Sorgramte små børn har brug for at blive mødt af voksne, som ikke antager, at de ved, hvad børnene tænker, tror og føler. Voksne, som åbenhjertigt og nysgerrigt tør invitere sig selv ind i børnenes verden og tanker.
Det kan være rigtig svært at håndtere små børns komplekse sorg i daginstitutionerne. Det skal ny grundbog fra Kræftens Bekæmpelse og Pædagoguddannelsen UCN råde bod på.
I ny podcast fra Kræftens Bekæmpelse giver eksperter gode råd til lærere om børn og sorg. Podcasten skal hjælpe de mange lærere, der er usikre på, hvordan de bedst støtter elever, der oplever sygdom eller død i allernærmeste familie.
Ny podcasts-serie fra Kræftens Bekæmpelse hjælper voksne til at tage den svære snak med børn, der oplever alvorlig sygdom hos en forælder eller mister mor eller far.
Hvordan hjælper jeg bedst Alma i 0.b, hvis mor har fået kræft? Og hvad skal jeg sige til Viggo nede i SFO’en, der for nylig har mistet sin bedstefar? Sidder du som lærer eller pædagog med et spørgsmål om børn i sorg, som du mangler svar på, så vil vi meget gerne høre fra dig! Nu er der nemlig en ny podcast på vej, som tager fat i alle de svære spørgsmål og dilemmaer, som kommer op, når børn er pårørende eller mister.
Vi er i OmSorg ved at videreudvikle vores digitale undervisnings- og trivselsmateriale læromsorg.dk. Vi har lige nu forløb til eleverne i 3.-6. klasse på læringssitet, og er ved at udvide med forløb til skolens yngste og ældste elever. Til det har vi brug for din hjælp.
Hvad ved elever i ind- og udskoling om sorg? Hvad tænker de, at en god klassekammerat gør for en ven, der har mistet en mor eller far? Og hvordan vil de gerne lære om emnet? De spørgsmål – og flere til – søgte vi svar på i første runde af vores brugerinddragelse, hvor vi i starten af november besøgte ni skoleklasser og en efterskole.
Hver dag mister fem børn i Danmark deres far eller mor. Og mange flere oplever, at en af deres forældre bliver indlagt med kritisk sygdom. Men der mangler sorg- og samtalegrupper til børnene. Frivillige fra Kræftens Bekæmpelse har derfor sat børn som pårørende på dagsordenen i den kommunale valgkamp.
I et totalt kaos er det vigtigt, at pædagogerne i vuggestuer og børnehaver er med til at vise vejen med en klar plan. Pædagogerne vil rigtig gerne hjælpe, men kan opleve at mangle redskaber, viser ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse. Nyt undervisningsmateriale på vej.