Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.


Støt vores arbejde med at hjælpe børn i sorg

Jellycat kanin bamse

Støt OmSorg via webshoppen - klik her.


Elevers syn på sorg

24-11-2021
Hvad ved elever i ind- og udskoling om sorg? Hvad tænker de, at en god klassekammerat gør for en ven, der har mistet en mor eller far? Og hvordan vil de gerne lære om emnet? De spørgsmål – og flere til – søgte vi svar på i første runde af vores brugerinddragelse, hvor vi i starten af november besøgte ni skoleklasser og en efterskole.

KV21: Børns sorg ind i valgkampen

12-11-2021
Hver dag mister fem børn i Danmark deres far eller mor. Og mange flere oplever, at en af deres forældre bliver indlagt med kritisk sygdom. Men der mangler sorg- og samtalegrupper til børnene. Frivillige fra Kræftens Bekæmpelse har derfor sat børn som pårørende på dagsordenen i den kommunale valgkamp.

Magnus mistede sin mor, da han var fire år

20-08-2021
I et totalt kaos er det vigtigt, at pædagogerne i vuggestuer og børnehaver er med til at vise vejen med en klar plan. Pædagogerne vil rigtig gerne hjælpe, men kan opleve at mangle redskaber, viser ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse. Nyt undervisningsmateriale på vej.

Børn som pårørende – 13 organisationer går sammen om fælles konference

21-06-2021
Der skal mere fokus på børn som pårørende, og vi skal, som det har været tilfældet i Norge og Sverige siden 2010, gennem lovgivning sikre disse børn rettigheder, der kan være med til at forebygge mistrivsel og fremme udviklingen af velfungerende børn og unge, trods de udfordringer de oplever i deres familier.

”Jeg sov i telt i haven, fordi jeg var bange for at smitte mor”

07-06-2021
Sådan fortæller Lærke på 18 år, hvis mor var uhelbredeligt syg. Lærke var sløj, og inden corona-testen viste negativ, var hun bekymret for at smitte sin mor. Og i sidste ende være skyld i hendes død. Hun er en af mange børn og unge i sorg, der har oplevet at være dobbeltramte det sidste år. Det er vigtigt at have fokus på – også selvom samfundet genåbner. Få vores bud på, hvilke spørgsmål du kan stille.

Børnekræftfamilie: ’Vi måtte prøve os frem’

04-06-2021
Når en familie rammes af børnekræft forandres, afbrydes og forstyrres det kendte hverdagsliv i alvorlig grad. Men det forberedes familierne ikke altid nok på. Ny ph.d. bringer viden til området på baggrund af interviews med børnekræftpatienter, raske søskende, forældre og børnekræftoverlevere fra 104 forskellige familier.

Sådan støtter du et barn i sorg: Nye onlinekurser og videoguides til skolelærere

19-01-2021
Tre skolebørn står sammen i et klasseværelse. En sorghandleplan gør det lettere at håndtere den akutte situation, når et barn på skolen f.eks. mister sin mor eller far. Til gengæld savner mange skoler redskaber til at støtte barnet på den lange bane, viser en ny undersøgelse. OmSorg i Kræftens Bekæmpelse lancerer nu en række gratis onlinekurser og videoguides til grundskolen.

Din viden kan hjælpe børn med kræft og deres søskende

03-11-2020
”Jeg var jo kridhvid, havde tabt mig og var skaldet og sad i kørestol. Jeg tror ikke, de vidste, hvad de skulle stille op med mig”.


Børn med kræft har det svært socialt

03-11-2020
Når et barn får kræft, følger en lang række sociale udfordringer. Det viser ny forskning fra OmSorg og Aalborg Universitet.

Børnehaveleder: ’Det er vigtigt, at vi er klædt på til at støtte børn i sorg’

09-10-2020
Hvert år oplever 11.000 børn mellem 0-6 år, at mor eller far bliver alvorligt syge eller dør. Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at daginstitutioner har fokus på børnene, men at over 40 pct. af lederne efterspørger redskaber, hjælp og uddannelse.

Resultater pr. side

Viser 1-10 af 35

1 2 3 4