Turneringsbetingelser

Pink Cup er en landsdækkende golfturnering for kvinder til fordel for kampen mod brystkræft. Kræftens Bekæmpelse er ansvarlig for Pink Cup.

Klubturnering

Pink Cup-turneringen er for alle golfklubbens kvindelige medlemmer. Turneringen spilles med max. handicap 46.

Turneringen spilles som en lokal kvalifikationsturnering, hvor alle klubbens tilmeldte kvindelige medlemmer kan spille sig til en placering på golfklubbens Pink Cup-hold. Pink Cup kan både afholdes som en selvstændig turnering eller som en overbygning på en eksisterende turnering. Klubben varetager selv turneringsledelsen.

Det er tilladt at invitere gæster (både mænd og kvinder) til klubturneringen. Til landsfinalen repræsenteres klubben af den bedste kvindelige spiller fra A- og B-rækken, dog skal spilleren være medlem af golfklubben. Den enkelte klub fastsætter selv, inden turneringen, hvorvidt f.eks. flex- og langdistancemedlemmer kan repræsentere klubben i landsfinalen. Læs mere under afsnittet ‘Landsfinale’.

Golfklubben fastsætter selv en dato til afvikling af turneringen i perioden fra 25. april til og med 18. august 2022.

Turneringsform

 • 18 hullers Stableford - individuelle spillere med en individuel præmierække
 • Spillerne opdeles i 2 rækker. Inddelingen i de to rækker foregår efter klubbens eget system
 • Der spilles efter R&A’s regler og klubbens lokale regler

Turneringsfee og indsamling

Det koster min. 150 kr. i turneringsfee at deltage i Pink Cup. Men vi anbefaler, at der tages 150-250 kr. i fee alt efter arrangementets størrelse og antallet af præmier. Indsamlingen til Pink Cup kan ske over en kortere eller længere periode, og materialer til diverse indsamlingsaktiviteter kan rekvireres hos Kræftens Bekæmpelse. Penge fra fee og øvrige aktiviteter indgår i klubbens samlede indsamling.

Det endelige indsamlingsresultat skal indsendes til Kræftens Bekæmpelse senest 19. august 2022.

Opgørelse af deltagerantal

Antallet af kvindelige deltagere i Pink Cup-turneringen skal opgøres sammen med klubbens indsamlingsresultat. Deltagerantallet skal omfatte alle kvindelige spillere, der deltager i turneringen, uanset hvor mange rækker der spilles i.

Præmier

Pink Cups sponsorer leverer et antal præmier til alle deltagende klubber. Derudover opfordres klubberne til selv at skaffe yderligere præmier til turneringen og andre indsamlingsaktiviteter.

Hovedpræmier

De to klubber, der samler flest penge ind, henholdsvis totalt set og pr. kvindelig spiller, vinder årets to hovedpræmier. De to hovedpræmier kan ikke vindes af samme klub. Er det den samme klub, der har det højeste beløb i begge kategorier, vinder klubben med det næsthøjeste indsamlede beløb i kategorien pr. kvindelig spiller.

Landsfinale - og ekstra jubilæumsturnering

Pink Cups 20-årsjubilæum bliver fejret 16. september 2022 i Svendborg Golf Klub med en udvidet udgave af landsfinalen samt en ekstra jubilæumsturnering.

Landsfinalen bliver spillet på 18-hulsbanen hvor deltagerantallet udvides fra 40 klubber til 48 klubber. Samtidig inviteres yderligere 22 klubber til at spille med i en sjov og hyggelig jubilæumsturnering på 9-hulsbanen. Først udtages de 48 klubber til landsfinalen og derefter de 22 klubber til jubilæumsturneringen. Klubberne repræsenteres af A- og B-vinderne fra klubturneringerne. Spillerne skal være medlem af den golfklub, de repræsenterer. Er en vinder forhindret i at deltage, findes en ny deltager fra den samme række. Er dette ikke muligt, findes en ny deltager, som kunne havde deltaget i den samme række.

