Nyt fra lokalforeningen

På tur med TEAM RYNKEBY MIDT-VEST

torsdag den 2. maj kl. 19

Anny Overgaard fortæller om sine mange ture med Team Rynkeby. Hele 13 gange har hun været med i Paris. Hun fortæller om sine oplevelser før - under - og efter turene, og selvfølgelig om, hvordan det gik til, at hun kom med første gang.

Der er ikke tilmelding.

Entrè med kaffe og brød 50 kr.


Syng Sammen aften 

torsdag den 4. april 2024 kl. 19 på Ruskjærholm, Ruskærvej 19, 7441 Bording.

Efterskolelærer og musiker Jesper Korsgaard vil lede os gennem en aften med sange fra højskolesangbogen, dels nogle som Jesper vælger, dels nogle som deltagerne foreslår.

Der er ikke tilmelding.

Entrè med kaffe og brød 50 kr.


Foredrag og generalforsamling torsdag den 7. marts 2024 kl. 19

Torben Pedersen, mangeårig præst ved Fonnesbæk Kirke i Ikast, kommer og fortæller om sit liv som præst.


Efterfølgende holder Lokalforeningen sin ordinære generalforsamling. Alle medlemmer af Kræftens Bekæmpelse er samtidig medlem af Kræftens Bekæmpelse og har dermed stemmeret. Dagsorden ifølge vedtægterne.


Vi mødes på Ruskjærholm, Ruskærvej 19, 7441 Bording.


Foredrag om Livet på Gudenå Hospice.

Torsdag den 8. februar 2024 kl. 19 holder Kirsten Dahl, der er souschef på Gudenå Hospice foredrag på Ruskjærholm. Hun fortæller om hverdagen på hospice, herunder både de svære situationer og de stjernestunder, der også er.

Der er ikke behov for forhåndstilmelding. Entrè incl. kaffe m/brød 50 kr.


Foredrag om immunterapi

Torsdag den 9. november 2023 kl 19 holder vi foredrag på Ruskjærholm. Denne gang er det afdelingslæge Louise Mahncke Guldbrandt, der fortæller om, hvad immunterapi egentlig er og hvorfor det er en god behandlingsform. Hun fortæller også om de bevirkninger og senfølger, man indtil nu har set, og om de fordele og ulemper, der er ved behandlingsformen.

Der er ikke behov for forhåndstilmelding. Entrè incl kaffe m/brød 50 kr.


Sommerfest på Ruskjærholm

Torsdag den 8. juni holder vi sommerfest på Ruskjærholm. Vi mødes kl. 17,30, hvor vi går en tur i området og hører lidt om de nye skulpturer omkring Sansestien. Derefter er der grill og hygge. Tilmelding er nødvendig af h.t. maden - kontakt Inger-Lise Katballe på mail ilkatballe@hotmail.com eller på tlf. 53 80 23 59.

Fokus på Senfølger

Torsdag den 11. maj kl. 19 sætter vi fokus på senfølger i et arrangement, som Lokalforeningen holder på Ruskjærholm. Det er personale fra Ikast-Brande Kommunes Sundhedscenter, der fortæller om de typiske senfølger, de møder hos borgere. De vil også fortælle om nogle af de muligheder, der kan være for at mindske generne, dels via lokale tilbud, dels via muligheder for selv at mestre et liv med senfølger.

EKKO - koret på Ruskjærholm.

Torsdag den 20. april kl. 19 kommer EKKO-koret og synger og spiller et blandet repertoire, dog mest rytmiske sange. Koret ledes af Joan Frost og Stig Skovbo. Vi kommer også til at synge fællessange..

Vel mødt.


Orientering fra Generalforsamlingen.

Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Ikast-Brande har holdt generalforsamling. Aftenen startede med, at Poul Ladefoged og Inger-Lise Katballe fortalte om et udviklingsarbejde i landsbyen Galloya i Gambia, som de er blevet involveret i via Rotary. Indsatsen begyndte med etablering af kvindehaver og er fortsat med etablering af en Nursery School og senere forsyning af rent drikkevand i hele landsbyen. Det har givet et løft i ernæring og sundhedstilstand og samtidig en tro på, at tilværelsen i landsbyen kan blive endnu bedre.

