Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Faste aktiviteter

Grupper for patienter, pårørende og efterladte  

Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som din familie og netværk måske ikke kan give dig.

Der er grupper for både patienter, pårørende og efterladte. Uanset hvor stor en familie, vennekreds eller netværk du har, så er det meget nemt at føle sig fortabt og alene, når man selv eller ens nære har kræft. Kræft og forvirring følges ad.

I vores kræftrådgivninger kan du være med i en gruppe, hvor du kan tale med andre, som er i samme situation som dig. Nogle grupper henvender sig til patienter med en specifik kræftdiagnose eller specifik problemstilling, mens andre grupper er inddelt efter alder eller køn. Der er også grupper for pårørende eller efterladte.

Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har, og så tales der også om alt muligt andet . Hvis du har lyst til at være med i en gruppe, kan du kontakte frivilligrådgivningen i Svendborg for at høre, hvad vi kan tilbyde.

Har vi ikke en aktuel gruppe nu, opretter vi den, når vi har fået nok henvendelser. Du kan se, hvilke grupper der er i gang lige nu i vores kalender eller nedenfor.


M/K YOGA FOR TIDLIGERE OG NUVÆRENDE KRÆFTRAMTE


Fra d. 6. oktober tilbyder Svendborg lokalforening yogaundervisning hver torsdag kl.11:00-12:00 i SG-Huset. Holdet ledes af yogainstruktør Sasja Staustrup.


Bliv en del af holdet og giv dig selv mulighed for i yogaens ånd at arbejde med forbindelsen mellem krop, sind og sjæl. 

Undervisningen kommer til at indeholde forskellige yogateknikker, som egner sig til kræftpatienter, som er eller har været i behandling. 


Alle er velkomne, men giv gerne besked, hvis der er særlige behov, der skal tages hensyn til. Hvis du er i kræftbehandling, kan det være en god ide at tale med din læge først. 


Undervisningen vil indeholde fysiske stillinger (Hatha yoga), vejrtrækningsøvelser, meditation og afslapning. De fysiske øvelser kræver ikke nogen særlig smidighed eller styrke.


Medbring egen yogamåtte og gerne et tæppe.


For tilmelding og evt. spørgsmål, kan du kontakte 

Sasja Staunstrup på tlf: 29 71 56 73 eller på mail: sasja_5@hotmail.com

Du kan også kontakte Louise Bommelund på mail: bommelund@hotmail.comMOTION I OG MED NATUREN M/K For dig der har eller har haft kræft. 

Blot det at være i naturen har en positiv indvirkning på vores sundhed. Forskning viser, at aktiviteter i naturen virker beroligende på nervesystemet og særligt fælles aktiviteter i det grønne, påvirker humør og fysik positivt. For mange er tiden i naturen et redskab, som kan få tankerne til at falde til ro. I en svær situation kan motionsfællesskaber være en måde aktivt at tage vare på sig selv. Frisk luft og fysisk aktivitet giver desuden bedre søvn.

I Kræftens Bekæmpelse Svendborg er vi meget glade for at kunne tilbyde ”Motion i og med Naturen” som et gratis tilbud til dig, der er har eller har haft kræft.

Holdet ledes af fysioterapeut Marianne Kyvsgaard i samarbejde med en frivillig fra Kræftens Bekæmpelse i Svendborg. 

For at kunne deltage skal man: Kunne gå min. 2 km. Kunne rejse sig fra liggende stilling . Ikke bruge ganghjælpemidler.

Træning med naturen er et udtryk for, at man bruger naturen og de muligheder, der byder sig. Fx at benytte modvind som modstand, bakker som konditionstræning, det ujævne terræn som balancetræning og bevæge sig under, over og omkring væltede træer som koordinationstræning. Lytte til vindens susen, dufte til forårets ramsløg, lægge mærke til de forskellige grønne farver, mærke den ru bark og solens stråler - alt sammen, som fantastiske stimuli til krop, hjerne og sind. Naturligvis med respekt for naturen og på naturens præmisser.

Træningen er onsdage kl. 15.00 - til en start i Hallingskoven, og den varer ca. 45 minutter. Der vil være fokus på balance, styrke, kondition og udholdenhed. Efter træning er der mulighed for socialt samvær med de andre deltagere på holdet. Holdet starter d. 31. august og fortsætter til jul. 

For yderligere oplysning og tilmelding kontakt:

Christa K. Mortensen på mail: christa.kurmeier@mail.dk eller sms på 51 23 32 53. Du vil efterflg. blive kontaktet. 

Du kan også kontakte Louise Bommelund på mail: bommelund@hotmail.com 


GRUPPE FOR EFTERLADTE:

Når man mister et nært familiemedlem, kan det være svært at finde sig selv igen i tiden, der følger efter dødsfaldet. Der kan eksempelvis være skyldfølelse over ting, man gerne ville have gjort anderledes, rastløshed og uro og man kan have svært ved at finde tilbage til en rytme i hverdagen. Der kan også være frustration over andre pårørendes adfærd i tiden efter dødsfaldet. For nogen kan det være svært at få ordnet praktiske anliggender, som økonomi eller at få ryddet op i den afdødes ting. Der er mange måder at reagere på. En følelse er dog fælles for alle, den store sorg man oplever, når en elsket og nærtstående dør. 

