Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Svendborg lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Svendborg

Lokalforening i Svendborg Kommune er en sygdomsbekæmpende forening med over 4500 medlemmer. I Svendborg Kommune konstateres årligt omkring 460 nye kræfttilfælde og ca. 3500 borgere i kommunen lever med kræft. Vi ved at fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Vi er 30 frivillige i Kræftens Bekæmpelse i Svendborg, som er med til at rådgive, forebygge, synliggøre kræftsagen og sikre kræftpatienter et bedre liv.

Lokalforeningen er medlemmernes talerør og drives af en bestyrelse på 8 frivillige. Lokalforeningen er Kræftens Bekæmpelses lokale talerør. Hvis du er medlem af Kræftens Bekæmpelse, er du automatisk medlem af lokalforeningen i din kommune. 

Skulle du have lyst til at yde et lokalt bidrag til vores aktiviteter, kan det doneres på kontonr. 6840-0207053

Hvis du vil vide mere om vores arbejde i Svendborg Kommune, eller vil du være frivillig, er du velkommen til at kontakte:

Formand: Marianne Horstmann Mobil: 21 33 44 12

Sekretær Louise Bommelund Mobil: 40 50 82 48

email : cancer-svbg@hotmail.com


 ---------------------------------------- 

Den anonyme frivilligrådgivning:

Vi tilbyder bl.a. gratis anonym rådgivning i vores lokaler Brogade 35 i Svendborg.

Vi har åbent tirsdage kl. 10-12 og torsdage kl. 17 -19, hvor 2 uddannede frivillige sidder klar til samtale. Det er ikke nødvendigt at bestille tid, du kan komme ind direkte fra gaden. Husk dog at banke på.

I samme tidsrum kan vi kontaktes på telefon 23 98 06 95.

Udenfor åbningstiden kan du indtale en besked på vores telefonsvarer eller sende os en mail: cancer-svbg@hotmail.com , og vi vil efterfølgende kontakte dig.

------------------------------------

Uden for kræftrådgivningens åbningstid kan du som altid ringe til Kræftlinjen alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17 på 80 30 10 30.

Eller du kan kontakte kræftrådgivningen i Odense på tlf.: 70 20 26 87  

Grupper for patienter, pårørende og efterladte  

Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som din familie og netværk måske ikke kan give dig.

Der er grupper for både patienter, pårørende og efterladte. Uanset hvor stor en familie, vennekreds eller netværk du har, så er det meget nemt at føle sig fortabt og alene, når man selv eller ens nære har kræft. Kræft og forvirring følges ad.

I vores kræftrådgivninger kan du være med i en gruppe, hvor du kan tale med andre, som er i samme situation som dig. Nogle grupper henvender sig til patienter med en specifik kræftdiagnose eller specifik problemstilling, mens andre grupper er inddelt efter alder eller køn. Der er også grupper for pårørende eller efterladte.

Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har, og så tales der også om alt muligt andet . Hvis du har lyst til at være med i en gruppe, kan du kontakte frivilligrådgivningen i Svendborg for at høre, hvad vi kan tilbyde.

Har vi ikke en aktuel gruppe nu, opretter vi den, når vi har fået nok henvendelser. Du kan se, hvilke grupper der er i gang lige nu i vores kalender eller nedenfor.


M/K YOGA FOR TIDLIGERE OG NUVÆRENDE KRÆFTRAMTE


Fra d. 6. oktober tilbyder Svendborg lokalforening yogaundervisning hver torsdag kl.11:00-12:00 i SG-Huset. Holdet ledes af yogainstruktør Sasja Staustrup.


Bliv en del af holdet og giv dig selv mulighed for i yogaens ånd at arbejde med forbindelsen mellem krop, sind og sjæl. 

Undervisningen kommer til at indeholde forskellige yogateknikker, som egner sig til kræftpatienter, som er eller har været i behandling. 


Alle er velkomne, men giv gerne besked, hvis der er særlige behov, der skal tages hensyn til. Hvis du er i kræftbehandling, kan det være en god ide at tale med din læge først. 


