Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Randers lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Randers.

Lokalforeningen er Kræftens Bekæmpelses lokale talerør. Er du medlem af Kræftens Bekæmpelse, er du automatisk medlem af lokalforeningen i din kommune. 

Hvis du vil vide mere om vores arbejde i Randers kommune, er du velkommen til at kontakte:

Lokalforenings formand

Ingrid Rasmussen

ingridrasmus@gmail.com

22 55 56 93

Ny Facebook gruppe for frivillige
Udgivet den 18-11-2020

Lokalforeningen opretter Facebook-side for alle, som ønsker at give et nap med til gavn for kræftsagen.

Det giver samtidig mulighed for at få et overblik - og et samlingssted for de mange frivillige, som vi ved der er derude.

Nogle vil være "gamle kendinge", måske fra Stafet for Livet, Lyserød Lørdag, frivillige i Genbrugsbutikken, ambassadører, m.m - men meget gerne også andre interesserede, som vil være en del af det frivillige netværk.


Gruppen er for alle, som ønsker at yde et stykke frivilligt arbejde for Kræftens Bekæmpelse, lokalforeningen i Randers.


Ved at være medlem af gruppen accepterer man samtidigt, at lokalforeningen bl.a. slår opslag op, hvor der spørges om hjælp til et givent arrangement mm. 


Man kan deltage i én eller flere arrangementer, der er intet pres eller loft på din deltagelse. 

Ingen vil blive spurgt direkte om hjælp, medmindre man selv har givet lov til det, på en pb til gruppens admin.

Måden det kommer til at foregå på er, at der bliver oprettet en meningsmåling , når vi har brug for hjælp, og på den måde melder du dig til et arrangement.


Som frivillig er du også altid velkommen til at tage kontakt til gruppens admin, hvis du har spørgsmål eller gode ideer, som kan tages med til bestyrelsen i lokalforeningen, som så behandler din idé, og du vil derefter modtage et svar.


Gruppen er ligeledes oprettet for at vi kan skabe et godt samarbejde mellem jer frivillige og bestyrelsen i lokalforeningen Randers. 


Vi håber at vi alle kan få god gavn af denne gruppe :-) 


Gruppen hedder:


Frivillige til lokalforeningen Randers, Kræftens Bekæmpelse

https://www.facebook.com/groups/849726069102128Venlig Hilsen 

Mette Schell Andersen


Afholdt generalforsamling 2020.
Udgivet den 02-10-2020

På trods af Corone-situationen er det med et halvt års forsinkelse lykkedes at afholde årets generalforsamling.


Grundet frygt for smittefare havde bestyrelsen valgt at bede om forhåndstilmelding.

Det benyttede knap 30 medlemmer sig af.


De kunne alle godkende formandens beretning, ligesom kasserens aflæggelse af regnskab blev enstemmigt godkendt.


Herefter gik man over til valgene, hvor hele 3 nye medlemmer kom ind.


Tidligere bestyrelsesmedlem og stadig meget aktive Hanne Falk overraskede med en donation fra støtteforeningen Rosens Venner på hele 5.000 kr. Foreningen blev stiftet i 2009.


Derudover nævnte Hanne Falk, at der var indsamlet knap 3.000 kr. til Hospitalsklovne ved fremstilling og bortauktion af Coronafugle, som to Fritidsordninger havde fremstillet under nedlukningen.


Bestyrelsen takker for donationen og Hannes store engagement i kræftsagen.


Aktivitetsplanen skabte positiv og engageret debat, hvor flere bragte brugbare forslag frem, som den nye bestyrelse nu vil tage med i kommende års arbejde. Flere meldte sig som frivillige til disse aktiviteter.


