• For Lene Dahl Fuglesang vendte en ellers tilfældig dag i august i 2021 op og ned på hendes verden, da hun pludselig mærkede en stor knude i sit ene bryst. Herfra starter et års langt forløb med uendelige lægebesøg, kemoterapi, strålebehandling og flere operationer for Lene. Et forløb, hvor hun for første gang oplever kræften helt tæt på, men også lærer nye, vigtige sider af sig selv at kende.

  • En knude i brystet vender op og ned på Gittes liv for halvandet år siden. Som projektleder er hun vant til at have styr på detaljerne og kunne planlægge sig til et resultat. Men man kan ikke projektlede sig ud af brystkræft. Gitte må i stedet lære at give slip og gribe både sig selv og sit barn midt i sit livs krise.

  • Mange kræftpatienter oplever seksuelle problemer efter deres sygdom. Samtidig er det et emne, som både patienter og sundhedsprofessionelle har svært ved at tale om, og det gør det svært at løse problemerne. I et nyt projekt ”TÆTTERE PÅ - Seksualitet og intimitet efter kræft” støttet af Kræftens Bekæmpelse, vil forskere skabe mere viden om de udfordringer, kræftpatienterne oplever, og udvikle et undervisningsprogram, som skal klæde de sundhedsprofessionelle på til at tage snakken med patienterne.

  • Ny forskning viser, at brystkræftpatienter ikke længere skal være så bekymrede for hjertesygdom efter strålebehandling for brystkræft. Moderne strålebehandling er nemlig langt mere præcis og skånsom end tidligere, hvor hjertesygdom kunne være en komplikation til stråleterapi særligt på venstre bryst, viser forskning støttet af Kræftens Bekæmpelse.

  • Da 49-årige Charlotte Lindskrone Sørensen blev erklæret rask efter et intenst brystkræftforløb tilbage i 2014, var hun lykkelig. Men hun var også bange. For hvordan vender man lige tilbage til sit gamle liv - og bliver man overhovedet den samme igen? Det fik hun svar på i Kræftrådgivningen i Herlev, hvor hun fandt et fællesskab og fik hjælp til at navigere den svære tid. Siden har hun været igennem endnu et forløb, men er i dag rask.

  • De røde lamper blinker for især brystkræftpatienterne og især i Region Sjælland, som har mere end svært ved at få kvinder med brystkræft opereret inden for den lægeligt begrundede maksimale forløbstid på 27 dage. Og det ser ikke meget bedre ud for lungekræftpatienterne. Det er bare ikke godt nok. Det er en bunden opgave at sørge for, at patienterne bliver behandlet til tiden, lyder det fra Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker, der opfordrer sundhedsministeren til at tage sagen op med regionerne.