Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Svendborg lokalforening

Velkommen til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Svendborg

Lokalforening i Svendborg Kommune er en sygdomsbekæmpende forening med over 4500 medlemmer. I Svendborg Kommune konstateres årligt omkring 460 nye kræfttilfælde og ca. 3500 borgere i kommunen lever med kræft. Vi ved at fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Vi er 30 frivillige i Kræftens Bekæmpelse i Svendborg, som er med til at rådgive, forebygge, synliggøre kræftsagen og sikre kræftpatienter et bedre liv.

Lokalforeningen er medlemmernes talerør og drives af en bestyrelse på 6 frivillige. Lokalforeningen er Kræftens Bekæmpelses lokale talerør. Hvis du er medlem af Kræftens Bekæmpelse, er du automatisk medlem af lokalforeningen i din kommune. 

Vi tilbyder bl.a. gratis åben anonym rådgivning i vores lokaler i Brogade35, 5700 Svendborg. Vi har åbent tirsdage kl. 10-12 og torsdage kl. 17 -19. I samme tidsrum kan vi kontaktes på telefon 23 98 06 95. Udenfor åbningstiden kan du indtale en besked, og vi vil efterfølgende kontakte dig. Du er naturligvis anonym, og det er gratis at bruge vores rådgivning.

Skulle du have lyst til at yde et lokalt bidrag til vores aktiviteter, kan det doneres på kontonr. 6840-0207053

Hvis du vil vide mere om vores arbejde i Svendborg Kommune, er du velkommen til at kontakte:

Områdekonsulent Suzanne Bjerregaard

email : suzbje@cancer.dk

Mobil 31348024


Kræftrådgivningen i Svendborg

Brogade 35 åbner igen fra d. 4. maj.


Den åbne, anonyme rådgivning er et tilbud til alle kræftberørte. 

Rådgivningen er åben for samtale tirsdage fra 10-12 og torsdage fra 17-19.


Det er ikke nødvendigt at bestille tid, du kan komme ind direkte fra gaden.

Der er altid 2 rådgivere til stede.


Bank venligst på, så åbner vi.

Vi overholder gældende restriktioner.


Du kan også ringe i samme tidsrum på tlf. 23 98 06 95 - eller du kan indtale en besked, så ringer vi tilbage.


Invitation til generalforsamling
Udgivet den 25-02-2021

Du er hermed inviteret til vores generalforsamling den 23. marts kl. 17, som i år afholdes online. Du kan derfor denne gang være med hjemme fra din egen stue.

Hvad kan du få ud af det?

Måske du har lyst til at være med i bestyrelsen for at gøre en forskel som frivillig i Kræftens Bekæmpelse Svendborg. Du kan også deltage for at høre om, hvad vi laver. Eller måske du eller en der står dig nær har været berørt af kræft og har et forslag til, hvad Kræftens Bekæmpelse skal lave til kræftramte eller pårørende i Svendborg kommune.

Alle er velkomne. Hvis du er medlem af Kræftens Bekæmpelse, har du tilmed mulighed for at stille op eller stemme en kandidat ind i bestyrelsen. Dagsorden er efter vedtægter.

Sådan tilmelder du dig

Tilmelding, kandidatur og indkomne forslag skal ske senest 8 dage før til sekretær Louise Bommelund mail: bommelund@hotmail.com


Når du er tilmeldt, vil du modtage en bekræftelsesmail med information om, hvordan du kommer på mødet samt en dagsorden.Rådgivningen er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 28.02-2021
Udgivet den 29-01-2021

OBS!! !

De gældende restriktioner fra sundhedsstyrelsen forsætter. Det betyder at rådgivningen fortsat er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 28-02-2021.

Har du brug for at kontakte os, kan du indtale en besked på vores telefonsvarer tlf.nr.: 23 98 06 95, og vi vil efterflg. kontakte dig.


Du kan også kontakte kræftrådgivningen i Odense på tlf.: 70202687

Du kan også ringe til Kræftlinjen på 80 30 10 30. Alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17.Rådgivningen er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 17.01-2021
Udgivet den 05-01-2021

OBS!! !

De gældende restriktioner fra sundhedsstyrelsen forsætter. Det betyder at rådgivningen fortsat er lukket for fysisk fremmøde indtil d. 17-01-2021.

Har du brug for at kontakte os, kan du indtale en besked på vores telefonsvarer tlf.nr.: 23 98 06 95, og vi vil efterflg. kontakte dig.


Du kan også kontakte kræftrådgivningen i Odense på tlf.: 70202687

Du kan også ringe til Kræftlinjen på 80 30 10 30. Alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17.MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE
Udgivet den 08-09-2020

BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG

VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT

Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster, fra januar til juni = Kr. 240,00 (for 6 måneder) og fra august til december = Kr. 200,00 (for 5 måneder). Betales i januar og i august 2019.

