Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.


Støt vores arbejde med at hjælpe børn i sorg

Jellycat kanin bamse

Støt OmSorg via webshoppen - klik her.


Basiskursus i børns sorg for lærere og pædagoger i skolen

Hvordan taler du med en elev, der har en livstruende syg far? Og hvad gør lærergruppen i mødet med et barn og dennes familie, når mor eller far lige er død? OmSorg tilbyder i dette et-dags kursus en faglig opdatering på, hvordan du møder elever, der har oplevet livstruende sygdom eller dødsfald i familien. Kurset er målrettet lærere og pædagoger i skolen, der arbejder med børn i alderen 6-16 år.

Basiskursus i børns sorg

Kurset giver dig viden om, hvordan du støtter børn i mødet med livstruende sygdom og dødsfald

Der er de seneste ti år sket en stor udvikling både inden for forståelsen af sorg og inddragelse af børns perspektiver. Derfor præsenterer vi på kurset den nyeste viden om, hvordan børn reagerer i mødet med svære oplevelser, deres ønsker til dig som professionel og inspiration til, hvordan du samarbejder med eleven, familien, klassen og forældregruppen. Du vil efter kurset have tilegnet dig ny viden og konkrete metoder til mødet med børn i sorg i skolen.

Kurset består af to moduler:

Modul 1: Børn i sorg

Hvordan reagerer børn i mødet med livstruende sygdom og dødsfald, og hvilke forandringer sker der i familien, som konsekvens af den komplicerede situation? Hvilken støtte ønsker børnene selv, når de vender tilbage i skolen?

Modul 2: Hvordan kan jeg støtte børn i sorg?

Hvordan etablerer du et samarbejde med eleven, hjemmet, klassen og resten af skolen? Hvilke opgaver har du i tiden efter et dødsfald, og hvordan kan du helt konkret tale med eleven, familien og klassen om de svære emner?

Kursusform: oplæg, cases og praktiske øvelser

Kursusdagen vil bestå af oplæg, cases og praktiske øvelser i grupper. Du får mulighed for at afprøve viden og metoder, du kan bruge i din hverdag. Kurset er særligt egnet til lærere og pædagoger i grundskolen, der ønsker at vide mere om sorg og få en faglig opdatering om inden for sorgområdet.

På selve kurset har vi ikke mulighed for give vejledning til konkrete enkeltsager, men vi inddrager gerne eksempler fra jeres praksis i diskussionerne. Efter selve kursets afslutning afsætter vi en time til at give vejledning til de kursusdeltagere, der har behov for at vende en konkret sag. Inden kurset sender vi en mail og beder de af kursisterne, der ønsker vejledning om at beskrive sagen kort for os.

Underviserne

På basiskurset møder du enten Maria Hartmann eller Martin Lytje som underviser.

Maria Hartmann er uddannet antropolog og forfatter bag Kræftens Bekæmpelses udgivelse: Håndbog til sorggruppeledere i skoler. Til dagligt er hun projektleder for sorggrupper i skoler og ansvarlig for udvikle praktisk anvendelige vejledninger og materialer til professionelle, der arbejder med børn i sorg.

Martin Lytje er ph.d. i uddannelsesvidenskab med speciale i institutionelle sorgberedskaber og forfatteren bag Sorghandleplan 2.0, som er Kræftens Bekæmpelses indspark til, hvordan skoler kan optimere deres sorgberedskab. Til dagligt taler Martin med sorgramte børn om, hvad de oplever i mødet med skoler og daginstitutioner, og hvilken hjælp de ønsker fra de professionelle, der omgiver dem.

 

Hvorfor vælge dette kursus - udsagn fra deltagere:

”Super godt. Dejligt med inddragelse og medbestemmelse samt synlige mål for dagen – det kan vi lærere lide”. (Lærer)

”Kurset har vist mig, at JEG har ansvaret for at starte samtalen/tage førertrøjen på”. (Lærer)

”Kurset har givet mig en indsigt i, hvad barnet går igennem og hvad jeg som professionel skal være opmærksom på”. (Pædagog)

Kursussteder, tid og tilmelding

Kurset varer fra kl. 8.30-15.00 - herefter er der vejledning fra kl. 15.00-16.00.

KØBENHAVN: 21. november 2018 på Strandboulevarden 49, 2100 København Ø

Tilmelding København 21. november - klik her

Kurset kan yderligere bookes til hele personalegrupper. Ved ønsker eller spørgsmål til dette kontakt tlf 3525 7492.

Praktisk

Prisen for kurset er 1.700 kr. Kurset inkluderer forplejning på dagen (let morgenmad, frokost og kaffe/te/kage) samt en gratis udgave af Kræftens Bekæmpelses manual Sorghandleplan 2.0 og inspirationsmaterialet Stemmer, vi glemmer. Deltagelse på vores kurser kan afmeldes omkostningsfrit indtil fire uger før kursusstart, men herefter er der ingen refusion. Såfremt en deltager er forhindret, er der mulighed for at deltage i et af de kommende kurser i stedet, hvis der er ledig plads på disse. 

Spørgsmål til kursets indhold

Hvis du har spørgsmål til kursets faglige indhold eller lignende er du velkommen til at kontakte Maria Hartmann, tlf. 35 25 75 07 mail mariaha@cancer.dk eller Martin Lytje, tlf. 61 71 29 83 mail: martinl@cancer.dk 

 

 

Sorggrupper for børn og unge

Find sorggrupper i hele landet ved at klikke her.


Start en sorggruppe på din skole

Læs mere om, hvordan du starter en sorggruppe her.


Information til lærere, pædagoger og sundhedspersonale

Om børn og unge i sorg - læs mere.