Betyrelsen konstituerede sig som følger:


Formand:

Ingrid Rasmussen, 2255 5693

Næstfomand:

Jonna Nymann Pedersren 2459 9417

Kasserer:

Lene Erlandsen Jensen 2360 2132

Sekretær:

Susanne Hougaard 2361 6766

Nye bestyrelsesmedlemmer:

Torben Koldborg Pedersen, 5222 1862

Mette Scheel Andersen, 3137 0114

Jette Maj Schophuus, 4126 7623


KB bestyrelse 2020 (1 of 1).jpg

Generalforsamling 2020
Udgivet den 28-08-2020

Grundet Corona-situationen har vi desværre været nødsaget til at udskyde generalforsamlingen 2020, men er nu klar til at afholde den:


Du er inviteret til generalforsamling i Kræftens Bekæmpelse Randers.


Vil du have indflydelse på, hvad der sker på kræftområdet i Randers kommune, og hvilke tilbud der er til patienter og pårørende her lokalt? Så kom til generalforsamling i Kræftens Bekæmpelse Randers.


Du kan høre, hvad vi har arbejdet med i det forgangne år, og hvilke initiativer vi vil sætte i gang i år. Hvis du er medlem af Kræftens Bekæmpelse, har du også mulighed for at stemme en kandidat ind i bestyrelsen eller selv at stille op som bestyrelsesmedlem eller suppleant.

Har du forslag til behandling på generalforsamlingen, bedes de indsendt senest den 22. september 2020.


Tid og Sted

Onsdag den. 30. september kl. 18 i Randers Sundhedscenter, Biografgade 3, 8900 Randers.

Der serveres et lettere traktement med the og kaffe.


Grundet Covid-19 vil vi gerne bede om hurtig tilmelding, så vi sikrer, at der er plads til deltagerne. Der er naturligvis taget alle forholdsregler med hensyn til afspritning og udlevering af mad.

Du tilmelder dig på mail Olej@fiberpost.dk eller SMS: 2360 2132 inden

den 23. september 2020.


Mange gode hilser

Bestyrelsen i Randers.Skru Ned For Solen
Udgivet den 04-05-2020

Husk solbeskyttelse, når de små er mere ude


I Randers kommune er mange børn vendt tilbage til deres daginstitutioner og skoler op til 5. klasse. Men med mere håndvask, mere afstand - og ikke mindst mere tid udendørs – end de er vant til. Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Randers opfordrer forældre, pædagoger og lærere til at huske skygge, solhat og solcreme til både børn og voksne.


Det er blevet forår, og mange børn er tilbage i dagtilbud og skole efter nedlukningen på grund af COVID-19. Men med genåbning følger mange nye forholdsregler og tiltag. Ét af dem er, at børnene skal være mere udendørs end de plejer – her er smittespredningen nemlig mindre end indendørs. Men med mere udendørsleg kommer også mere ophold i solen. Og forårssolen brænder faktisk mere end mange tror. Derfor er det vigtigt, at både forældre og personale i dagtilbud og på skoler husker at solbeskytte børnene.


Send børnene solsikkert afsted hjemmefra

Allerede hjemmefra kan forældre være med til at sikre, at børnene solbeskyttes i institutionen eller skolen. Det gøres ved, at børnene smørres ind i et tykt lag solcreme om morgenen og får en solhat med. Børnenes tøj bør også dække overarme og lår. Forældre kan med fordel smide en ekstra solcreme i skoletasken. Genindsmøring kan nemlig være en god idé, hvis barnet har badet eller svedt meget.


Skab solsikre rammer for børnene

Skygge er et afgørende element i solbeskyttelse. Derfor er det vigtigt, at børnene kan finde skygge på udendørsarealer – specielt når solen er stærkest mellem 12 og 15. For at beskytte børnene mod solens stråler, kan institutioner og skoler skabe skygge ved for eksempel at hænge solsejl op, bygge huler eller opstille pavilloner.


