Medlemsbladet På Pletten

Artiklerne i vores medlemsblad har bl.a. fokus på den nyeste forskning og behandlingsmulighederne for modermærkekræft. Det indeholder også personlige historier og erfaringer til inspiration for andre patienter og pårørende.


Medlemsbladet På Pletten

På Pletten #4

Juni 2019

Det er svært at trænge i gennem til politikerne. Det er næsten umuligt, når man gerne vil have fat i dem under en valgkamp. Det måtte undertegnede sande, da jeg ville gå uddannelsesordførerne på klingen, for at få dem til at tage idéen om kurser for frisører og andre fag i at spotte hud- og modermærkekræft med ind på Christiansborg. Men vi fik et par kommentarer og, hvad Venstre og Socialdemokratiet mener om idéen kan du læse andetsteds. Du kan også læse hvad formand Lene Ottesen mener. Hun er anderledes klar i spyttet i den sag.

Læs På Pletten #4


Medlemsbladet På Pletten

På Pletten #3

Januar 2019

Denne gang tager ’På Pletten’ fat på et kontroversielt emne. Vi har set på, hvordan arbejdsgangene er i Medicinrådet. Vi har også talt med eksperter, der bakker op om prioriteringen mellem dyre behandlingsmetoder. Også hvis det betyder, at de bedste præparater bliver valgt fra. Flere immunterapipræparater er godkendt i Medicinrådet og det er glædeligt.

Læs på Pletten #3


Medlemsbladet På Pletten

På Pletten #2

April 2018

Det seneste halve år har været en særdeles begivenhedsrig tid for Patientforeningen Modermærkekræft. Foreningen har afholdt den største Nationale Modermærkekræftdag hidtil, bestyrelsen har fået ny formand (nu forkvinde), og vi er begyndt at udgive vores helt eget tidsskrift.

Vi bruger dette tidsskrift til at informere om blandt andet forskning og nye behandlingsformer, men vi gør mindst lige så meget ud af at dele personlige historier og erfaringer, som kan tjene til inspiration for kræftpatienter og deres pårørende - samt andre interesserede. Læs mere i dette nummer af ’På Pletten’.

Læs På Pletten #2


Medlemsbladet På Pletten

På Pletten #1

Oktober 2017

Modermærkekræft er desværre en kræftform, som rammer stadigt flere danskere. Men heldigvis er der også mange flere, som overlever sygdommen. En af årsagerne til de forbedrede overlevelsesstatistikker er, at vi er blevet lidt bedre til hurtigere at søge læge, hvis vi har mistanke om syge modermærker. En anden væsentlig årsag til de opløftende tal kan tilskrives immunterapi som behandlingsform. Immunterapi har nemlig vist sig at være et særdeles effektivt middel til behandling af modermærkekræft med spredning. Læs mere om bl.a. immunterapi, tjek af modermærker samt alternativ behandling i dette første nummer af ’På Pletten’.

Læs På Pletten #1