Undervisningen vil indeholde fysiske stillinger (Hatha yoga), vejrtrækningsøvelser, meditation og afslapning. De fysiske øvelser kræver ikke nogen særlig smidighed eller styrke.


Medbring egen yogamåtte og gerne et tæppe.


For tilmelding og evt. spørgsmål, kan du kontakte 

Sasja Staunstrup på tlf: 29 71 56 73 eller på mail: sasja_5@hotmail.com

Du kan også kontakte Louise Bommelund på mail: bommelund@hotmail.com eller på tlf.: 40 50 82 48MOTION I OG MED NATUREN M/K For dig der har eller har haft kræft. 

Blot det at være i naturen har en positiv indvirkning på vores sundhed. Forskning viser, at aktiviteter i naturen virker beroligende på nervesystemet og særligt fælles aktiviteter i det grønne, påvirker humør og fysik positivt. For mange er tiden i naturen et redskab, som kan få tankerne til at falde til ro. I en svær situation kan motionsfællesskaber være en måde aktivt at tage vare på sig selv. Frisk luft og fysisk aktivitet giver desuden bedre søvn.

I Kræftens Bekæmpelse Svendborg er vi meget glade for at kunne tilbyde ”Motion i og med Naturen” som et gratis tilbud til dig, der er har eller har haft kræft.

Holdet ledes af fysioterapeut Marianne Kyvsgaard i samarbejde med en frivillig fra Kræftens Bekæmpelse i Svendborg. 

For at kunne deltage skal man: Kunne gå min. 2 km. Kunne rejse sig fra liggende stilling . Ikke bruge ganghjælpemidler.

Træning med naturen er et udtryk for, at man bruger naturen og de muligheder, der byder sig. Fx at benytte modvind som modstand, bakker som konditionstræning, det ujævne terræn som balancetræning og bevæge sig under, over og omkring væltede træer som koordinationstræning. Lytte til vindens susen, dufte til forårets ramsløg, lægge mærke til de forskellige grønne farver, mærke den ru bark og solens stråler - alt sammen, som fantastiske stimuli til krop, hjerne og sind. Naturligvis med respekt for naturen og på naturens præmisser.

Træningen foregår onsdag kl. 15.00 i første omgang i Hallingskoven, og den varer ca. 45 minutter. Der vil være fokus på balance, styrke, kondition og udholdenhed. Efter træning er der mulighed for socialt samvær med de andre deltagere på holdet. Holdet starter d. 31. august og fortsætter til jul. 

For yderligere oplysning og tilmelding kontakt: Christa K. Mortensen på mail: christa.kurmeier@mail.dk eller sms på 51233253. Du vil efterflg. blive kontaktet. Du kan også kontakte Louise Bommelund på mail: bommelund@hotmail.com eller på tlf.: 40508248GRUPPE FOR EFTERLADTE:

Når man mister et nært familiemedlem, kan det være svært at finde sig selv igen i tiden, der følger efter dødsfaldet. Der kan eksempelvis være skyldfølelse over ting, man gerne ville have gjort anderledes, rastløshed og uro og man kan have svært ved at finde tilbage til en rytme i hverdagen. Der kan også være frustration over andre pårørendes adfærd i tiden efter dødsfaldet. For nogen kan det være svært at få ordnet praktiske anliggender, som økonomi eller at få ryddet op i den afdødes ting. Der er mange måder at reagere på. En følelse er dog fælles for alle, den store sorg man oplever, når en elsket og nærtstående dør. 

Spørgsmål som: Hvor længe må man være ked af det? Hvorfor kan jeg ikke tage mig sammen og komme videre? Hvad er ”normalt” i en sorgproces? og hvordan lever jeg videre med det savn, jeg føler? - fylder ofte i grupperne. Det kan være svært at tale med andre om. De er måske selv for ramte af dødsfaldet, eller har svært ved at sætte sig ind i det, man går igennem som nær pårørende. Derfor kan en gruppe for efterladte, hvor man kan drøfte ovenstående i et trygt, tavshedsbelagt rum, være en stor hjælp. Mange oplever, at det er rart at tale med nogen som genkender meget af det, man selv gennemgår, ligesom det kan være en stor hjælp at høre andres oplevelser og måder at håndtere lignende situationer på. Det kan være ensomt at gå med alene. I grupperne opstår ofte et fællesskab, som virker støttende, indtil man igen får mod på hverdagen, uden den man savner. 