Solkampagnen hjælper med at sætte fokus på solbeskyttelse

På denne tid af året ville frivillige fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne normalt have besøgt en masse institutioner og holdt soltema, hvor børnene lærer om solens stråler og solråd, og pædagogerne opfordres til at arbejde med institutionens solpolitik. På grund af COVID-19 kommer der desværre ikke frivillige på besøg i år, men det er stadig muligt at få tilsendt materialerne, så institutioner selv kan lave soltema og indføre en solpolitik.


I Randers Lokalforening har allerede besøgt et antal daginstitutioner med materialer med gode råd til, hvordan institutionerne selv kan lave soltema, når vi desværre ikke kan komme på besøg i år. Vi har udleveret soltema-pakker ud, der indeholder både en solcreme, materialer til at lave solhatte og uv-perlearmbånd, der skifter farve i solen, foldere til forældre og meget mere. På denne måde kan vi fortsat gøre opmærksom på vigtigheden af solbeskyttelse i institutionen, siger Ingrid Rasmussen, formand i Randers Lokalforening.


For de større børn, der går i skole, kan Solkampagnen hjælpe med undervisningsmaterialer, der sætter fokus på solbeskyttelse. Til indskolingen kan man bruge materialet ’Solsmart’, hvor man f.eks. skal lave skyggeskattejagt og lære solrådene. Mellemtrinet kan bruge materialet ’Soleklart’, hvor man f.eks. skal designe en solsikkert skolegård og lære om solens uv-stråler. Se materialerne her:

www.solsmart.dk

www.soleklart.dk


Læs mere om Solkampagnen og de tre solråd: Skygge, solhat og solcreme på www.solkampagnen.dk.FAKTABOKS:

Solkampagnens anbefalinger om solbeskyttelse af børn i forbindelse med COVID-19

Forælder

Smør dit barn ind i et tykt lag solcreme hjemmefra. Husk rigeligt med solcreme de steder, som tøjet ikke dækker - så er en indsmøring om morgenen oftest nok.

Giv gerne dit barn en solcreme med i institution, så der er mulighed for genindsmøring, hvis barnet har svedt eller badet.

Giv dit barn en solhat med i institution og sørg for at tøjet dækker overarme og lår.

Institution/skole

Meld ud til forældre at det vigtigt med solbeskyttelse, da børnene vil være meget udendørs.

Hold gerne børnene inde eller i skygge når solen er stærkest mellem 12 og 15.

Sørg gerne for at der er muligheder for, at børnene kan søge skygge på udendørsarealer.

Hvis børnene har svedt eller badet kan personalet genindsmøre de mindste og minde de større børn om, at de skal huske at genindsmøre sig.

Hold øje med uv-indekset

Både forældre, lærere og pædagoger opfordres til at holde øje med uv-indekset via appen ’UV-UNDEKS’. Kommer uv-indekset over 3, er det vigtigt, at børnene solbeskyttes. Appen ’UV-INDEKS’ kan downloades gratis via App Store eller Google Play.


Se flere gode råd til solbeskyttelse i forbindelse med COVID-19 her: https://www.cancer.dk/solkampagnen/solsvar-faq/


GENERALFORSAMLING AFLYST
Udgivet den 10-03-2020

Generalforsamlingen den 18. marts 2020 i Randers Sundhedscenter er udsat indtil videre .

Fokus på Senfølger
Udgivet den 02-01-2020

INVITATION TIL TEMAAFTEN OM SENFØLGER

Onsdag den 22. januar 2020 kl. 18.20 - 21.00


Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Randers inviterer i samarbejde med Tarmkræftforeningen til en spændende og hyggelig aften, hvor vi sammen fejrer den store indsats, som frivillige yder i lokalområdet. Alle er velkommen.