Bestyrelsens beretning indeholdt både landsdækkende og lokale emner. Røgfri Fremtid er stadig et indsatsområde. Aktuelt har Ikast-Brande Kommune besluttet, at legepladser skal være røgfri, og der er en indsats i gang i fritidslivet, aktuelt hallerne i Ikast og Brande. Men tobaksindustrien er en hård modstander. Samtidig med at brugen af cigaretter falder, så kommer der andre produkter frem. Senest de såkaldte puff - bars, der er en form for engangs e-cigaretter, der smager af slik, men er fyldt med nikotin og sælges ulovligt til børn/unge.

I forhold til emnet Børn i Sorg, så er der lokalt i samarbejde med kommunens børne-og familieafdeling skabet et overblik over, hvilke muligheder, der er for børn, der f.eks. har mistet en forælder. Derudover har der været arbejdet med beredskabet blandt de voksne, der kommer i kontakt med børn/unge, dvs skoler og dagtilbud, hvor der alle steder er udarbejdet sorgplaner. Endelig er der på nationalt plan lavet undervisningsmateriale om sorg til brug i de forskellige årgange i skolerne.

Et relativt nyt landsdækkende indsatsområde handler om senfølger efter kræft. Der er indsatser på forskningsområdet og konkret i forhold til etablering af særlige klinikker med ekspertise omkring senfølger. Lokalt er der også et arbejde i gang for at prøve at skabe et overblik over, hvor det kan være muligt at gøre en ekstra indsats.

Lokalt er der etableret en gruppe særligt for kræftramte kvinder, der som udgangspunkt mødes en gang mdl. Der er også etableret en gruppe bestående af familier, hvor den ene forælder er død af kræft, og hvor der er hjemmeboende børn. Denne gruppe mødes som udgangspunkt en gang i kvartalet. Endelige er der sket en omlægning af gruppen vedrørende ældre efterlevende, således at den nu mødes i Frivilligcentret i Ikast.

Det relativt høje aktivitetsniveau indebærer også nogle udfordringer. Selv om der er mange frivillige i det lokale arbejde, så er der brug for endnu flere. Særligt mangler der ledere til landsindsamling i Ikast-Bording-Engesvang området, til Stafet for Livet i Ikast, og der må gerne være endnu flere frivillige til julemarkedet, der vokser sig rigtig stort.

Et andet sted, der vokser, er den Kreative Butik i Ejstrupholm, der nu har egne butikslokaler med åbent alle hverdagseftermiddage og lørdag formiddag. Det har også ført til, at der er etableret en selvstændig forening med det formål at støtte brystkræftforskningen.

I forbindelse med regnskabsaflæggelsen var der en debat i forhold til de relativt store beløb, Lokalforeningen ser ud til at betale til Ruskjærholm, som juridisk set ejes af Kræftens Bekæmpelse, men i praksis primært bruges af Lokalforeningen. Bestyrelsens begrundelse for betalingerne er, at Ruskjærholm og Lokalforeningen i praksis er 2 sider af samme sag – den ene ville ikke være det samme uden den anden.

Ved valget til bestyrelsen var der genvalg til Inger-Lise Katballe, Brande. Der var nyvalg til Mette Christensen, Engesvang, Ulla From, Bording, Lene Toustrup Jensen, Ikast og Svend Eg, Brande. Annette Justesen og Karin Vinther, begge Ikast, var ikke på valg.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Inger-Lise Katballe som formand, Karin Vinther som næstformand, Mette Christensen som kasserer og Annette Justesen som sekretær.


Generalforsamling torsdag den 30. marts fra kl. 19.

Kræftens Bekæmpelses Lokalforening holder ordinær generalforsamling. Alle medlemmer af Kræftens Bekæmpelse er samtidig medlem af Lokalforeningen og har dermed stemmeret.

Dagsorden ifølge vedtægterne.

Inden generalforsamlingen vil Poul Ladefoged og Inger-Lise Katballe fortælle om udviklingsprojekter i landsbyen Galloya i Gambia, som de medvirker i.

