Når mor eller far er syg eller er død

Her kan du se film om børns erfaringer med at leve i en familie, hvor enten far eller mor er syg eller er død.

I filmene fortæller børn og unge deres historier - om at have en syg forælder, om at miste og om at tackle sorgen. De har alle lært, hvor meget det hjælper at sætte ord på deres sorg og erfaringer.


Læs mere:
Sorggrupper for børn og unge
OmSorgs materialer


Anne, 14 år og Frederik, 10 år

Anne og Frederik mistede deres far, da han døde af kræft i benet og knoglerne. I filmen viser de ting, som har særlig betydning for dem. Det er bl.a. breve, som faren skrev, mens han var soldat i Afghanistan og en bog, han har læst højt for dem.

00:06:50

Dicte, 11 år og Malte, 8 år

Dicte og Malte mistede deres mor efter et kræftforløb, som havde varet det meste af deres liv. I filmen fortæller Dicte og Malte, at den største og hårdeste forandring var, da deres mor ikke længere kunne gøre, som hun plejede. De havde vænnet sig til en "slags" mor og pludselig var hun en anden mor.

00:06:46

Markus 10 år og Tobias 9 år

Tobias og Markus mistede deres mor efter et års kræftsygdom i mavesæk og spiserør. I filmen fortæller Tobias og Markus om den dag, de fik at vide at deres mor var syg og om, hvordan morens kemo- og strålebehandlinger foregik, for det har de nemlig været med til på sygehuset. Til sidst forklarer Tobias, hvordan han holder mindet om mor ved lige.

00:06:10Filmene er lavet i samarbejde med Region Hovedstaden og produktionsselskabet Made By Us.