Gå til sygdomsliste

Kræftpolitisk Forum 2022

Kræftens Bekæmpelse inviterer til konference på Christiansborg onsdag d. 6. april 2022 kl. 9.00-14.30. Find link til program og tilmelding herunder.

Christiansborg set fra vandet - Kræftpolitisk forum 2022

Danmark er et attraktivt land at bedrive forskning i - og det skal vi sikre, at det bliver ved med at være gennem ensartede juridiske rammer for fortsat at kunne tilbyde kræftbehandling af høj kvalitet.

Juridiske barrierer truer klinisk forskning

Klinisk forskning har bidraget til, at nye, mere effektive og skånsomme kræftbehandlingsformer er blevet indført løbende til gavn for patienterne i sundhedsvæsenet. Skal dansk kræftbehandling fortsat være i top, og skal Danmark stadig være et land, hvor uafhængig klinisk forskning er en del af det kliniske arbejde, må juridiske barrierer, der truer med at forsinke eller helt stoppe klinisk forskning, ryddes af vejen.

På konferencen vil forskere, jurister og embedsfolk adressere de største udfordringer, skabe overblik over nationale og regionale løsninger, der sikrer ensartede rammer for og fortolkning af juridiske regler samt komme med forslag til styrkelse af forskningsinfrastruktur.

Bag konferencen står Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk), Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) og Kræftens Bekæmpelse, som sammen opfordrer til, at der: 

  • Skabes bedre sammenhæng mellem reglerne for håndtering af persondata (GDPR) og sundhedsloven, så der kan implementeres en ens administrativ praksis på tværs af regionerne
  • Frigøres mere tid til forskning gennem bedre adgang til den nødvendige forskningsinfrastruktur for alle afdelinger, som indgår i kræftbehandling, så forskningen kan foregå i hele landet og så nær på patienterne som muligt  

Program

På konferencen vil forskere, jurister og embedsfolk adressere de største udfordringer og skabe overblik over nationale og regionale løsninger, der sikrer ensartede rammer og fortolkning af regler. Der vil også være forslag til, hvordan klinisk forskning kan styrkes gennem prioritering af forskningsinfrastruktur.

Du kan læse det fulde program her:

Program for Kræftpolitisk Forum 2022 (pdf)

Bedre vilkår for klinisk forskning - anbefalinger


Kræftpolitisk Forum 2021

Konferencen blev sidste år afholdt digitalt på grund af COVID-19. Det er derfor muligt at gense konferencen. Du finder link og information om sidste års konference her:

Kræftpolitisk Forum 2021


 

Nyheder

30-11-2022
Skuespiller Esben Dalgaard: De små øjeblikke betyder alt
En uhelbredelig kræftdiagnose fylder uundgåeligt i bevidstheden og i familien – det ved Esben Dalgaard alt om. Men han har taget en bevidst beslutning om ikke at lade den fylde for meget.
Læs flere nyheder