Du inviteres hermed til "Fælles temaaften på tværs" 2020:


Remisen, C.V Martins Plads, Randers


Kl 18.20 Velkomst og fællessang


Kl 18.30 Senfølger efter kræftsygdom

v/Læge Mogens Munch Nielsen, rådigiver kræft linjen fortæller bredt om senfølger i forbindelse med og efter en kræftsygdom


Kl 19.30 Kort pause


Kl 19.35 Klinik for senfølger til Kræft i Bækkenbundsorganerne

v/Gitte Kjær Sørensen, udviklingsansvarlig sygeplejerske AUH og Margit Majgaard, specialsygeplejerske AUH


Kl 20.35 Lær at tackle-kurser i Randers Sundhedscenter.

Koordinator og sygeplejerske Ulla Skov Aldahl vil orientere om 6 forskellige Lær at tackle-kurser, hvor du får inspiration og værktøjer til et godt liv på trods af sygdom.


Kl 21.00 Afslutning


Der serveres kaffe/the/kage samt frugt.


Tilmelding senest 17. januar 2020 til Lene Erlandson Jensen på mail olej@fiberpost.dk eller mobil 2360 2132.Frivillig på Tværs 2020.pdf

Åbent Hus i Motion og Cafe, Niels Ebbesensgade 7B, Randers
Udgivet den 21-08-2019

Den 16. september 2019 klokken 15.45-17.45 inviterer Motion og Cafe nuværende og tidligere kræftpatienter til Åbent Hus, hvor det er muligt at høre nærmere om tilbudet og hilse på andre brugere og instruktører.

Undervisningen foregår hver mandag i samarbejde med FOF, Margrethe Braad og Inger Markussen.

Alle kan være med uanset køn, alder og fysisk form. Man er med i det omfang, man kan, og der bliver taget individuelle hensyn.

Efter træningen er der mulighed for at besøge caféen og nyde en kop kaffe i samvær med andre deltagere. Caféen bestyres af frivillige fra Kræftens Bekæmpelse.

Man er altid velkommen til blot at deltage i den ene del.


Vi glæder os til at se dig.

Randers Sundhedscenter
Udgivet den 31-05-2019

Vil du gerne vide mere om arv og testamente, så kan du komme til gratis foredrag om emnet i Randers Sundhedscenter 👍


Det er tirsdag d. 11. juni kl. 15.45 – 17.45 ✨


Tilmelding senest tirsdag d. 4. juni 2019 til

Vibeke Dahl, tlf.: 5156 2015, mail: vibeke.dahl@randers.dk 

Anja Gjettermann, tlf.: 2363 9776, mail: ag@randers.dk 


Foredraget er særlig henvendt til borgere med kræft, pårørende til mennesker med kræft eller dig, der arbejder med kræftramte.


Udtrædelse
Udgivet den 27-03-2019

Til orientering er jeg efter eget valg udtrådt af lokalforeni gens bestyrelse sidste onsdag. Jeg fortsætter som frivillig ved Røgfri Fremtid og med opfølgningsmøde/evaluering med de 3 kræftambassadører. Ligeledes vil jeg afholde Lyserød Lørdag den 5.10.

"Fællesmøde på tværs" - kom og hør Søren Gade fortælle om det at miste og være pårørende
Udgivet den 08-01-2019

Du inviteres hermed til "Fællesmøde på tværs"


onsdag den 23. januar 2019 kl. 18:20-21.00


i Remisen, J. V. Martins Plads 3, 8900 Randers C


Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Randers inviterer i samarbejde med Tarmkræftforeningen til en spændende og hyggelig aften, hvor vi sammen fejrer den store indsats, som frivillige yder i lokalområdet.


Se programmet for aftenen i vedhæftede invitation.


Der er fri entré. Tilmelding senest onsdag den 16. januar til Lene Erlandsen Jensen, mobil 23602132, mail olej@fiberpost.dk.

Fællesmøde på tværs 2019.pdf

Juleafslutning i Cafeen
Udgivet den 18-12-2018

14 deltagere og 4 frivillige sluttede efterårssæsonen af med hygge og socialt samvær.

Der blev sunget, spist æbleskiver og knas samt spillet pakkeleg til stor morskab og fornøjelse.

