Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Faste aktiviteter

Grupper for patienter, pårørende og efterladte  

Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som din familie og netværk måske ikke kan give dig.

Der er grupper for både patienter, pårørende og efterladte. Uanset hvor stor en familie, vennekreds eller netværk du har, så er det meget nemt at føle sig fortabt og alene, når man selv eller ens nære har kræft. Kræft og forvirring følges ad.

I vores kræftrådgivninger kan du være med i en gruppe, hvor du kan tale med andre, som er i samme situation som dig. Nogle grupper henvender sig til patienter med en specifik kræftdiagnose eller specifik problemstilling, mens andre grupper er inddelt efter alder eller køn. Der er også grupper for pårørende eller efterladte.

Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har, og så tales der også om alt muligt andet . Hvis du har lyst til at være med i en gruppe, kan du kontakte frivilligrådgivningen i Svendborg for at høre, hvad vi kan tilbyde.

Har vi ikke en aktuel gruppe nu, opretter vi den, når vi har fået nok henvendelser. Du kan se, hvilke grupper der er i gang lige nu i vores kalender eller nedenfor.

PROSTATA GRUPPE

Gruppe for mænd med prostatakræft og pårørende. Vi mødes en gang om måneden i frivilligrådgivningens lokaler i Brogade 35, 5700 Svendborg. Gruppen kan være med til at give klarhed, fællesskab og forståelse for de oplevelser, man kommer ud for som kræftpatient og pårørende. Der vil blive taget vekslende temaer op på baggrund af ønsker fra gruppedeltagerne. Vi mødes en gang om måneden - en tirsdag fra 19.15 - 21.00. Tilmelding: Du skal inden gruppestart have en samtale med en frivilligrådgiver. Du kan kontakte Lajla Gregers på: lajlagregers@gmail.com  eller på tlf. 40 50 04 30.

Hjem i hjemmet: Er du alvorlig syg af kræft, kan du få støtte I dit hjem fra en frivillig, der er kvalificeret af Kræftens bekæmpelse. Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk

Ledsager-ordning: Skal du til lægesamtaler eller andet, hvor du har brug for et par ekstra ører og en tryg hånd. Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk

Mit Liv - tilbage til hverdagen: Et godt rehabiliteringstilbud fra Svendborg kommune. Kontakt kommunen på 62 23 30 00

Hverdagen i familien kontakt 30 17 45 10


GRUPPE FOR EFTERLADTE

Gruppe for efterladte:

Når man mister et nært familiemedlem, kan det være svært at finde sig selv igen i tiden, der følger efter dødsfaldet. Der kan eksempelvis være skyldfølelse over ting, man gerne ville have gjort anderledes, rastløshed og uro og man kan have svært ved at finde tilbage til en rytme i hverdagen. Der kan også være frustration over andre pårørendes adfærd i tiden efter dødsfaldet. For nogen kan det være svært at få ordnet praktiske anliggender, som økonomi eller at få ryddet op i den afdødes ting. Der er mange måder at reagere på. En følelse er dog fælles for alle, den store sorg man oplever, når en elsket og nærtstående dør. 

Spørgsmål som: Hvor længe må man være ked af det? Hvorfor kan jeg ikke tage mig sammen og komme videre? Hvad er ”normalt” i en sorgproces? og hvordan lever jeg videre med det savn, jeg føler? - fylder ofte i grupperne. Det kan være svært at tale med andre om. De er måske selv for ramte af dødsfaldet, eller har svært ved at sætte sig ind i det, man går igennem som nær pårørende. Derfor kan en gruppe for efterladte, hvor man kan drøfte ovenstående i et trygt, tavshedsbelagt rum, være en stor hjælp. Mange oplever, at det er rart at tale med nogen som genkender meget af det, man selv gennemgår, ligesom det kan være en stor hjælp at høre andres oplevelser og måder at håndtere lignende situationer på. Det kan være ensomt at gå med alene. I grupperne opstår ofte et fællesskab, som virker støttende, indtil man igen får mod på hverdagen, uden den man savner. 