Vi mødes på Ruskjærholm, Ruskærvej 19, 7441 Bording.

På gensyn - bestyrelsen


Foredrag om en tur i kajak tværs over Alaska.

Torsdag den 2. marts kl. 19 holder vi et foredrag på Ruskjærholm, hvor Kim Bo Larsen fortæller om sin tur alene 2600 km i kajak ned ad Yukon floden gennem Alaskas vildmark. Selve turen varede 43 dage og indeholdt både gode oplevelser og strabadser i form af ensomhed, hårdt vejr og møder med et anderledes dyreliv, bl.a. bjørne.

Entrè incl. kaffe 50 kr. Der er ikke behov for tilmelding.


Foredrag om "Ruth i Krig"

Torsdag den 2. februar kl. 19 har vi foredrag på Ruskjærholm. Ruskærvej 19, 7441 Bording. Det er Ruth Brik Christensen, der har arbejdet som soldaterhjemsleder i bl.a. Irak og Afghanistan, der fortæller om sit arbejde med at skabe ro og tryghed for soldaterne. At være soldat i krig er selvfølgelig noget helt andet end at være ramt af kræft. Men måske er der alligevel nogle lighedspunkter i forhold til at føle sig truet på livet og risikoen for at få senfølger.

Entrè 50 kr. incl. kaffe - der er ikke behov for tilmelding.


Julemarked på Ruskjærholm

Den 3. og 4. december 2022 er der igen julemarked på Ruskjærholm. Vi begynder begge dage kl. 10 og slutter lørdag kl. 15. Søndag lukker markedet kl. 14.

Vi sælger juletræer, juledekorationer og diverse håndarbejder. Derudover er der forskellige aktiviteter - f. eks. stor tombola, hesteridning, gåture, nissesti og andre aktiviteter særligt for børn, som også kan hilse på julemanden. Cafèen tilbyder gløgg, æbleskiver, ris a`la`mande mv.

Overskuddet deles mellem Ruskjærholm og Lokalforeningen.


Foredrag om senfølger

Torsdag den 3. november kl. 19 er der igen foredrag på Ruskjærholm om senfølger. Denne gang er det Laurids Kattrup fra Ikast, der fortæller om hvordan han fik foretaget en benamputation som følge af knoglekræft. Han fortæller også om, hvordan han er kommet videre og opfordrer os alle til at værdsætte og nyde det liv, vi har.


Foredrag om senfølger

Torsdag den 6. oktober kl. 19 er der foredrag om senfølger. Det er Josina Bergsøe, der fortæller om, hvordan senfølger har påvirket hende med tørre slimhinder, træthed og svigtende hukommelse. Hun fortæller også om, hvordan hun er kommet videre. Josina Bergsøe står bl.a. bag flere bøger og en kunstudstilling "Skaldet er smukt" med 20 skaldede kvinder i behandling for brystkræft.


Foredraget holdes på Ruskjærholm, Ruskærvej 19, 7441 Bording. Entre 50 kr.


Højskoledag på Ruskjærholm

Lørdag den 17.september er der igen højskoledag på Ruskjærholm . Programmet varer fra kl. 9 til ca. 16. Om formiddagen vil Gunhild Weisbjerg komme med et indlæg vedrørende forskelle på mænd og kvinder. Inden frokost er der fællessang ved Bente Busk og om eftermiddagen fortæller Lisa Gjessing om til kræftforløb og hvordan hun nu har vundet guld i taekwondo ved de paralympiske lege i Tokyo. Tilmelding via LOF i Ikast inden 4/9.


Frirum for yngre efterlevende med hjemmeboende børn

Der er etableret et netværk, der henvender sig til efterlevende med hjemmeboende børn. Gruppen tilbyder et frirum med hygge og leg og hvor man kan bruge hinanden som sparring i det man går og tumler med. Gruppen mødes ca. hver 3. måned en lørdag kl. 11-15 på Ruskjærholm. Kontakt Ann Marie Poschwatta for yderligere information. tlf. 40 45 31 03 eller mail: amr_gp@hotmail.com.


