Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Helsingør lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Helsingør.

Foreningens formål er at forebygge kræftsygdomme, øge helbredelsesmulighederne og begrænse de fysiske, psykiske og sociale følgevirkninger af kræft. Landsforeningen tæller mere end 400.000 medlemmer,

heraf 4.663 i Helsingør pr. 1. jan 2022.

På lokalt plan arbejder vi med oplysning, forebyggelse, patientstøtte og indsamlinger til kræftforskning. Vi arbejder tæt sammen med andre lokale patientforeninger og Helsingør kommune bl.a. for at påvirke politiske beslutninger til gavn for kræftpatienter og deres pårørende.

I 2022 fokuserer vi ud over de faste aktiviteter på

  • Børn som pårørende
  • Rehabilitering og senfølger


Har du lyst til at være med i arbejdet er du meget velkommen til at kontakte os.

Formand

Gunnar Stein

40463456

fri-gust@cancer.dk

Næstformand

Jan Algreen-Ussing

27450979

algreen-ussing@privat.dk

Stafet for Livet Helsingør 2022 11-12 juni Skolen ved Gurrevej
Udgivet den 10-05-2022

I år bliver der igen en "normal" Stafet for Livet i Helsingør. Pga. Corona måtte stafetten aflyses i 2020 og blev holdt som en 12-timers stafet i efteråret 2021.

Nu i år er Stafet for Livet Helsingør tilbage med en fuld 24 timers stafet i weekenden d. 11. - 12. juni fra kl. 12 til 12 på Skolen ved Gurrevej.

Blandt de mange aktiviteter på stafetten vil du få mulighed for en snak med formanden for Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse Helen Bernt Andersen, som for øvrigt selv er tidligere elev på netop Skolen ved Gurrevej.

Følg stafetten på https://www.facebook.com/stafetforlivetHelsingor

Temaaften om Børn, Unge og Sorg
Udgivet den 31-03-2022

Børn og Unge som pårørende er et fokusområde for Kræftens Bekæmpelse Helsingør Lokalforening og et bærende tema for Stafet for Livet Helsingør 2022.Lokalforeningen og Stafetten har gennem et stykke tid samarbejdet om at sætte fokus på netop dette tema. Som led i dette arbejde afvikler vi en debat- og informationsaften om Børn og Unge d. 9. maj kl. 19.30 i Toldkammerets Store sal.Børn og unge i sorg er en stor udfordring rundt om i kommunerne. Får vi identificeret børnene/de unge rettidigt, og hvis, har vi så det rette beredskab til at støtte børnene, de unge og deres pårørende og klassekammerater?Der har været et brandattentat mod Rådhuset i Helsingør mandag eftermiddag som ramte byrådsmødet. Det er efterfølgende blevet udsat til netop mandag d. 9. Derfor er der indsat en ændring i programmetDet er nogle af de spørgsmål, vi sætter fokus på med debataftenen, hvor formanden for Helsingør kommunes (Oprindeligt: Børne- og Uddannelsesudvalg, Claus Birkelyng Nu:), Sidsel Bondo leder af Børne- & Ungerådgivningen (PPR) i Helsingør kommune mødes i et debatforum med Annemarie Dencker fra Det Nationale Sorgcenter og Maria Hartmann fra Kræftens Bekæmpelse OmSorg & Ung kræft .Vi inviterer specielt lærere og pædagoger i Helsingør kommune (nu ramt af udsat byrådsmøde: samt medlemmerne af Børne- og Uddannelsesudvalget og Social- og Sundhedsudvalget,) men det er naturligvis åbent for alle med interesse for emnet.Nærmere information fås ved henvendelse til Gunnar Stein fri-gust@cancer.dk

Børn Unge og Sorg 1 v.2.png