Om gruppen: Gruppen er ikke en gruppe til terapeutisk behandling. Det er en støttegruppe eller en selvhjælpsgruppe, hvor der gives stof og redskaber, og hvor gruppelederen sætter rammerne, så deltagerne kan få bedst muligt udbytte af hinandens erfaringer. Mens forløbet pågår, frarådes kontakt mellem gruppens medlemmer udenfor gruppen. Ved afslutning opfordres til, at gruppen selv fortsætter kontakten og støtten til hinanden. Gruppen mødes 2 timer hver 14.dag over 8 gange.

Er gruppen noget for dig?: Den første tid efter dødsfaldet er ofte kaotisk, og vi anbefaler, at der er gået nogle måneder, inden man starter i gruppeforløbet. Det forventes, at man både kan lytte omsorgsfuldt til andre i en sårbar situation og fortælle om sit eget forløb. Såfremt man har brug for meget taletid eller har en psykisk diagnose, kan det være værd at overveje, om et individuelt tilbud hos en psykolog er en bedre løsning. Ofte kan man få en henvisning til en psykolog via egen læge. Er du i tvivl, om gruppen er noget for dig, vil du gerne vide mere, eller vil du gerne skrives på venteliste til en kommende gruppe, så kontakt venligst gruppeleder:

Kirsten Lønfeldt på mail: 22164599@mail.dk

eller tlf: 22 16 45 99.


MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE

BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG

VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG, DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT

Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor, at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster, fra januar til juni = Kr. 240,00 (for 6 måneder) og fra august til december = Kr. 200,00 (for 5 måneder). Betales i januar og i august 2019.

Lokalforeningen i Svendborg har to hold i Midtbyhallen, der mødes hver mandag fra kl. 15:00 - 16:00 og fra kl. 16.00 - 17.00 i rød og grøn tumlesal. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midtbyhallen. 

Alle mænd og kvinder kan deltage!

Har du gode ideer til nye tiltag på holdet, forsøger vi at sætte dem i gang. Fortæl os om dine ideer.

Tilmelding til e-mail christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51 23 32 53. Du bliver kontaktet med svar.

Christa K. MortensenPROSTATATGRUPPE

Gruppe for mænd med prostatakræft og pårørende. Vi mødes en gang om måneden i frivilligrådgivningens lokaler i Brogade 35, 5700 Svendborg. Gruppen kan være med til at give klarhed, fællesskab og forståelse for de oplevelser, man kommer ud for som kræftpatient og pårørende. Der vil blive taget vekslende temaer op på baggrund af ønsker fra gruppedeltagerne. Vi mødes en gang om måneden - en tirsdag fra 19.15 - 21.00. Tilmelding: Du skal inden gruppestart have en samtale med en frivilligrådgiver.

Du kan kontakte Lajla Gregers på: lajlagregers@gmail.com eller på tlf. 40 50 04 30.


HJEM I HJEMMET

Har du som pårørende brug for nogle timeres aflastning i hjemmet så kontakt:

Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk

LEDSAGER

Skal du til lægesamtaler eller andet, hvor du har brug for et par ekstra ører og en tryg hånd.

Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk


NETVÆRKSCAFÉ FOR BRYSTOPEREREDE:

I KRÆFTENS BEKÆMPELSEs FRIVILLIGRÅDGIVNINGEN i Brogade 35, Svendborg tilbydes personer, der er eller har været ramt af brystkræft, som står foran en operation, kemobehandling, strålebehandling, rekonstruktion, anden behandling eller senfølger, samtaler med brystkræftvejledere. Vi mødes i en netværkscafé, hvor man kan få en uforpligtende snak med vores vejledere eller dele oplevelser med andre tidligere eller nuværende patienter.


alle gange fra kl. 14.00 til 16.00.


Vi har kaffe og te med en småkage og frugt eller lign. til de fremmødte.


Vi glæder os til at se dig.