Etablering af kvindegruppe

Der er nu etableret en kvindegruppe i tilknytning til Ruskjærholm. Gruppen har p.t. 21 medlemmer. Gruppen mødes den sidste torsdag i hver måned kl. 17-18.30 til "hjemmemøde". Derudover vælger gruppen et antal lokale arrangementer, som gruppen deltager i. Udgangspunktet er at være sammen om noget ud over kræft.

Sangaften på Ruskjærholm

Den 9. maj kl 19 er der sangaften på Ruskjærholm. Det er Hanne og Aage Christiansen, der med deres store erfaring og inspiration vil stå for sange fra Højskolesangbogen. De vil også fortælle om de sange, de har valgt.

Hanne og Aage Christiansen har i snart en menneskealder stået bag bl.a. musicals på Ikast-Brande gymnasium og konkurrencen for Unge Sangere i Ikast. De får måske ikke tilsvarende potentiale at arbejde med på Ruskjærholm, men Kræftens Bekæmpelses Lokalforening ser frem til en dejlig aften. 

Foredrag om senfølger

Torsdag den 7. april kl. 19 kommer læge Mogens Munch Nielsen til Ruskjærholm og holder et foredrag om senfølger. Han vil dels fortælle om den forskning der finder sted, dels om hvad der evt. kan gøres for at afhjælpe forskellige senfølger. Han arbejder til daglig i Kræftlinjen i Kræftens Bekæmpelse, hvor han møder mange spørgsmål fra kræftramte.


Generalforsamling i Kræftens Bekæmpelses Lokalforening

Lokalforeningen holdt årets generalforsamling den 24/3 på Ruskjærholm. Aftenen startede med, at tidligere chefredaktør på Ikast Avis, Steen Hebsgaard, fortalte om oplevelser gennem næsten 40 år med lokaljournalistik. Det blev en mangesidet fortælling. Der var politik på alle niveauer, samspil med politi- og redningsvæsen, selvvalgte reportager fra forskellige jobtyper, sport og ikke mindst kultur. Der var også de lidt skøre indslag med aprilsnar, og hvordan journalisten selv kunne blive udsat for at være til grin. Endelig var der eksempel på en stor udlandsreportage og på, hvordan jobbet også kan føre til ubehageligheder i det private liv. Alt i alt en afspejling af det liv, mennesker lever. På næsten samme måde kan man sige, at Steen Hebsgaards liv som pensionist afspejler det liv, han har levet, siden han i ungdommen drømte om at blive rockmusiker.

Efter foredraget var der generalforsamling, hvor der var genvalg til Annette Justesen, Karin Vinther og Jens Hammer Larsen som bestyrelsesmedlemmer. Jørgen Nygaard og Lisbeth Aarup Nielsen blev genvalgt som suppleanter. Asger Svendsen blev genvalgt som revisor og Bjarne Sass-Petersen som revisorsuppleant. Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Inger-Lise Katballe som formand, Jens Hammer Larsen som næstformand, Ann Marie Poschwatta som kasserer og Annette Justesen som sekretær. Bestyrelsen består derudover af Else Eriksen, Christina Didriksen og Karin Vinther.


Generalforsamling og foredrag den 24. marts 2022

Vi holder generalforsamling torsdag den 24. marts kl. 19 på Ruskjærholm, Ruskærvej 19, 7441 Bording.

Inden generalforsamlingen kommer tidligere chefredaktør på Ikast Avis, Steen Hebsgaard, og fortæller om små og store, sjove, tragiske, spændende og morsomme oplevelser gennem næsten 40 med lokaljournalistik. Det vil han også krydre med erfaringer om og idèer til at blive pensionist.

 Efter en kaffepause holder vi så generalforsamlingen. Eventuelle forslag til behandling på generalforsamlingen skal sendes til mail: ilkatballe@hotmail.com inden 17. marts 2022.

Af praktiske hensyn vil vi bede om tilmelding til arrangementet. Det sker senest den 22. marts på mail: ilkatballe@hotmail.com eller SMS/telefon på 53 80 23 59.

