Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Svendborg lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Svendborg

Lokalforening i Svendborg Kommune er en sygdomsbekæmpende forening med over 4500 medlemmer. I Svendborg Kommune konstateres årligt omkring 460 nye kræfttilfælde og ca. 3500 borgere i kommunen lever med kræft. Vi ved at fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Vi er 30 frivillige i Kræftens Bekæmpelse i Svendborg, som er med til at rådgive, forebygge, synliggøre kræftsagen og sikre kræftpatienter et bedre liv.

Lokalforeningen er medlemmernes talerør og drives af en bestyrelse på 8 frivillige. Lokalforeningen er Kræftens Bekæmpelses lokale talerør. Hvis du er medlem af Kræftens Bekæmpelse, er du automatisk medlem af lokalforeningen i din kommune. 

Vi tilbyder bl.a. gratis åben anonym rådgivning i vores lokaler i Brogade35, 5700 Svendborg. Vi har åbent tirsdage kl. 10-12 og torsdage kl. 17 -19. I samme tidsrum kan vi kontaktes på telefon 23 98 06 95. Udenfor åbningstiden kan du indtale en besked, og vi vil efterfølgende kontakte dig. Du er naturligvis anonym, og det er gratis at bruge vores rådgivning.

Skulle du have lyst til at yde et lokalt bidrag til vores aktiviteter, kan det doneres på kontonr. 6840-0207053

Hvis du vil vide mere om vores arbejde i Svendborg Kommune eller vil du være frivillig, er du velkommen til at kontakte:

Sekretær Louise Bommelund

email : cancer-svbg@hotmail.com

Mobil :40508248


        FrivilligRådgivningen

Er du kræftramt eller pårørende til en kræftramt, og har du brug for rådgivning eller bare en samtale, kan du kontakte kræftrådgivningen i Odense på tlf.: 70 20 26 87  eller Kræftlinjen på 80 30 10 30.

  ********************************      

Uden for kræftrådgivningens åbningstid kan du som altid ringe til Kræftlinjen alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17 på 80 30 10 30.


Grupper for patienter, pårørende og efterladte  

Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som din familie og netværk måske ikke kan give dig.

Der er grupper for både patienter, pårørende og efterladte. Uanset hvor stor en familie, vennekreds eller netværk du har, så er det meget nemt at føle sig fortabt og alene, når man selv eller ens nære har kræft. Kræft og forvirring følges ad.

I vores kræftrådgivninger kan du være med i en gruppe, hvor du kan tale med andre, som er i samme situation som dig. Nogle grupper henvender sig til patienter med en specifik kræftdiagnose eller specifik problemstilling, mens andre grupper er inddelt efter alder eller køn. Der er også grupper for pårørende eller efterladte.

Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har, og så tales der også om alt muligt andet . Hvis du har lyst til at være med i en gruppe, kan du kontakte frivilligrådgivningen i Svendborg for at høre, hvad vi kan tilbyde.

Har vi ikke en aktuel gruppe nu, opretter vi den, når vi har fået nok henvendelser. Du kan se, hvilke grupper der er i gang lige nu i vores kalender eller nedenfor.

PROSTATA GRUPPE

Gruppe for mænd med prostatakræft og pårørende. Vi mødes en gang om måneden i frivilligrådgivningens lokaler i Brogade 35, 5700 Svendborg. Gruppen kan være med til at give klarhed, fællesskab og forståelse for de oplevelser, man kommer ud for som kræftpatient og pårørende. Der vil blive taget vekslende temaer op på baggrund af ønsker fra gruppedeltagerne. Vi mødes en gang om måneden - en tirsdag fra 19.15 - 21.00. Tilmelding: Du skal inden gruppestart have en samtale med en frivilligrådgiver. Du kan kontakte Lajla Gregers på: lajlagregers@gmail.com eller på tlf. 40 50 04 30.


Hjem i hjemmet:

Er du alvorlig syg af kræft, kan du få støtte I dit hjem fra en frivillig, der er kvalificeret af Kræftens bekæmpelse. Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk

Ledsager-ordning: Skal du til lægesamtaler eller andet, hvor du har brug for et par ekstra ører og en tryg hånd. Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk


Mit Liv- tilbage til hverdagen:

Mit Liv - tilbage til hverdagen: Et godt rehabiliteringstilbud fra Svendborg kommune. Kontakt kommunen på 62 23 30 00

Hverdagen i familien kontakt 30 17 45 10


GRUPPE FOR EFTERLADTE

Vi har en gruppe for efterladte, der mødes hver 14. dag med 2 frivillige psykologer, der har stor erfaring med at tale med kræft-efterladte, og som er kvlificerede af Kræftens Bekæmpelse.

Er du interesseret så kontakt Cathrine Christensen: psykologcc@outlook.dk eller på tlf. 70 68 44 43 og hør mere.


MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE

MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE. BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG

VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT

Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor, at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster fra januar til juni: 240 kr. (for 6 måneder) og fra august til december: 200kr (for 5 måneder). Betales i januar og i august.

Lokalforeningen i Svendborg har to hold i Midtbyhallen, der mødes hver mandag kl. 15:00 - 16:00 og onsdag kl. 16-17 i rød og grøn tumlesale. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midtbyhallen. 

Alle, mænd og kvinder, kan deltage!

Har du gode ideer til nye tiltag på holdet, forsøger vi at sætte dem i gang. Fortæl os om dine ideer.

Tilmelding til e-mail christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51 23 32 53. Du bliver kontaktet med bekræftelse.

