Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Faste aktiviteter

Grupper for patienter, pårørende og efterladte  

Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som din familie og netværk måske ikke kan give dig.

Der er grupper for både patienter, pårørende og efterladte. Uanset hvor stor en familie, vennekreds eller netværk du har, så er det meget nemt at føle sig fortabt og alene, når man selv eller ens nære har kræft. Kræft og forvirring følges ad.

I vores kræftrådgivninger kan du være med i en gruppe, hvor du kan tale med andre, som er i samme situation som dig. Nogle grupper henvender sig til patienter med en specifik kræftdiagnose eller specifik problemstilling, mens andre grupper er inddelt efter alder eller køn. Der er også grupper for pårørende eller efterladte.

Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har, og så tales der også om alt muligt andet . Hvis du har lyst til at være med i en gruppe, kan du kontakte frivilligrådgivningen i Svendborg for at høre, hvad vi kan tilbyde.

Har vi ikke en aktuel gruppe nu, opretter vi den, når vi har fået nok henvendelser. Du kan se, hvilke grupper der er i gang lige nu i vores kalender eller nedenfor.

PROSTATA GRUPPE

Gruppe for mænd med prostatakræft og pårørende. Vi mødes en gang om måneden i frivilligrådgivningens lokaler i Brogade 35, 5700 Svendborg. Gruppen kan være med til at give klarhed, fællesskab og forståelse for de oplevelser, man kommer ud for som kræftpatient og pårørende. Der vil blive taget vekslende temaer op på baggrund af ønsker fra gruppedeltagerne. Vi mødes en gang om måneden - en tirsdag fra 19.15 - 21.00. Tilmelding: Du skal inden gruppestart have en samtale med en frivilligrådgiver. Du kan kontakte Lajla Gregers på: lajlagregers@gmail.com  eller på tlf. 40 50 04 30.

Hjem i hjemmet: Er du alvorlig syg af kræft, kan du få støtte I dit hjem fra en frivillig, der er kvalificeret af Kræftens bekæmpelse. Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk

Ledsager-ordning: Skal du til lægesamtaler eller andet, hvor du har brug for et par ekstra ører og en tryg hånd. Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk

Mit Liv - tilbage til hverdagen: Et godt rehabiliteringstilbud fra Svendborg kommune. Kontakt kommunen på 6223 3000

Hverdagen i familien kontakt 3017 4510


GRUPPE FOR EFTERLADTE

Vi har en gruppe for efterladte, der mødes hver 14. dag med 2 frivillige, der har stor erfaring med at tale med kræft efterladte, og som er kvlificerede af Kræftens Bekæmpelse.

Er du interesseret så kontakt Heike Pohl Malmros 28919284 og hør mere.


MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE

MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE. BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG

VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT

Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster, fra januar til juni = Kr. 240,00 (for 6 måneder) og fra august til december = Kr. 200,00 (for 5 måneder). Betales i januar og i august.

Lokalforeningen i Svendborg, har to hold i Midtbyhallen der mødes hver mandag kl. 15:00 - 16:00 og onsdag kl. 15.30 - 16.30 i rød og grøn tumlesalene. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midtbyhallen. 

Alle, mænd og kvinder, kan deltage!

Har du gode ideer til nye tiltag på holet, forsøger vi at sætte dem i gang. Fortæl os om dine ideer.

Tilmelding til e-mail christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51233253. Du bliver kontaktet med bekræftelse.

Christa K. Mortensen

christa.kurmeier@mail.dk

51233253


NETVÆRKSGRUPPE FOR KVINDER, DER HAR ELLER HAR HAFT BRYSTKRÆFT

Har du lyst til at mødes med andre kvinder, der har eller har haft brystkræft?

Så er du velkommen til at deltage i vores netværksgruppe hos Frivilligrådgivningen i Svendborg. I netværksgruppen er der mulighed for at dele erfaringer om eksempelvis operation, behandling, senfølger, frygt for tilbagefald samt udfordringer både i forhold til arbejdsmarkedet og det private liv.

Vi kan tale åbent om lidt af hvert, og gruppen er et sted, hvor vi både kan hygge os og dele bekymringer. Vi mødes hver 1. torsdag i februar, marts, april og maj måneder 2019 hos Frivilligrådgivningen, Brogade 35 (gennem porten), 5700 Svendborg.

Netværksgruppen er en åben gruppe, hvilket vil sige, at du kan komme så ofte, du har lyst.

Vi glæder os til at se dig!

Kontaktperson: Anne Larsen - 23650863 - poul.l.larsen@webspeed.dk

FRIVILLIG RÅDGIVNINGEN

Brogade 35

5700 Svendborg

cancer-svbg@hotmail.com

2398 0695 i åbningstiden, alle tirsdage 10-12, alle torsdage 17-19, ellers besked på båndsvarer.