Overskud fra tombola

En del af julemarkedsaktiviteterne var en tombola med mange sponserede gevinster. Salget gik godt - vi fik udsolgt. Det betød en indtægt på 30.000 kr. Vi havde også lidt udgifter til lodder og gevinstafgifter, ialt 1.065 kr. Resten - dvs. 28.935 kr. vil blive delt mellem Lokalforeningens aktiviteter og drift af Kræftens Bekæmpelses ejendom, Ruskkjærholm.


Tilsvarende gælder for overskuddet fra de mange andre aktiviteter, dvs. salg af gravstedspynt, dekorationer, juletræer, cafè, pølsebod mv.


Julemarked

Lokalforeningen planlægger at holde det årlige julemarked på Ruskjærholm i weekenden 4.-5. december. Markedet vil følge traditionen med salg af juletræer, dekorationer, Kais pølser, m.v. ligesom der vil være tombola og aktiivteter for børn.


Kvindegruppe

Lokalforeningen planlægger at etablere en gruppe kun for kvinder. Er du interesseret i at høre mere, så kontakt Inger-Lise Katballe, mail: ilkatballe@hotmail.com eller tlf. 53 80 23 59.

Genåbning og jubilæum

Lokalforeningen vil gerne fejre, at vi igen kan være sammen. Det kombinerer vi med, at det nu er 10 år siden, at Ruskjærholm blev indviet. Fejringen foregår fredag den 3/9 kl. 14 - 17 på Ruskjærholm, Ruskærvej 19, 7441 Bording.

Der vil være taler, forplejning, hyggeligt samvær, naturvandring, butik m.håndværk m.v.

Tilmelding senest tirsdag den 24/8 til mail: ilkatballe@hotmail.com

Samtalegruppe for ældre efterlevende

Vi opretter en samtalegruppe for ældre mennesker, der har mistet en ægtefælle. Formålet er at deltagerne får bearbejdet sorg, savn og ensomhed. Er du interesseret, så kontakt Henning Busk, tlf. 29848309.

Generalforsamling i Lokalforeningen.

Torsdag den 25. marts kl. 19 holder Lokalforeningen en online generalforsamling på TEAMS. Man kan tilmelde sig generalforsamlingen til Inger-Lise Katballe, mail: ilkatballe@hotmail.com senest den 21. marts. Hvis man har forslag til behandling på generalforsamlingen eller man vil opstille kandidater, så skal det ske til samme mail senest den 18. marts.

Alle, der er tilmeldt generalforsamlingen senest 21. marts vil den 23. marts få tilsendt dagsorden med bilag. Der vil også være et link til TEAMS og en vejledning til, hvordan man kommer på mødet online.

Aktiviteter på pause.

P.g.a. COVID-19 er Lokalforeningens aktiviteter sat på pause. Vi følger løbende udviklingen i de generelle anbefalinger og tilpasser vores aktiviteter til det.

Foredrag om pilgrimsvandring på Caminoen AFLYST p.ga. COVID-19

Tirsdag den 6/10 holder Lokalforeningen et foredrag med tidligere Skoleleder Jørn Bjerager om hans pilgrimsvandring på Caminoen. Han fortæller om, hvad der motiverer til at gå en sådan tur og om den stærke fysiske og følelsesmæssige oplevelse det var – en oplevelse, der har sat sig spor.

Fortællingen vil også indeholde, hvordan man kan forberede sig, om afsavn fra familien, smerte, venskaber og hvordan det var at komme hjem til dagligdagen.

Foredraget foregår kl. 19 i Sognegården i Brande. På grund af COVID-19 er tilmelding nødvendig senest søndag den 4/10 til ilkatballe@hotmail.com.


Sommerfest i Lokalforeningen tirsdag den 18. august kl. 17,30 på Ruskjærholm

Vi har haft et meget anderledes forår, og nu trænger vi til at mødes. Programmet handler både om at komme rundt i den dejlige natur, hvor vi møder nogle opgaver, om spisning, en hilsen fra områdechef Malene Herbsleb og selvfølgeligt socialt samvær. Af praktiske hensyn er det nødvendigt at tilmelde sig - det sker til Inger-Lise Katballe, mail: ilkatballe@hotmail.com eller mobil 53 80 23 59 senest den 11/8. Vi planlægger at være ude en stor del af tiden - og håber på godt vejr.