Tilmelding til:

Susanne Skov på mobil nr. 30338973 eller

Anne Larsen på mobil nr. 23650863Mit Liv- tilbage til hverdagen:

Mit Liv - tilbage til hverdagen: Et godt rehabiliteringstilbud fra Svendborg kommune.

Kontakt kommunen på 62 23 30 00

Hverdagen i familien kontakt 30 17 45 10

MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE
Udgivet den 18-01-2022

BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG

VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT

Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster, fra januar til juni = Kr. 240,00 (for 6 måneder) og fra august til december = Kr. 200,00 (for 5 måneder). Betales i januar og i august 2019.

Lokalforeningen i Svendborg, har to hold i Midtbyhallen der mødes hver mandag fra kl. 15:00 - 16:00 og fra kl. 16.00 - 17.00 i rød og grøn tumlesalene. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midtbyhallen. 

Alle, mænd og kvinder, kan deltage!

Har du gode ideer til nye tiltag på holdet, forsøger vi at sætte dem i gang. Fortæl os om dine ideer.

Tilmelding til e-mail christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51233253. Du bliver kontaktet med svar.

Christa K. Mortensen


Rådgivningen er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 17.01-2021
Udgivet den 05-01-2021

OBS!! !

De gældende restriktioner fra sundhedsstyrelsen forsætter. Det betyder at rådgivningen fortsat er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 17-01-2021.

Har du brug for at kontakte os, kan du indtale en besked på vores telefonsvarer tlf.nr.: 23 98 06 95, og vi vil efterflg. kontakte dig.


Du kan også kontakte kræftrådgivningen i Odense på tlf.: 70202687

Du kan også ringe til Kræftlinjen på 80 30 10 30. Alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17.Obs Obs Obs
Udgivet den 21-02-2020

Foredraget, Bliv klogere på Alternativ behandling og medicinsk brug af cannabis.


Grundet meget stor tilslutning, flyttes foredraget fra Svendborg Bibliotek til Hotel Svendborg, Centrumpladsen 1, som velvilligt har fundet plads til os.

Datoen er fortsat onsdag 4. marts, tidspunktet, nu fra 19.30 til 21.30


Vi glæder os til at se jer :)


De bedste hilsner

Kræftens Bekæmpelse

Svendborg afdeling

Lyserød Lørdag
Udgivet den 01-08-2019


Vær med når vi maler Svendborg Lyserød 

Den 5. oktober bliver Danmark lyserød, når Kræftens Bekæmpelse afholder Lyserød Lørdag i hele landet. 

Over hele landet arrangerer frivillige, forretninger, foreninger og mange flere aktiviteter med det formål at samle penge ind til brystkræftsagen. Sidste år samlede vi i Svendborg over 55.000kr. ind og vi har igen i år valgt at bakke op omkring sagen; men vi mangler både hænder og hoveder. 


Kunne du tænke dig at være med, så mangler vi blandt andet hjælp til: 

Planlægning af dagen. Vi er allerede godt i gang, men kunne godt bruge mere hjælp.


Hjælp til indsamling af donationer til vores Tombola. En af hovedattraktionerne på dagen er vores tombola på Gerritsplads. Erhvervslivet og forretningerne i Svendborg plejer at være meget generøse; når vi er ude for at bede om donationer.


Hjælp på selve dagen i en af vores boder. Selvom der er sket store fremskridt, er der hvert år omkring 4.700 danske kvinder, som bliver ramt af brystkræft. Brystkræft er dermed en sygdom, der rammer én ud af ni kvinder. Chancen for at overleve brystkræft i Danmark er steget støt gennem de seneste 30 år, men vi er endnu ikke i mål, og brystkræftsagen er stadig vigtig at kæmpe for. 

Vores håb er igen i år at kunne give en stor pose penge videre til brystkræftsagen og støtte forskning, forebyggelse og patientstøtte på området. Vi har dog brug for din hjælp for at nå i mål.  


Er du interesseret og har lyst til at høre mere så kontakt: 

Louise Bommelund tlf: 40508248 eller

Heike Pohl Malmros tlf: 28919284

 

Vær med når vi maler Svendborg Lyserød.docx