Undervisningsmaterialer

De forskellige undervisningsmaterialer kan bruges direkte i undervisningen, og beskæftiger sig bredt med emner som følelser, tro og livsforandring men også med mere konkrete emner som sygdom, død, tab og sorg.
Du kan læse mere om de forskellige materialer nedenfor.

Når små børn sørger

Når små børn sørger (0-6 år)

Et hæfte til de 0-6-årige børn i børnehave, vuggestue og dagpleje. Materialet giver en række bud på, hvordan pædagoger og dagplejere kan inddrage emner som tab, sorg, død og kirkelige handlinger i det daglige arbejde med de mindste børn.

Læs hæftet her

- ønsker du at printe, skal du først downloade og derefter printe.


Undervisningsmaterialer

Når hjertet gør ondt (børnehaveklasse - – 2. klasse)

Et undervisningsmateriale, der på pædagogisk vis sætter fokus på emnerne: ”Livets cyklus”, ”følelser”, ”at miste”, ”sorg”, ”døden”, ”begravelse og tro” og ”tag vare på hinanden”. Materialet kan bruges, hvis man i undervisningen ønsker at arbejde bredt med disse emner. Materialet kan også anvendes som inspiration, hvis man som underviser møder en elev, der bærer på en stor sorg.

Find idékataloget i vores webshop


Undervisningsmaterialer

Når bånd brister (3. - 5. klasse)

Et praksisorienteret undervisningsmateriale, der sætter fokus på emnerne: ”Livets cyklus”, ”følelser”, ”at miste”, ”sorg”, ”døden”, ”begravelse og tro” og ”tag vare på hinanden”. Materialet kan bruges, hvis man i undervisningen ønsker at arbejde bredt med disse emner. Materialet kan også anvendes som inspiration, hvis man som underviser møder en elev, der bærer på en stor sorg.

Find idékataloget i vores webshop


Undervisningsmaterialer

Når nogen man elsker dør (6. - 8. klasse)

Et undervisningsmateriale, der er bygget op omkring emnerne: ”Livets cyklus”, ”følelser”, ”at miste”, ”sorg”, ”døden”, ”begravelse og tro” og ”tag vare på hinanden”. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere emnerne i undervisningen. Materialet kan også anvendes som inspiration, hvis man som underviser møder en elev, der bærer på en stor sorg.

Find idékataloget i vores webshop


 

Grundbog i små børns sorg

Få mere viden om små børns sorg i Grundbog i små børns sorg og i de tilhørende videoer på småbørnssorg.dk

Læs bog - se videoer


Podcasts om sorg

Ni podcasts, der hjælper voksne til at tage den svære snak med børn, der oplever alvorlig sygdom hos en forælder eller mister mor eller far. Se mere her.


Læromsorg.dk

Gratis undervisningsmateriale med forløb om sorg til 0. - 10. klasse. 
Læs mere her.