Landsfinale

Til landsfinalen deltager 48 klubber, der dyster om at vinde turnerings vandrepokal. De 48 deltagende golfklubber er:

 • Pulje 1: De 18 golfklubber der indsamler flest penge totalt set pr. golfklub
 • Pulje 2: De 18 golfklubber der indsamler flest penge pr. kvindelig spiller
 • Pulje 3: 12 golfklubber fundet ved lodtrækning

Først udtages klubberne til Pulje 1, dernæst klubberne til Pulje 2 og til sidst udtrækkes klubberne til Pulje 3 blandt de resterende klubber. En golfklub kan dog ikke udtrækkes til Pulje 3 to år i træk.

Turneringsform

 • Holdturnering stableford-bestball (holdets bedste stableford-score pr. hul tæller på holdets fælles scorekort)
 • Individuel stableford. Spillerne opdeles efter handicap i en A- og en B-række med 48 spillere i hver række
 • Der spilles efter R&A’s regler og værtsklubbens lokale regler

Lige resultat

Ved lige resultat benyttes den matematiske metode (bedst på banens sidst 9, sidste 6, sidste 3, sidste hul). Hvis stadig lige trækkes lod.

Præmier og vandrepokal

Pink Cups sponsorer leverer flotte præmier til minimum de fire bedste hold samt de fire bedste i A- og B-rækken. Først findes vinderne af holdkonkurrencen og derefter vinderne i den individuelle konkurrence.
Bemærk, at man kun kan vinde præmier i enten holdkonkurrencen eller den individuelle konkurrence.

Vandrepokal

Den klub, der i holdturneringen til landsfinalen vinder med det bedste resultat, får overrakt Pink Cups vandrepokal.

Caddie og buggy

Caddie er ikke tilladt, og buggy må kun anvendes, hvis der af fysiske årsager er behov for det, og det skal meddeles Kræftens Bekæmpelse inden turneringen.

Jubilæumsturnering

Jubilæumsturneringen er en sjov og hyggelig turnering med forskellige ekstra indlagte konkurrencer undervejs, og en ekstra holdkonkurrence med en rød bold. Turneringen spilles med to runder på 9-hulsbanen sideløbende med landsfinalen af 22 golfklubber. De 22 deltagende golfklubber er:

 • Pulje A: De 11 golfklubber der har indsamlet flest penge totalt set pr. golfklub
 • Pulje B: De 11 golfklubber der har indsamlet flest penge pr. kvindelig spiller

Deltagerne til jubilæumsturneringens pulje A og B udtages blandt de klubber, der ikke er udtaget til landsfinalen. Først udtages klubberne til Pulje A og dernæst klubberne til Pulje B.

Turneringsform

 • Holdturnering stableford-bestball (holdets bedste stableford-score pr. hul tæller på holdets fælles scorekort)
 • Individuel stableford. Spillerne opdeles efter handicap i en A- og en B-række med 22 spillere i hver række
 • Der spilles efter R&A’s regler og værtsklubbens lokale regler

Lige resultat

Ved lige resultat benyttes den matematiske metode (bedst på banens sidst 9, sidste 6, sidste 3, sidste hul). Hvis stadig lige trækkes lod.

Præmier

Pink Cups sponsorer leverer flotte præmier til minimum de tre bedste hold samt de tre bedste i A og B-rækken. Først findes vinderne af holdkonkurrencen og derefter vinderne i den individuelle konkurrence.
Bemærk, at man kun kan vinde præmier i enten holdkonkurrencen eller den individuelle konkurrence.

Caddie og buggy

Caddie er ikke tilladt, og buggy må kun anvendes, hvis der af fysiske årsager er behov for det, og det skal meddeles Kræftens Bekæmpelse inden turneringen.

Dispensation fra turneringsbetingelserne kan kun ske efter særlig aftale med Pink Cup, Støt Brysterne.