Om gruppen: Gruppen ledes af en psykolog, men det er ikke en gruppe til terapeutisk behandling. Det er en støttegruppe eller en selvhjælpsgruppe, hvor der gives stof og redskaber, og hvor gruppelederen sætter rammerne, så deltagerne kan få bedst muligt udbytte af hinandens erfaringer. Mens forløbet pågår, frarådes kontakt mellem gruppens medlemmer udenfor gruppen. Ved afslutning opfordres til, at gruppen selv fortsætter kontakten og støtten til hinanden. Gruppen mødes 2 timer hver 14.dag over 8 gange.

Er gruppen noget for dig?: Den første tid efter dødsfaldet er ofte kaotisk, og vi anbefaler, at der er gået nogle måneder, inden man starter i gruppeforløbet. Det forventes, at man både kan lytte omsorgsfuldt til andre i en sårbar situation og fortælle om sit eget forløb. Såfremt man har brug for meget taletid eller har en psykisk diagnose, kan det være værd at overveje, om et individuelt tilbud hos en psykolog er en bedre løsning. Ofte kan man få en henvisning til en psykolog via egen læge.

Er du i tvivl, om gruppen er noget for dig, vil du gerne vide mere, eller vil du gerne skrives på venteliste til en kommende gruppe, så kontakt venligst gruppeleder:

Cathrine Christensen på mail: psykologcc@outlook.dk eller telefon: 60 78 44 43 (lettest at få kontakt via mail, men ellers læg besked på tlf. svarer, så vil du blive ringet op). MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE

BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG

VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT

Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster, fra januar til juni = Kr. 240,00 (for 6 måneder) og fra august til december = Kr. 200,00 (for 5 måneder). Betales i januar og i august 2019.

Lokalforeningen i Svendborg, har to hold i Midtbyhallen der mødes hver mandag fra kl. 15:00 - 16:00 og fra kl. 16.00 - 17.00 i rød og grøn tumlesalene. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midtbyhallen. 

Alle, mænd og kvinder, kan deltage!

Har du gode ideer til nye tiltag på holdet, forsøger vi at sætte dem i gang. Fortæl os om dine ideer.

Tilmelding til e-mail christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51233253. Du bliver kontaktet med svar.

Christa K. Mortensen


NETVÆRKSCAFÉ FOR BRYSTOPEREREDE:

I KRÆFTENS BEKÆMPELSEs FRIVILLIGRÅDGIVNINGEN i Brogade 35, Svendborg tilbydes personer, der er eller har været ramt af brystkræft, som står foran en operation, kemobehandling, strålebehandling, rekonstruktion, anden behandling eller senfølger, samtaler med brystkræftvejledere. Vi mødes i en netværkscafé, hvor man kan få en uforpligtende snak med vores vejledere eller dele oplevelser med andre tidligere eller nuværende patienter.


I månederne marts, april og maj - det vil sige 3/3, 7/4 og 5/5, alle gange fra kl. 14.00 til 16.00.


Vi har kaffe og te med en småkage og frugt eller lign. til de fremmødte.


Vi glæder os til at se dig.


Tilmelding til:

Susanne Skov på mobil nr. 30338973 eller

Anne Larsen på mobil nr. 23650863


FRIVILLIG RÅDGIVNINGEN

Brogade 35

5700 Svendborg

Åben for anonym rådgivning tirsdage 10-12 og torsdage 17-19.

Tlf: 23 98 06 95 i åbningstiden. Udenfor åbningstiden kan du indtale en besked, og vi vil efterfølgende kontakte dig. Du er naturligvis anonym, og det er gratis at bruge vores rådgivning.

cancer-svbg@hotmail.com

LOKALFORENINGEN

Formand: Marianne Horstmann

Sekretær: Louise Bommelund

Email: cancer-svbg@hotmail.com