Christa K. Mortensen

christa.kurmeier@mail.dk

51233253


NETVÆRKSGRUPPE FOR KVINDER, DER HAR ELLER HAR HAFT BRYSTKRÆFT

Har du lyst til at mødes med andre kvinder, der har eller har haft brystkræft i en netværksgruppe, hvor der er mulighed for at dele erfaringer om eksempelvis operation, behandling, senfølger, frygt for tilbagefald samt udfordringer både i forhold til arbejdsmarkedet og det private liv.

Hvis du er interesseret i dette, så kontakt os. Gruppen kan oprettes ved behov.

Frivilligkoordinator til kræftrådgivningen i Svendborg søges
Udgivet den 18-08-2021

Svendborg kræftrådgivning søger en frivilligkoordinator, der vil gøre en forskel for kræftpatienter og pårørende i Svendborg Kommune

 

Frivilligrådgivningen i Svendborg tilbyder rådgivning, netværk og aktiviteter til kræftberørte. Alle frivillige har været igennem Kræftens Bekæmpelses kvalificeringskurser og er således grundigt uddannede i at hjælpe kræftberørte.

 

Vi søger en frivilligkoordinator der kan:

·      Samarbejde med et team af frivilligrådgivere på 12 personer

·      Indkalde til, lede og følge op på møder med teamet

·      Motivere teamet, og sætte de frivilliges kompetencer i spil

·      Modtage og indsluse nye frivilligrådgivere

·      Lave PR for kræftrådgivningen

Vi tilbyder:

·      Relevant kompetenceudvikling

·      Et stærkt netværk med andre frivillige i Kræftens Bekæmpelse

·      Mulighed for indflydelse på Kræftens Bekæmpelses strategier og indsatser

·      Et frivilligjob med mening

 

Interesseret

Kontakt områdekonsulent Suzanne Bjerregaard på mail suzbje@cancer.dk eller mobil 31 34 80 24.

  

Kræftens Bekæmpelse arbejder for et liv uden kræft. For at nå dette mål arbejder vi med tre hovedområder: Forskning, forebyggelse og patientstøtte. Den frivillige indsats er en uvurderlig del af Kræftens Bekæmpelses arbejde.

Rådgivningen er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 17.01-2021
Udgivet den 05-01-2021

OBS!! !

De gældende restriktioner fra sundhedsstyrelsen forsætter. Det betyder at rådgivningen fortsat er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 17-01-2021.

Har du brug for at kontakte os, kan du indtale en besked på vores telefonsvarer tlf.nr.: 23 98 06 95, og vi vil efterflg. kontakte dig.


Du kan også kontakte kræftrådgivningen i Odense på tlf.: 70202687

Du kan også ringe til Kræftlinjen på 80 30 10 30. Alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17.MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE
Udgivet den 08-09-2020

BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG


VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT


Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster, fra januar til juni = Kr. 240,00 (for 6 måneder) og fra august til december = Kr. 200,00 (for 5 måneder). Betales i januar og i august 2019.


Lokalforeningen i Svendborg, har to hold i Midtbyhallen der mødes hver mandag kl. 15:00 - 16:00 og onsdag kl. 16.00 - 17.00 i rød og grøn tumlesalene. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midtbyhallen. 


Alle, mænd og kvinder, kan deltage!


Har du gode ideer til nye tiltag på holdet, forsøger vi at sætte dem i gang. Fortæl os om dine ideer.


Tilmelding til e-mail christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51233253. Du bliver kontaktet med svar.


Christa K. MortensenObs Obs Obs
Udgivet den 21-02-2020

Foredraget, Bliv klogere på Alternativ behandling og medicinsk brug af cannabis.


Grundet meget stor tilslutning, flyttes foredraget fra Svendborg Bibliotek til Hotel Svendborg, Centrumpladsen 1, som velvilligt har fundet plads til os.

Datoen er fortsat onsdag 4. marts, tidspunktet, nu fra 19.30 til 21.30


Vi glæder os til at se jer :)


De bedste hilsner

Kræftens Bekæmpelse

Svendborg afdeling

Lyserød Lørdag
Udgivet den 01-08-2019


Vær med når vi maler Svendborg Lyserød 

Den 5. oktober bliver Danmark lyserød, når Kræftens Bekæmpelse afholder Lyserød Lørdag i hele landet. 

Over hele landet arrangerer frivillige, forretninger, foreninger og mange flere aktiviteter med det formål at samle penge ind til brystkræftsagen. Sidste år samlede vi i Svendborg over 55.000kr. ind og vi har igen i år valgt at bakke op omkring sagen; men vi mangler både hænder og hoveder. 


Kunne du tænke dig at være med, så mangler vi blandt andet hjælp til: 

Planlægning af dagen. Vi er allerede godt i gang, men kunne godt bruge mere hjælp.


Hjælp til indsamling af donationer til vores Tombola. En af hovedattraktionerne på dagen er vores tombola på Gerritsplads. Erhvervslivet og forretningerne i Svendborg plejer at være meget generøse; når vi er ude for at bede om donationer.


Hjælp på selve dagen i en af vores boder. Selvom der er sket store fremskridt, er der hvert år omkring 4.700 danske kvinder, som bliver ramt af brystkræft. Brystkræft er dermed en sygdom, der rammer én ud af ni kvinder. Chancen for at overleve brystkræft i Danmark er steget støt gennem de seneste 30 år, men vi er endnu ikke i mål, og brystkræftsagen er stadig vigtig at kæmpe for. 

Vores håb er igen i år at kunne give en stor pose penge videre til brystkræftsagen og støtte forskning, forebyggelse og patientstøtte på området. Vi har dog brug for din hjælp for at nå i mål.  


Er du interesseret og har lyst til at høre mere så kontakt: 

Louise Bommelund tlf: 40508248 eller

Heike Pohl Malmros tlf: 28919284

 

Vær med når vi maler Svendborg Lyserød.docx