Deltagerne er meget involverende og deler gerne sorger og glæder - samt hinandens sygehistorier.

Gruppen mødes igen efter nytår den 7. Januar 2019.

E5C4B401-6445-45B3-8934-6CEF012D21CB.jpeg

Invitation til Lyserød Lørdag Randers Naturcenter
Udgivet den 21-09-2018

Sherif har tilmeldt sig Lyserød Lørdag den 6.10. i Randers Naturcenter og lover at være klædt på til lejligheden. Sherif håber på, at søde børn vil give ham 1 æble eller 2 og at de vil bage og spise rigtig mange lyserøde pandekager, så der kan sendes penge til,Kræftens Bekæmpelse.

IMG_6048.PNG

Motion & Café i Randers
Udgivet den 10-09-2018

Nyt tilbud om fysisk træning og sociale aktiviteter for nuværende og tidligere kræftramte.

Den 24. september 2018 starter Randers lokalforening Motion og Café på Rosenlund, Niels Ebbesens gade 7, 8900 Randers.

Træningen:

Motion og Café er for dig, som godt kan lide at være aktiv. Hele kroppen trænes i et passende tempo, hvor alle kan være med uanset køn, alder og fysisk form. Via træningen opnår du en bedre kondition, udholdenhed, styrke, balance og øget kropskontrol.

Du er med i det omfang du kan, og der bliver taget individuelle hensyn. Tag løstsiddende tøj på og husk vandflasken.

Caféen:

Efter træningen er der mulighed for at besøge caféen og nyde en kop kaffe i samvær med andre deltagere. Caféen bestyres af frivillige fra Kræftens Bekæmpelse.

Caféen er et frirum, hvor du møder andre nuværende eller tidligere kræftramte. Her deler vi grin, sjov, samvær og vi støtter hinanden.

Motion og Café_Randers.pdf

Nye Frivillige i Randers
Udgivet den 15-06-2018

Det er med stolthed, at lokalforeningen i Randers kan byde 4 nye frivillige velkommen som frivillig, der vil arbejde for den gode sag i lokalområdet.

Jonna er nyt bestyrelsesmedlem (valgt ind på generalforsamlingen i marts). Jonna's interesseområde er, ud over bestyrelsesarbejdet, arbejdet i styregruppen Motion og Cafe og Lyserød Lørdag.

Så kan lokalforeningen også byde velkommen til 3 frivillige kræftambassadører, Louise Høeg, der tilknyttes Motion og Cafe, Lise-Lotte Larsen, der brænder for røgfri kommune, begge byrådsmedlemmer og Kurt Helge Andersen, tidligere byrådsmedlem og idag freelance journalist og pressefotograf, der gennem fotos og presseindlæg, vil medvirke til synliggørelse af lokalforeningens aktiviteter i lokalområdet.

Vi glæder os til samarbejdet.

Pva lokalforeningen i Randers

Hanne Falk, næstformand


IMG_5800.PNG

Konstitueringsmøde
Udgivet den 06-04-2018

Onsdag den 4.4.18 blev der afholdt konstitueringsmøde i lokalforeningens bestyrelse .


IMG_5660.JPG

Ordinær generalforsamling i Randers lokalforening
Udgivet den 21-03-2018

Den ordinære generalforsamling i lokalforeningen i Randers blev afholdt i går med stor succes. Ca 25 medlemmer havde fundet vej til Randers Sundhedscenters kantine, hvor lokalforeningen efter generalforsamlingen var vært med et skønt pølsebord fra den lokale slagter. Efterfølgende kom Kurt forbi og fortalte anekdoter om bla.a. kendte Randers borgere, som han gennem sin tid på TVØstjylland, havde været i kontakt med. Han fortalte også levende om sin egen karriere, krydret med små historier.

Samtidig kan lokalforeningens bestyrelse byde velkommen til 2 nye bestyrelsesmedlemmer.

Der afholdes konstitueringsmøde den 4.4.