Spørgsmål som: Hvor længe må man være ked af det? Hvorfor kan jeg ikke tage mig sammen og komme videre? Hvad er ”normalt” i en sorgproces? og hvordan lever jeg videre med det savn, jeg føler? - fylder ofte i grupperne. Det kan være svært at tale med andre om. De er måske selv for ramte af dødsfaldet, eller har svært ved at sætte sig ind i det, man går igennem som nær pårørende. Derfor kan en gruppe for efterladte, hvor man kan drøfte ovenstående i et trygt, tavshedsbelagt rum, være en stor hjælp. Mange oplever, at det er rart at tale med nogen som genkender meget af det, man selv gennemgår, ligesom det kan være en stor hjælp at høre andres oplevelser og måder at håndtere lignende situationer på. Det kan være ensomt at gå med alene. I grupperne opstår ofte et fællesskab, som virker støttende, indtil man igen får mod på hverdagen, uden den man savner. 

Om gruppen: Gruppen er ikke en gruppe til terapeutisk behandling. Det er en støttegruppe eller en selvhjælpsgruppe, hvor der gives stof og redskaber, og hvor gruppelederen sætter rammerne, så deltagerne kan få bedst muligt udbytte af hinandens erfaringer. Mens forløbet pågår, frarådes kontakt mellem gruppens medlemmer udenfor gruppen. Ved afslutning opfordres til, at gruppen selv fortsætter kontakten og støtten til hinanden. Gruppen mødes 2 timer hver 14.dag over 8 gange.

Er gruppen noget for dig?: Den første tid efter dødsfaldet er ofte kaotisk, og vi anbefaler, at der er gået nogle måneder, inden man starter i gruppeforløbet. Det forventes, at man både kan lytte omsorgsfuldt til andre i en sårbar situation og fortælle om sit eget forløb. Såfremt man har brug for meget taletid eller har en psykisk diagnose, kan det være værd at overveje, om et individuelt tilbud hos en psykolog er en bedre løsning. Ofte kan man få en henvisning til en psykolog via egen læge. Er du i tvivl, om gruppen er noget for dig, vil du gerne vide mere, eller vil du gerne skrives på venteliste til en kommende gruppe, så kontakt venligst gruppeleder:

Kirsten Lønfeldt på mail: 22164599@mail.dk eller tlf: 22 16 45 99.


MOTIONSHOLD FOR KRÆFTRAMTE

BLIV STÆRK, SMIDIG, GLAD OG HURTIG

VEDVARENDE UGENTLIG MOTION FOR DIG DER HAR - ELLER HAR HAFT KRÆFT

Her er et tilbud om motion, for alle der ved, hvor vigtigt det er med træning, for at holde sig rask - også i fremtiden. Vi håber derfor at de hold vil fortsætte år efter år, kun afbrudt af obligatoriske ferier som sommer eller vinterferie! Det koster, fra januar til juni = Kr. 240,00 (for 6 måneder) og fra august til december = Kr. 200,00 (for 5 måneder). Betales i januar og i august 2019.

Lokalforeningen i Svendborg, har to hold i Midtbyhallen der mødes hver mandag fra kl. 15:00 - 16:00 og fra kl. 16.00 - 17.00 i rød og grøn tumlesalene. Fysioterapeut Antje Benkjer leder begge hold. Antje har stor erfaring med kræftpatienter fra sit mangeårige arbejde på Svendborg Sygehus. Bagefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe med de andre deltagere i caféen i Midtbyhallen. 

Alle, mænd og kvinder, kan deltage!

Har du gode ideer til nye tiltag på holdet, forsøger vi at sætte dem i gang. Fortæl os om dine ideer.

Tilmelding på mail: christa.kurmeier@mail.dk eller sms 51 23 32 53. Du bliver kontaktet med svar.

Christa K. MortensenPROSTATA GRUPPE

Gruppe for mænd med prostatakræft og pårørende. Vi mødes en gang om måneden i frivilligrådgivningens lokaler i Brogade 35, 5700 Svendborg. Gruppen kan være med til at give klarhed, fællesskab og forståelse for de oplevelser, man kommer ud for som kræftpatient og pårørende. Der vil blive taget vekslende temaer op på baggrund af ønsker fra gruppedeltagerne. Vi mødes en gang om måneden - en tirsdag fra 19.15 - 21.00.

Tilmelding: Du skal inden gruppestart have en samtale med en frivilligrådgiver.

Du kan kontakte Lajla Gregers på: lajlagregers@gmail.com  eller på tlf. 40 50 04 30.


HJEM I HJEMMET

Har du som pårørende brug for nogle timeres aflastning i hjemmet så kontakt:

Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk

LEDSAGER

Skal du til lægesamtaler eller andet, hvor du har brug for et par ekstra ører og en tryg hånd.

Kontakt Ole Ebbesen Nielsen på tlf. 29605451 eller på mail: ole@energihjul.dk


Mit Liv - tilbage til hverdagen: Et godt rehabiliteringstilbud fra Svendborg kommune.

Kontakt kommunen på 62 23 30 00

Hverdagen i familien kontakt 30 17 45 10

NETVÆRKSCAFÉ FOR BRYSTOPEREREDE:

I KRÆFTENS BEKÆMPELSEs FRIVILLIGRÅDGIVNINGEN i Brogade 35, Svendborg tilbydes personer, der er eller har været ramt af brystkræft, som står foran en operation, kemobehandling, strålebehandling, rekonstruktion, anden behandling eller senfølger, samtaler med brystkræftvejledere. Vi mødes i en netværkscafé, hvor man kan få en uforpligtende snak med vores vejledere eller dele oplevelser med andre tidligere eller nuværende patienter.


Vi har kaffe og te med en småkage og frugt eller lign. til de fremmødte.


Vi glæder os til at se dig.


Tilmelding til:

Susanne Skov på mobil nr. 30338973 eller

Anne Larsen på mobil nr. 23650863


FRIVILLIG RÅDGIVNINGEN

cancer-svbg@hotmail.com

LOKALFORENINGEN

Formand: Marianne Horstmann

Sekretær: Louise Bommelund

Email: cancer-svbg@hotmail.com