Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Faste aktiviteter

Grupper for patienter, pårørende og efterladte  
Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som din familie og netværk måske ikke kan give dig.
Der er grupper for både patienter, pårørende og efterladte. Uanset hvor stor en familie, vennekreds eller netværk du har, så er det meget nemt at føle sig fortabt og alene, når man selv eller ens nære har kræft. Kræft og forvirring følges ad.
I vores kræftrådgivninger kan du være med i en gruppe, hvor du kan tale med andre, som er i samme situation som dig.Nogle grupper henvender sig til patienter med en specifik kræftdiagnose eller specifik problemstilling, mens andre grupper er inddelt efter alder eller køn. Der er også grupper for pårørende eller efterladte.
Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har. Hvis du har lyst til at være med i en gruppe, kan du kontakte frivilligrådgivningen i Svendborg for at høre, hvad vi kan tilbyde.
Har vi ikke en aktuel gruppe nu, opretter vi den, når vi har fået nok henvendelser.

Du kan se, hvilke grupper der er i gang lige nu i vores kalender eller nedenfor.

PROSTATA GRUPPE
Gruppe for mænd med prostatakræft og pårørende. Vi mødes en gang om måneden i frivilligrådgivningens lokaler i Brogade 35, svendborg. Gruppen kan være med til at give klarhed, fællesskab og forståelse for de oplevelser, man kommer ud for som kræftpatient og pårørende. Der vil blive taget vekslende temaer op på baggrund af ønsker fra gruppedeltagerne.  Vi mødes en gang om måneden - en tirsdag fra 19.15 - 21.00.Tilmelding: Du skal inden gruppestart have en samtale med en frivilligrådgiver. Du kan kontakte Lajla Gregers på: lajlagregers@gmail.com 
eller på tlf. 40 50 04 30.


Hjem i hjemmet: Er du alvorlig syg af kræft, kan du få støtte I dit hjem fra frivillige, der er kvalificeret af Kræftens bekæmpelse. Kontakt Linda Hørmann tlf: 4194 0556


Ledsager-ordning: Skal du til lægesamtaler eller andet, hvor du har brug for et par ekstra ører og en tryg hånd. Kontakt Linda Hørmann på 4194 0556


Mit Liv - tilbage til hverdagen: Et godt rehabiliteringstilbud fra Svendborg kommune.
Kontakt Tove sommer tlf: 3017 45 40


Hverdagen i familien kontakt 3017 4510


MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE
BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG
VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT
Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster, fra januar til juni 2017 = Kr. 240,00 (for 6 måneder) og fra august til december 2017 = Kr. 200,00 (for 5 måneder). Betales i januar og i august 2017.
Lokalforeningen i Svendborg, har to hold i Midtbyhallen der mødes hver mandag kl. 15:00 - 16:00 og onsdag kl. 13.30 - 14.30 i rød og grøn tumlesalene. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midbyhallen.  
Alle, mænd og kvinder, kan deltage!
Har du gode ideer til nye tiltag på holdet, forsøger vi at sætte dem i gang.
Tilmelding til e-mail christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51233253. Du bliver kontaktet med bekræftelse.
Christa K. Mortensen
christa.kurmeier@mail.dk
51233253 – 62212295

NETVÆRKSGRUPPE FOR KVINDER, DER HAR ELLER HAR HAFT BRYSTKRÆFT

Har du lyst til at mødes med andre kvinder, der har eller har haft brystkræft?

Så er du velkommen til at deltage i vores netværksgruppe hos Frivilligrådgivningen i Svendborg. I netværksgruppe er der mulighed for at dele erfaringer om eksempelvis operation, behandling, senfølger, frygt for tilbagefald samt udfordringer både i forhold til arbejdsmarkedet og det private liv.

Vi kan tale åbent om lidt af hvert, og gruppen er et sted, hvor vi både kan hygge os og dele bekymringer. Vi mødes hver 1. torsdag i februar, marts, april og maj måneder 2017 hos Frivilligrådgivningen, Brogade 35 (gennem porten), 5700 Svendborg.

Netværksgruppen er en åben gruppe, hvilket vil sige, at du kan komme så ofte, du har lyst.

Vi glæder os til at se dig!

Kontaktperson: Anne Larsen - 23650863 - poul.l.larsen@webspeed.dkFRIVILLIG RÅDGIVNINGEN
Brogade 35
5700 Svendborg
cancer-svbg@hotmail.com
2398 0695 i åbningstiden, tirsdage 10-12, torsdage 17-19, ellers besked på båndsvarer.