC, International Agency for Research on Cancer
  • Tobaksforebyggelse med ENSP, European Network on Smoking and Tobacco Prevention
  • Kræftforskning med Organisation of European Cancer Institutes
  • Psykosociale kræftforskning med IPOS, International Psycho-Oncology Society

Læs alt om Kræftens Bekæmpelses arbejde, formål, historie og organisation

Om os - forsiden

 

Nyheder

25-05-2019
Kræftcellernes slægtsforsker får Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris
Han optegner kræftcellernes stamtræ og udvikler redskaber, der i fremtiden kan hjælpe lægerne til at være et skridt foran kræften. Lektor Nicolai Juul Birkbak fra Aarhus Universitet og Aarhus Universi…
Læs flere nyheder