Lokalforeningen i Svendborg, har to hold i Midtbyhallen der mødes hver mandag kl. 15:00 - 16:00 og onsdag kl. 16.00 - 17.00 i rød og grøn tumlesalene. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midbyhallen. 

Alle, mænd og kvinder, kan deltage!

Har du gode ideer til nye tiltag på holdet, forsøger vi at sætte dem i gang. Fortæl os om dine ideer.

Tilmelding til e-mail christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51233253. Du bliver kontaktet med svar.

Christa K. MortensenInvitation til Generalforsamling 19.8 kl. 19
Udgivet den 11-08-2020

Når Kræftens Bekæmpelse i Svendborg holder generalforsamling den 19. august, skal

der sættes et nyt hold, som skal kæmpe for kræftsagen i hele Svendborg Kommune.

Efter en flot mangeårig indsats som formand for Kræftens Bekæmpelse i Svendborg har Carol

Tornow valgt at give stafetten videre.

Derfor skal der stilles et nyt hold, når Kræftens Bekæmpelse i Svenborg Kommune holder generalforsamling onsdag den 19. august i Midtbyhallens

Cafeteria Johs Jørgensens Vej 10 Svendborg kl. 19-21.

”Svendborg er et rigtigt spændende sted at arbejde for kræftsagen”, fortæller Carol Tornow.

”Vi har et en meget aktiv frivillig kræftrådgivning og en bred vifte af tilbud til kræftpatienter og

pårørende. Men først og fremmest er der mange som på frivillig basis arbejder for bedre

forebyggelse og patientstøtte, og som samler ind til kræftsagen. Og mere end 4500 medlemmer som

bakker op!

Også derfor håber og tror jeg, at vi får stillet et stærkt nyt hold til at fortsætte kampen for kræftsagen i Svendborg Kommune”,slutter Carol Tornow.


Tid og Sted

Kræftens Bekæmpelse lokalforening i Svendborg Kommune holder generalforsamling onsdag den

19. august kl. 19.00 i Midtbyhallens Cafeteria Johs. Jørgensens Vej 10 Svendborg. Alle er

velkomne.

Dagsorden ifølge vedtægterne.


Yderligere oplysninger hos Formanden Carol Tornow. Mail: carol.tornow@icloud.com

Mobil 25 38 46 92


Da vi byder på et lille traktement i forbindelse med generalforsamlingen, vil vi gerne have

tilmeldinger senest fredag d. 14. august på tlf. 40508248 (gerne sms )


Vi glæder os til at se jer.

Mange gode hilser

Bestyrelsen


AFLYSNING AF GENERALFORSAMLING.
Udgivet den 10-03-2020

Generalforsamlingen d. 18.3 er aflyst efter råd fra Kræftens Bekæmpelse centralt.

Der kommer en ny indkaldelse!


Myndighederne udstikker ikke præcise vejledninger til arrangementer med under 1000 deltagere. I Kræftens Bekæmpelse ønsker vi at bidrage til at begrænse smitte med Coronavirus, og vores retningslinjer er derfor skærpet:


·        Alle arrangementer, foredrag mm, som er planlagt til afholdelse i marts, udskydes, hvis det overhovedet er muligt. Dette gælder arrangementer, hvor Kræftens Bekæmpelse selv er vært. Det gælder også arrangementer i Kræftens Bekæmpelses lokaler, hvor andre er værter.

·        Arrangementerne kan omfatte fx generalforsamlinger, bestyrelsesmøder, foredrag, styregruppemøder, netværksmøder, fællesmøder med mere.

·        Der kan være arrangementer, hvor eksterne tidsfrister eller andet gør, at de skal afholdes. Disse tilfælde vurderes enkeltvist. Hvis et møde/arrangement skal afholdes, skal det sikres, at mødelokalet er så tilpas stort, at der kan være god plads mellem deltagerne (tommelfingerreglen er, at hver anden stol skal kunne stå tom).

·        Der opstilles skilte på alle Kræftens Bekæmpelses adresser, der gør opmærksom på, hvilke råd den enkelte skal følge for at mindske risiko for smitte (hyppig håndvask, ikke hilse ved at give hånd osv.).Med venlig hilsen

Bestyrelsen

SST_Corona_A4_print V2.pdf

Obs Obs Obs
Udgivet den 21-02-2020

Foredraget, Bliv klogere på Alternativ behandling og medicinsk brug af cannabis.


Grundet meget stor tilslutning, flyttes foredraget fra Svendborg Bibliotek til Hotel Svendborg, Centrumpladsen 1, som velvilligt har fundet plads til os.

Datoen er fortsat onsdag 4. marts, tidspunktet, nu fra 19.30 til 21.30


Vi glæder os til at se jer :)


De bedste hilsner

Kræftens Bekæmpelse

Svendborg afdeling

Invitation til generalforsamling den 18. marts
Udgivet den 17-02-2020

Efter en flot mangeårig indsats som formand for Kræftens Bekæmpelse i Svendborg har Carol Tornow valgt at give stafetten videre. Derfor skal der stilles et nyt hold, når Kræftens Bekæmpelse i Svenborg Kommune holder generalforsamling onsdag den 18. marts på Kræftrådgivningen i Brogade 35.


