Gå til sygdomsliste

Patient- & Pårørendestøtte

Kræftens Bekæmpelse arbejder i Patient- & Pårørendestøtte for, at ingen skal stå alene med kræft. Vi tilbyder gratis rådgivning og støtte til kræftpatienter og pårørende i hele landet.

Patient- & Pårørendestøtte arbejder for at kræftpatienter og pårørende kommer bedst muligt gennem kræftforløbet. Den fælles vision for alle vores projekter og aktiviteter er, at ingen skal stå alene med kræft. Vi tilbyder gratis rådgivning og støtte til kræftpatienter og pårørende i hele landet. Det gør vi på telefonrådgivningen Kræftlinjen, hvor professionelle rådgivere sidder klar til at tale og skrive med patienter og pårørende på telefon, chat og mail alle ugens dage.

I kræftrådgivninger landet over kan kræftpatienter og pårørende også få professionel rådgivning – individuelt eller sammen med familien – eller deltage i forskellige aktiviteter og tilbud og møde andre med kræft inde på livet. Flere af vores kræftrådgivninger ligger tæt på de kræftbehandlende sygehuse.

Derudover har vi en særlig indsats for børn og unge med navnet OmSorg. Her arbejder vi for at voksne – familie, institutioner, skoler og politikere – støtter og hjælper børn i kræftramte familier, så de ikke er alene med deres sorg.

Læs mere om OmSorg

Læs mere om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud

Patienternes talerør

Hvert år har vi mere end 91.000 kontakter med kræftpatienter og pårørende i kræftrådgivningerne og på Kræftlinjen. Vi lytter til deres oplevelser, ønsker og behov og bruger denne viden til at være kræftpatienter og pårørendes talerør, når der er brug for forbedringer.

Vi inddrager kræftpatienter og pårørende i vores arbejde, og sørger samtidig for, at patientinvolvering er på dagsordenen i restens af Kræftens Bekæmpelse og derved også i sundhedsvæsenet, både regionalt og kommunalt.

Patientstøtte & Lokal Indsats

Familierådgivning i Kræftrådgivningen i Næstved.

Kontakt Patient- & Pårørendestøtte:

Kræftens Bekæmpelse
Patient- & Pårørendestøtte
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 74 82 (sekretariat) 

Kontaktpersoner:

Afdelingschef Pernille Slebsager

Mail: psl@cancer.dk

Telefon 35 25 74 80