Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Haderslev lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Haderslev kommune.
Lokalforeningen omfatter de medlemmer af Kræftens Bekæmpelse der er bosat i Haderslev Kommune. Lokalforeningens opgave er:

  • at medvirke ved gennemførelse af kræftens Bekæmpelses politik i kræftrelaterede spørgsmål
  • bidrage til kontakten til og samarbejdet med kommunen i kræftrelaterede spørgsmål
  • at informere om kræftens Bekæmpelses arbejde og resultaterne deraf med henblik på at fremme kræftsagen
  • at forestå lokale aktiviteter, herunder indsamlings-, oplysnings-, forebyggelses- og patientstøtteaktiviteter inden for de af hovedbestyrelsen fastlagte rammer
  • at arbejde for tilgangen af medlemmer
  • at varetage medlemmernes og lokalbefolkningens interesser i Kræftens Bekæmpelse

For at opfylde formålet afholder lokalforeningen og lokaludvalg forskellige aktiviteter rundt omkring i kommunen. Du kan se mere om dette på denne hjemmeside, under menurn faste aktiviteter.

Hvis du vil vide mere om vores arbejde i Haderslev Kommune, er du velkommen til at kontakte:
Formand Asta Freund
Mobil: 22600112
Mail: asfr@bbsyd.dk

Motionscafe for kræftramte og pårørende i Haderslev Kommune
Udgivet den 13-05-2015

Kræftens Bekæmpelses lokalforening tager det nye Sundhedscenter, Vojens i brug.

Kom og hør om dette tirsdag d. 2 juni 2015 kl. 19.00 i Sundhedscenteret Vojens kantine (det gamle Rådhus)

Gert Rune kommer og fortæller om sit liv med kræft som 17 årig.
Han blev ben amputeret og har siden gennemført en ironman.
Han er en meget levende og inspirerende fortæller om at gøre det umulige muligt.

Da Gert Rune som 16-årig fik amputeret sit venstre ben midt på låret pga. knoglekræft, var hans selvværd og selvtillid på nulpunktet, og der skulle en ændring i hverdagen til for at få modet på livet tilbage. Svømmetræning blev et positivt holdepunkt og førte til flere guldmedaljer ved DM, en plads på landsholdet og ultimativt til deltagelse ved de paraolympiske lege i 1992. De positive resultater var en stor motivation til at fortsætte og indirekte et middel til at få et godt liv. I 2011 gennemførte han som første dansker med ét ben en Ironman – en præstation, der kræver et stort mentalt overskud og en god fysisk form.

Pris 50 kr. inkl. kaffe

Efterfølgende er der mulighed for at høre om de nye spændende tilbud fra Kræftens Bekæmpelses lokalforening , motionscafe samt melde sig som bruger og frivillig

En gruppe frivillige arbejder lige nu på at få gang i Sundhedscentret med forskellige tiltag.

Vi starter i uge 33, torsdag d. 13 august fra kl. 16.00 - 18.00 og mødes efterfølgende hver torsdag fra 16.00.- 18.00

Der er mange ideer, ønsker og muligheder. Det kan være videns deling, samvær for de kræftramte (nuværende og tidligere), pårørende og motion med både redskaber, bolde og gulvøvelser, gå ture m.m. alt efter behov og formåen.

Kom og vær med til at give dette tilbud indhold, du kan være med til at forme tilbuddet både som frivillig og bruger.

En gruppe frivillige, har sammen med Kræftens Bekæmpelses lokalforening taget initiativ til dette tilbud

Har du lyst at være med, men ikke kan deltage denne aften, kan du kontakte Erling Fjeldsted tlf.30359860 eller Asta Freund tlf. 74543252/22600112

gertruneforedrag.docx

Kræftrehabiliteringstilbud i Haderslev Kommune
Udgivet den 14-11-2014

Mange oplever at livet bliver anderledes, når man bliver ramt af kræft. Der kan være flere spørgsmål og problemer man skal forholde sig til som følge af sygdommen, behandlingen og den ændrede livssituation. Formålet med kræftrehabilitering er at støtte dig i at håndtere dit liv med og efter en kræftsygdom, og tager udgangspunkt i en behovsafklarende samtale med en kræftrehabiliteringskoordinator. Ved samtalen udarbejder vi sammen med dig en handleplan med udgangspunkt i dine aktuelle behov og problemstillinger. Det er et tilbud til borgere fra 18 år, der er bosat i Haderslev kommune og som er, eller har været ramt af kræft indenfor de sidste 2 år. Du skal henvises til tilbuddet af din praktiserende læge, et sygehus eller af arbejdsmarkedsafdelingen. Du kan ringe til koordinatoren for yderligere information og vejledning. Se pjecen for yderligere oplysninger om tilbuddet. Kræftrehabiliteringskoordinatoren i Haderslev kommune Pernille Badstue, kan træffes mandag til onsdag på telefon: 51 27 03 06 i tidsrummet kl. 9-15.

