Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.


Støt vores arbejde med at hjælpe børn i sorg

Jellycat kanin bamse

Støt OmSorg via webshoppen - klik her.


Børnehaveleder: ’Det er vigtigt, at vi er klædt på til at støtte børn i sorg’

09-10-2020
Hvert år oplever 11.000 børn mellem 0-6 år, at mor eller far bliver alvorligt syge eller dør. Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at daginstitutioner har fokus på børnene, men at over 40 pct. af lederne efterspørger redskaber, hjælp og uddannelse.

Emma har mistet sin mor: ’Hendes kram er dét, jeg savner allermest’

08-09-2020
Portræt af Emma Møller 17-årige Emma Møller har mistet sin mor efter et langt sygdomsforløb med hjernekræft. I en sorggruppe har Emma fundet et fællesskab, der giver styrke og håb – både gennem sygdomsforløbet og i sorgen, der følger efter.

Seks råd til, hvordan du som kræftpatient kan tale med dit barn om coronasituationen

20-08-2020
Først får mor eller far kræft. Så kommer coronavirus oveni. Det kan give anledning til mange spørgsmål, tanker og måske bekymringer hos dit barn. Her giver vi vores bud, hvordan du som kræftpatient kan tale med dit barn om coronasituationen.

Ny undersøgelse: Vi er blevet klogere på sorggrupper i skoler

17-08-2020
Hvis du som sorggruppeleder synes, det til tider kan være udfordrende at bevare en sorggruppe på din skole – så står du ikke alene.

Gratis live onlinekursus: Sådan støtter du elever i sorg i corona-tiden

06-05-2020
Hvad gør du, når familielivet ændrer sig for en elev i en tid, hvor det meste i forvejen er anderledes? På OmSorgs live onlinekursus får du praktiske redskaber til at forstå og hjælpe elever i sorg.

Seks råd til hvordan forældre kan tale med børn om de udfordringer, de oplever under Coronakrisen

03-04-2020
Coronavirussen har for alvor sat sit præg på verden. Vores statsminister har bedt os stå sammen ved at holde afstand. Det betyder en ny hverdag for alle landets børnefamillier. I denne vejledning giver vi derfor vores bud på seks råd til, hvordan du kan tale med dine børn om, hvad der sker i verden.

Hvordan kan I støtte elever i sorg – på afstand?

25-03-2020
De fleste ansatte på skoler griber til deres sorghandleplaner som noget af det første, når de får besked om, at en elevs forælder er livstruende syg eller død. Men sorghandleplanerne indeholder ikke det scenarium, der i øjeblikket er gældende i Danmark, hvor vi frarådes fysisk kontakt, og hverdagen er forandret for de fleste. Så hvad kan I gøre som skole i en tid som denne, hvis en forælder eller søskende får en livstruende sygdom eller dør?

Gratis gå-hjem-møde: Bliv klogere på børns sorg - OBS udsat pga. Coronavirus

27-02-2020
På mødet får du den nyeste viden om børns sorg, og du går hjem med gode råd til, hvordan du kan støtte en sorgramt elev i skolen.

Villas på 13 år anmelder læromsorg.dk

21-01-2020
Villas går i 7. klasse på Forberedelsesskolen i Randers, og har i forbindelse med en emneuge anmeldt OmSorgs hjemmeside læromsorg.dk.

Ny forskning: Engagement fra skolen kan hjælpe søskende til kræftramte børn

22-10-2019
Ny forskning fra OmSorg og Aalborg Universitet viser, at det er en stor hjælp for søskende til kræftramte børn, at lærere og pædagoger har en øget opmærksomhed på deres ændrede livssituation. Læs mere her og få fem enkle råd til, hvad du kan gøre.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 26

1 2 3