• Pancreasnetværket

    for patienter med kræft i bugspytkirtlen, galdeveje og tolvfingertarm samt deres pårørende

Videoer fra pancreascancer konference 16. november 2017

For at markere den internationale pancreascancerdag afholdt Pancreasnetværket i Danmark konference for patienter og pårørende torsdag den 16. november 2017 på Herlev Hospital.

Se videoer med oplæg fra konferencen

World Pancreatic Cancer Day 2017

Den 16. november 2017 er det World Pancreatic Cancer Day, hvor vi står sammen om at gøre opmærksomhed på kampen mod pancreas.

Læs mere om dagen


Seneste nyheder

Ny viden om kræft i galdevejene

Patienter med kræft i galdevejene vil måske i fremtiden få tilbudt en genetisk analyse for, at lægerne kan afgøre, hvilken type behandling der er den bedste. Ny forskning viser nemlig, at sygdommen kan inddeles i fire overordnede kategorier, og det giver håb om, at man kan skræddersy behandlingen ti…

Danske forskere finder vanskelig kræftmarkør i blodprøve

Aalborg-forskere har fundet en metode til at diagnosticere kræft i bugspytkirtlen på tidligere stadie end i dag ved hjælp af en enkelt blodprøve. Opdagelsen giver håb om forbedret overlevelse af den aggressive kræftform i fremtiden.


Video fra pancreascancer konferencen 24. aug.

Pancreasnetværket afholdt konference for patienter og pårørende d. 24. august 2017 på Vejle Sygehus - her kan du se video fra dagen.

Klik på billedet ovenfor for at se videoen.

Indhold i videoen

  • Kort velkomst og introduktion ved Ellen Gram, Styregruppen
  • Dorthe Crüger, adm. sygehusdirektør Sygehus Lillebælt byder velkommen til Vejle Sygehus og taler bla. om sygeshusets fokus på patienterne og drøm om at være patienternes kræftsygehus. I dag har sygehuset landets højeste patienttilfredshed. Dorthe er samtidig formand for Kræftens Bekæmpelse og talte i den forbindelse også om kræftbehandlingen ift vores patientgruppe.
  • Poul Ejby Rasmussen med sidste nyt fra Styregruppen herunder orientering om to meget aktuelle patientforløb, hvor det ene har været meget omtalt i dagspressen.
  • Lars Henrik Jensen, overlæge på Onkologisk afd Sygehus Lillebælt med indlæg om bla. behandling af galdevejscancer, status på behandling af pancreascancer og hvordan man finder den bedste behandling til den enkelte patient. 

Efter indlæggene - og uden for optagelse - var der en god times tid til erfaringsudveksling mellem patinterne og pårørende.