Afsluttet digital generalforsamling

Vi har nu afsluttet den digitale generalforsamling. Vi har lært, at det rent teknisk er muligt at gennemføre en generalforsamling digitalt. 15 medlemmer valgte at deltage. Der kan være fordele ved den fremgangsmåde, vi har haft. F.eks. har mange flere end sædvanligt haft mulighed for at læse beretning, regnskab og aktivitetsplan. Men ulemperne er i overtal. Det er vigtigt at mødes, være i dialog og forstå nuancerne.


Tak til områdekontoret for værdifuld hjælp til den digitale afvikling - bestyrelsen kunne ikke have gjort det selv.


Digital generalforsamling i Lokalforeningen

Coronaen forhindrer os i at mødes som vi plejer. Derfor holder Lokalforeningen nu digital generalforsamling. Hvis du er medlem af Kræftens Bekæmpelse og bor i Ikast-Brande Kommune, så kan du deltage i generalforsamlingen. Det kræver kun, at du tilmelder dig med navn og e-mailadresse til Lokalforeningsformanden, Inger-Lise Katballe, mail: ilkatballe@hotmail.com senest den 8. juni 2020. Herefter vil du få dagsordensmateriale tilsendt.


Foredrag på Ruskjærholm torsdag den 5. marts kl. 19.

Alene i Vildmarken – alene med kræft. Er der nogen sammenhæng? Det vil der være mulighed for at blive klogere på, når Kræftens Bekæmpelse i Ikast-Brande arrangerer foredrag på Ruskjærholm med Flemming Sanggaard, også kaldet Falkemanden.

I foredraget fortæller han om sit 60 dage lange ophold i vildmarken i konkurrencen, hvor de enkle vilkår var – hold ud eller forsvind. Sult, savn, isolation, kulde og ekstremt vejr var nogle ubarmhjertige modstandere. Via viljestyrke, humør og færdigheder, som han bl.a. har lært af sin kræftsyge far som hjælp mod kroniske smerter, så lykkedes han med at være den danske deltager, der har klaret sig længst tid i vildmarken.

Fortællingen vil også omfatte hvilke optagelser, der blev vist – og hvilke der ikke blev vist. Hvad er det, der afgør sammensætningen af en tv-udsendelse?

Alle er velkomne til foredraget. Entrè 50 kr. incl. kaffe


Højskoledag på Ruskjærholm

Kræftens BekæmpelseI -kast-Brande Lokalfor ening i samarbejde med LOF inviterer vi d. 13 september til Højskoledag

Tilmelding via LOF´s hjemmeside:https://lof.dk/ikast/foredrag-debat/hojskoledag-pa-ruskjaerholm/id/192130

Følg vejledningen på hjemmesiden.

Du kan også tilmelde dig pr. tlf på: 61709716

Tilmelding senest d.1. september.

Pris for hele dagen inkl. forplejning: 300,-

17.00 Tak for i dag


Gill og Hyggeaften på Ruskjærholm

06.06.2019 kl. 17:30 - 22:00


Ruskærvej 19 - 7441 Bording

DETALJER

Sommerfest og indvielse af bålhytte

Torsdag den 6. juni inviterer Lokalforeningen alle medlemmer til grill, hygge og indvielse af bålhytte på Ruskjærholm. Tilmelding er nødvendig af h.t. forplejning.



Torsdag den 4. april 2019, kl. 19,00

Ruskjærhom, Ruskærvej 19, 7441 Bording.

 

”Børn i sorg – ansvarlige voksne”

Når en familie rammes af svær sygdom eller død, så opstår også spørgsmålet om, hvad omgivelserne kan gøre for de børn, der måtte være i familien. Hvordan møder vi dem bedst? Og hvad kan der være brug for at vi gør? Martin Lytje fra Kræftens Bekæmpelses Omsorgsteam fortæller om de erfaringer, de har.

 

Entrè incl. kaffe/the med brød 50 kr.