Asta Freunds tale i forbindelse med afslutningen af Stafet for Livet i Haderslev 7. september 2014
Udgivet den 14-09-2014

Tusind tak, for Europas største, Danmarks største og Danmarks mest bevægende og smukkeste "Stafet for livet" i Damparken.
Som formand for , Kræftens Bekæmpelses Lokalforening Haderslev, kan man kun være utrolig stolt over, at "Stafet for livet" har kunnet samle 5511 deltagere. På vegne af Kræftens Bekæmpelse og Lokalforeningens vegne , vil jeg takke jer alle, fordi at I har været med til, at gøre dette arrangement, til noget smukt og mindeværdigt. Formålet med arrangementet, er jo at sætte fokus på livet med kræften, bakke op om dem der kæmper og mindes dem, der ulykkeligvis har tabt kampen. Give håb og gøre en forskel! Dette kan ikke gøres smukkere, end det blev gjort i Damparken.
Først og fremmest, en stor tak til styregruppen, for et fantastisk samarbejde og indsats, uden jer ingen "Stafet for livet".
Tak til alle sponsorer, som har ydet en indsats for at arrangementet kunne gøres muligt.
Tak til alle jer frivillige, som har ydet en kæmpe, enestående indsats, dette kan ikke gøres bedre.
Tak til pressen for super fin omtale.
Tak til Lokalforeningen, for en stor indsats.
Og sidst men ikke mindst, tak til Haderslev Kommune for samarbejdet og den store indsats I har ydet.!
Tak for en fantastisk lysceremoni, hvor mange følelser og bevægende tanker, gik igennem os. Lyset symboliserer håbet, om at kræft en dag kan bekæmpes, og at de, der mistede livet til kræften, ikke er glemt. Smukkere kunne det ikke gøres.
Sidst men ikke mindst tak til alle jer fightere, tusinde tak fordi, at I var så mange, der havde lyst til at deltage. I er simpelthen seje, for det kræver virkelig mod at deltage i den gule fightertrøje, hvor følelserne igen kommer tæt på, men I gjorde det, Flot!!
Tak for sammenholdet i Damparken, for en god sags tjeneste. I har gjort en forskel, I er med til at give håb. På gensyn næste år!!

Besøg os i Oplysningsteltet ved Stafet for livet 2014
Udgivet den 14-08-2014

Hele Danmarks smukkeste "Stafet for livet" afholdes i Damparken i Haderslev, den 6-7 september 2014.
Formålet med "Stafet for livet", er at give håb for de, som er ramt af kræft/ har haft kræft og deres pårørende.
I Damparken, kan du bl.a. møde følgende, Kræftens Bekæmpelses Lokalforening - Rådgivningen - Drivkraften - Det Palliative team og andre frivillige.
Du er meget velkommen til, at komme ind og få en uformel snak!
Med vores tilstedeværelse i oplysningsteltet, vil vi gerne signalere, hvilke forebyggende og oplysende tiltag, vi arbejder med, i Kræftens bekæmpelses, Lokalforening Haderslev. Teltet vil være bygget op på følgende måde:
Et lyserødt område, for "Støt Brysterne". (brystkræft) Et orange/sort område, "Hold øje mand"! (Tarmkræftscreening) Et gult/ hvidt område, "Solkampagnen" (modermærkekræft) Et lyseblåt område HPV. ( livmoderhalskræft) Et maskulint område med overskæg Movember (mænd og sundhed)

Lokalforeningen vil arbejde for, at nedbryde tabuet om kræft. I dag ved vi, at 85 % af alle kræftsygdomme fanges, på symptomerne derfor er det meget vigtigt med oplysning og ikke mindst forebyggelse.

Vi glæder os til at hilse på dig, i vores oplysningstelt, ved Danmarks smukkeste "Stafet for livet" arrangement.

På KB lokalforeningens vegne
Asta Freund