”Svendborg er et rigtigt spændende sted at arbejde for kræftsagen”, fortæller Carol Tornow


”Vi har et en meget aktiv frivillig kræftrådgivning og en bred vifte af tilbud til kræftpatienter og pårørende. Men først og fremmest er der mange som på frivillig basis arbejder for bedre forebyggelse og patientstøtte, og som samler ind til kræftsagen. Og mere end 4500 medlemmer, som bakker op!


Også derfor håber og tror jeg, at vi får stillet et stærkt nyt hold til at fortsætte kampen for kræftsagen i Svendborg Kommune”, slutter Carol Tornow.


Tid og Sted

Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Svendborg Kommune holder generalforsamling onsdag den 18. marts kl. 19.00 i Kræftrådgivningen, Brogade 35 i Svendborg. Alle medlemmer er velkomne. Dagsorden ifølge vedtægterne.


Yderligere oplysninger hos Formanden Carol Tornow Mail: carol.tornow@icloud.com  

Mobil 25 38 46 92


Vi glæder os til at se jer.


Mange gode hilser

Bestyrelsen i Svendborg


Kræftens Bekæmpelse i Svendborg inviterer til foredrag om alternativ behandling og hvad cannabis til medicinsk brug er og hvordan det virker?
Udgivet den 30-01-2020

Kom og bliv klogere på hvad alternativ behandling er og hvad cannabis til medicinsk brug er, og hvordan det virker?


Regeringen vedtaget en forsøgsordning, der giver danske læger mulighed for at udskrive recepter på cannabis til medicinsk brug. Hvordan arbejder Kræftens Bekæmpelse med alternativ behandling? Og hvilke overvejelser bør du gøre dig, inden du går i gang?


Oplægget bliver afholdt af Bo Andreassen Rix der er chef for Analyse & Udvikling i Kræftens Bekæmpelse.


Tid og Sted

Foredraget er d. 4.3 kl. 19.00 til 20.30 på Svendborg bibliotek.

Vi byder lidt at drikke, så du må gerne tilmelde dig, så der er nok til alle.

Tilmelding senest d. 26.2 til Louise Bommelund på

telefon 4050 8248 eller mail bommelund@hotmail.com

Foredrag om arv -ikke nær så kedelig som det lyder
Udgivet den 24-10-2019

Charlotte og Helene fra Kræftens Bekæmpelse taler bland andet om ægtefællers og børns arveret og hvordan man sikre sin ugifte samlevende.

De fortæller også om, hvem der særligt har behov for at oprette et testamente, hvordan man gør rent praktisk, hvordan man tilbagekalder et testamente, og hvad man kan bestemme i et testamente.


Det foregår tirsdag d. 12.11 kl. 18-20 på CSV Skolen, Jernbanegade 10, Svendborg


Tilmelding senest 1.11 på sms til 21842650


Lyserød Lørdag
Udgivet den 01-08-2019


Vær med når vi maler Svendborg Lyserød 

Den 5. oktober bliver Danmark lyserød, når Kræftens Bekæmpelse afholder Lyserød Lørdag i hele landet. 

Over hele landet arrangerer frivillige, forretninger, foreninger og mange flere aktiviteter med det formål at samle penge ind til brystkræftsagen. Sidste år samlede vi i Svendborg over 55.000kr. ind og vi har igen i år valgt at bakke op omkring sagen; men vi mangler både hænder og hoveder. 


Kunne du tænke dig at være med, så mangler vi blandt andet hjælp til: 

Planlægning af dagen. Vi er allerede godt i gang, men kunne godt bruge mere hjælp.


Hjælp til indsamling af donationer til vores Tombola. En af hovedattraktionerne på dagen er vores tombola på Gerritsplads. Erhvervslivet og forretningerne i Svendborg plejer at være meget generøse; når vi er ude for at bede om donationer.


Hjælp på selve dagen i en af vores boder. Selvom der er sket store fremskridt, er der hvert år omkring 4.700 danske kvinder, som bliver ramt af brystkræft. Brystkræft er dermed en sygdom, der rammer én ud af ni kvinder. Chancen for at overleve brystkræft i Danmark er steget støt gennem de seneste 30 år, men vi er endnu ikke i mål, og brystkræftsagen er stadig vigtig at kæmpe for. 

Vores håb er igen i år at kunne give en stor pose penge videre til brystkræftsagen og støtte forskning, forebyggelse og patientstøtte på området. Vi har dog brug for din hjælp for at nå i mål.  


Er du interesseret og har lyst til at høre mere så kontakt: 

Louise Bommelund tlf: 40508248 eller

Heike Pohl Malmros tlf: 28919284

 

Vær med når vi maler Svendborg Lyserød.docx