Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Svendborg lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Svendborg

Lokalforeningen er Kræftens Bekæmpelses lokale talerør. Er du medlem af Kræftens Bekæmpelse, er du automatisk medlem af lokalforeningen i din kommune. 

Vi tilbyder gratis åben anonym rådgivning i vores lokaler i Brogade35, 5700 Svendborg. Vi har åbent tirsdage kl. 10-12 og torsdage kl. 17 til19. i samme tidsrum kan vi kontaktes på telefon 2398 0695.

Bidrag til vores aktiviteter kan doneres på kontonr. 6840-0207053

Hvis du vil vide mere om vores arbejde i Svendborg Kommune, er du velkommen til at kontakte:

Lokalforeningsformand
Carol Tornow
carol.tornow@icloud.com
25 38 46 92

Søges gruppeleder til gruppen for efterladte og til gruppen for prostatakræft i Svendborg kræftrådgivning
Udgivet den 23-05-2017

Vi søger 2 gruppeledere, med relevant faglig baggrund, som har tid og lyst til at lede en gruppe efterladte og en gruppe for prostatakræftberørte. Vi forventer at du har relevant uddannelse og erhvervserfaring som du kan trække på.

Som gruppeleder har du ansvar for at afholde møder både mht. det praktiske og indholdet på møderne. I grupperne deltager både patienter, pårørende og efterladte. Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har.
Grupperne mødes en gang om måneden og foregår i Frivilligrådgivningen, Brogade 35, 5700 Svendborg.

Vi tilbyder
• Introduktion til Kræftens Bekæmpelse
• Relevant kompetenceudvikling og supervision
• Et stærkt netværk med andre frivillige i Kræftens Bekæmpelse
• Ingen udgifter i forbindelse med din frivillige indsats
• Et frivilligjob med mening

Kontaktperson
Send din ansøgning til Formand Carol Tornow på mail: carol.tornow@icloud.com
Ring for yderligere oplysninger til Carol på mobil: 25 38 46 92

Grupper for patienter, pårørende og efterladte
Udgivet den 07-09-2016

Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som din familie og netværk måske ikke kan give dig. Der er grupper for både patienter, pårørende og efterladte.

Uanset hvor stor en familie, vennekreds eller netværk du har, så er det meget nemt at føle sig fortabt og alene, når man selv eller ens nære har kræft. Kræft og forvirring følges ad. I vores kræftrådgivninger kan du være med i en gruppe, hvor du kan tale med andre, som er i samme situation som dig.

Nogle grupper henvender sig til patienter med en specifik kræftdiagnose eller specifik problemstilling, mens andre grupper er inddelt efter alder eller køn. Der er også grupper for pårørende eller efterladte. Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har.

Kontakt os i Svendborg Lokalforening
Hvis du har lyst til at være med i en gruppe, kan du kontakte frivilligrådgivningen i Svendborg for at høre, hvad vi kan tilbyde. Har vi ikke en aktuel gruppe nu, opretter vi den, når vi har fået nok henvendelser.
Du kan se, hvilke grupper der er i gang lige nu på www.cancersvendborg.dk

Gatis annonym rådgivning i Brogade 35, Svendborg
Udgivet den 07-09-2016

Kig ind i vores hyggelige lokaler, ingen tidsbestilling eller henvisning, rådgivningen er gratis og du er anonym. Kom ind og få en kop kaffe og se, hvem vi er.

Vi tilbyder først og fremmest en god snak over en kop kaffe. Det er her vi lytter og ikke siger så meget, men lader personen fortælle sin historie på sin egen måde. Det er dejligt at have tid nok til at snakke ordentligt med den besøgende, tid til at lytte og være nærværende.

Alt efter hvad problemet viser sig at være, kan vi vælge mellem en vifte af tilbud. Nogen gange er det nok bare at lægge et kærligt øre til, vi kan gi' brochurer med, der uddyber emnet og eventuelt aftale at vedkommende kommer igen. Måske har den besøgende behov for at komme i én af vores grupper (vi har næsten altid en gruppe for pårørende, en for efterladte i gang), eller vi kan skabe kontakt til en frivillig der er i samme situation som klienten. Der kan måske være brug for mere, og vi kan så skabe kontakt til Kræftens Bekæmpelse i Odense, til en visiterende samtale, som kan føre videre til et forløb hos en socialrådgiver eller psykolog derinde. Hvis muligt, ringer vi til Odense mens den besøgende venter og kan således give besked med det samme. Ingen usikkerhed og ventetid.

Du kan kontakte os telefonisk eller personligt i tirsdage kl. 10 til 12 eller torsdage kl. 17 til 19 i vores lokaler i Brogade 35 (i gården) eller telefonisk på 2398 0695

Besøgstjenesten kan kontaktes hos Linda Hørmann 41 94 05 56