En sorghandleplan gør det lettere at håndtere den akutte situation, når et barn på skolen f.eks. mister sin mor eller far. Til gengæld savner mange skoler redskaber til at støtte barnet på den lange bane, viser en ny undersøgelse. OmSorg i Kræftens Bekæmpelse lancerer nu en række gratis onlinekurser og videoguides til grundskolen.
Hvert år oplever 11.000 børn mellem 0-6 år, at mor eller far bliver alvorligt syge eller dør. Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at daginstitutioner har fokus på børnene, men at over 40 pct. af lederne efterspørger redskaber, hjælp og uddannelse.
17-årige Emma Møller har mistet sin mor efter et langt sygdomsforløb med hjernekræft. I en sorggruppe har Emma fundet et fællesskab, der giver styrke og håb – både gennem sygdomsforløbet og i sorgen, der følger efter.
Først får mor eller far kræft. Så kommer coronavirus oveni. Det kan give anledning til mange spørgsmål, tanker og måske bekymringer hos dit barn. Her giver vi vores bud, hvordan du som kræftpatient kan tale med dit barn om coronasituationen.
Hvad gør du, når familielivet ændrer sig for en elev i en tid, hvor det meste i forvejen er anderledes? På OmSorgs live onlinekursus får du praktiske redskaber til at forstå og hjælpe elever i sorg.
Coronavirussen har for alvor sat sit præg på verden. Vores statsminister har bedt os stå sammen ved at holde afstand. Det betyder en ny hverdag for alle landets børnefamilier. I denne vejledning giver vi derfor vores bud på seks råd til, hvordan du kan tale med dine børn om, hvad der sker i verden.
De fleste ansatte på skoler griber til deres sorghandleplaner som noget af det første, når de får besked om, at en elevs forælder er livstruende syg eller død. Men sorghandleplanerne indeholder ikke det scenarium, der i øjeblikket er gældende i Danmark, hvor vi frarådes fysisk kontakt, og hverdagen er forandret for de fleste. Så hvad kan I gøre som skole i en tid som denne, hvis en forælder eller søskende får en livstruende sygdom eller dør?