Generalforsamling i Kræftens Bekæmpelses Lokalforening.


Lokalforeningen holdt sin årlige generalforsamling den 21. marts på Ruskjærholm. Aftenen startede med, at Bente Busk spillede til sange, hun havde udvalgt fra Højskolesangbogen – som i år har 125 års jubilæum. Således gav bl.a. ”Den blå anemone” og ”Kære linedanser” anledning til god stemning som oplæg til generalforsamlingen.

Under generalforsamlingen gjorde formanden bl.a. rede for Lokalforeningens særlige indsatsområder i 2018. Her er der sat et øget fokus på Røgfri Fremtid – en vision om, at i 2030 er der ingen børn eller unge, der ryger og højst 5 % af den voksne befolkning ryger. Lokalt har Kræftens Bekæmpelse et godt samarbejde med Ikast-Brande Kommune om forskellige indsatser.

I årets løb er der også etableret et samarbejde med flere andre patientforeninger om ”Skønne Steder” – en aktivitet, der betyder, at foreningerne på skift inviterer hinandens medlemmer til samvær, gode oplevelser og bevægelse i naturen.

Som en ny aktivitet havde bestyrelsen foreslået, at der i september holdes en højskoledag på Ruskjærholm. Generalforsamlingen bakkede op om forslaget og foreslog et indhold, der handler om livet i bred forstand.

Else Eriksen, Ejstrupholm og Inger-Lise Katballe, Brande blev genvalgt til bestyrelsen. Jørgen Nygaard og Solvejg Jakobsen modtog ikke genvalg. Nyvalgt blev Ann Marie Poschwatta, Ikast, og Christina Didriksen, Engesvang. Lisbeth Aarup Nielsen, Brande blev genvalgt som suppleant og nyvalgt blev Jørgen Nygaard, Ikast. Asger Svendsen, Ejstrupholm, blev valgt som revisor og Bjarne Sass-Petersen, Ikast blev valgt som revisorsuppleant. 

Bestyrelsen vil senere konstituere sig.

 

Bestyrelsen har drøftet tilrettelæggelsen af cafèmøder.

 Vi oplever, at der har været god søgning til arrangementer, der også er rettet mod mennesker, der har en generel interesse for kræftområdet. Samtidig er det vigtigt, at vi har relevante aktiviteter for dem, der aktuelt og direkte er berørt af kræft.

Derfor vil forårsprogrammet være opdelt i arrangementer, der har karakter af foredrag og andre arrangementer, der vil tage afsæt i de behov, der opleves på patientstøtteholdene.

Vi vil kalde de generelle arrangementer for ”Foredrag” og de målrettede arrangementer for ”cafèmøder”.


Cafèmøder:

I forbindelse med foreningens patientstøttearbejde oplever vi, at der fra kræftramte eller pårørende bliver udtrykt behov for, at vi via en fagperson sætter fokus på et specifikt emne vedrørende kræft. Det kan f.eks. være senfølger, påvirkning i parforhold, økonomi eller arbejdsmuligheder.

Lokalforeningen er parat til at tilrettelægge cafémøder. Alle er velkomne til at komme med forslag til emner og alle interesserede vil være velkomne til at deltage. Cafèmøderne forventes at finde sted på Ruskjærholm, evt. i dagtimerne eller som fyraftensmøde.  

 

Få glæde af lokale skønne steder.

Lokalforeningen har indledt et samarbejde med en del andre foreninger i kommunen.

Formålet er, at vi kommer til at opleve flere af de

skønne steder, vi har i Ikast-Brande.

Foreningerne skiftes til at stå for arrangementerne, og der kommer en særskilt indbydelse til hvert

Arrangement.


 

Støt Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling ,søndag den 7. april 2019.

Meld dig gerne som indsamler.

 

Stafet for Livet, Ikast.

En gruppe i Kræftens Bekæmpelse arrangerer

Stafet for Livet i Ikast, i weekenden den 4. – 5. maj 2019.

Stafetten er en holdstafet i eget tempo, der foregår over et døgn

ved ”Hjertet” i Ikast.

Følg med på www.stafetforlivet.dk/stafet/Ikast.