Turneringsbetingelser 2023

Pink Cup er en landsdækkende golfturnering for kvinder til fordel for kampen mod brystkræft. Kræftens Bekæmpelse er ansvarlig for Pink Cup.

Klubturnering

Pink Cup-turneringen er for alle golfklubbens kvindelige medlemmer. Turneringen spilles med max. handicap 46.

Turneringen spilles som en lokal kvalifikationsturnering, hvor alle klubbens tilmeldte kvindelige medlemmer kan spille sig til en placering på golfklubbens Pink Cup-hold. Pink Cup kan både afholdes som en selvstændig turnering eller som en overbygning på en eksisterende turnering. Klubben varetager selv turneringsledelsen.

Det er tilladt at invitere gæster (både mænd og kvinder) til klubturneringen. Til landsfinalen repræsenteres klubben af den bedste kvindelige spiller fra A- og B-rækken, dog skal spilleren være medlem af golfklubben. Den enkelte klub fastsætter selv, inden turneringen, hvorvidt f.eks. flex- og langdistancemedlemmer kan repræsentere klubben i landsfinalen. Læs mere under afsnittet ‘Landsfinale’.

Golfklubben fastsætter selv en dato til afvikling af turneringen i perioden fra 24. april til og med 17. august 2023.

Turneringsform

  • 18 hullers Stableford - individuelle spillere med en individuel præmierække
  • Spillerne opdeles i 2 rækker. Inddelingen i de to rækker foregår efter klubbens eget system
  • Der spilles efter R&A’s regler og klubbens lokale regler

Turneringsfee og indsamling

Det koster min. 150 kr. i turneringsfee at deltage i Pink Cup. Men vi anbefaler, at der tages 150-250 kr. i fee alt efter arrangementets størrelse og antallet af præmier. Indsamlingen til Pink Cup kan ske over en kortere eller længere periode, og materialer til diverse indsamlingsaktiviteter kan rekvireres hos Kræftens Bekæmpelse. Penge fra fee og øvrige aktiviteter indgår i klubbens samlede indsamling.

Det endelige indsamlingsresultat skal indsendes til Kræftens Bekæmpelse senest 18. august 2023.

Opgørelse af deltagerantal

Antallet af kvindelige deltagere i Pink Cup-turneringen skal opgøres sammen med klubbens indsamlingsresultat. Deltagerantallet skal omfatte alle kvindelige spillere, der deltager i turneringen, uanset hvor mange rækker der spilles i.

Præmier

Pink Cups sponsorer leverer et antal præmier til alle deltagende klubber. Derudover opfordres klubberne til selv at skaffe yderligere præmier til turneringen og andre indsamlingsaktiviteter.

Hovedpræmier

De to klubber, der samler flest penge ind, henholdsvis totalt set og pr. kvindelig spiller, vinder årets to hovedpræmier. De to hovedpræmier kan ikke vindes af samme klub. Er det den samme klub, der har det højeste beløb i begge kategorier, vinder klubben med det næsthøjeste indsamlede beløb i kategorien pr. kvindelig spiller.

Landsfinale

Til landsfinalen deltager 40 klubber. Klubberne repræsenteres af A- og B-vinderne fra klubturneringerne. Spillerne skal være medlem af den golfklub, de repræsenterer. Er en vinder forhindret i at deltage i landsfinalen, findes en ny deltager fra den samme række. Er dette ikke muligt, findes en ny deltager, som kunne havde deltaget i den samme række. De 40 deltagende golfklubber er:

  • Pulje 1: De 15 golfklubber der indsamler flest penge totalt set pr. golfklub
  • Pulje 2: De 15 golfklubber der indsamler flest penge pr. kvindelig spiller
  • Pulje 3: 10 golfklubber fundet ved lodtrækning

Først udtages klubberne til Pulje 1, dernæst klubberne til Pulje 2 og til sidst udtrækkes klubberne til Pulje 3 blandt de resterende klubber. En golfklub kan dog ikke udtrækkes til Pulje 3 to år i træk.
Er en klub forhindret i at deltage i landsfinalen, inviteres den næste klub i den pågældende pulje. Nye klubber deltager på lige vilkår med de andre klubber.

Turneringsform

  • Holdturnering stableford-bestball (holdets bedste stableford-score pr. hul tæller på holdets fælles scorekort)
  • Individuel stableford. Spillerne opdeles efter handicap i en A- og en B-række med 40 spillere i hver række
  • Der spilles efter R&A’s regler og værtsklubbens lokale regler

Lige resultat
Ved lige resultat benyttes den matematiske metode (bedst på banens sidst 9, sidste 6, sidste 3, sidste hul). Hvis stadig lige trækkes lod.

Caddie og buggy
Caddie er ikke tilladt, og buggy må kun anvendes, hvis der af fysiske årsager er behov for det, og det skal meddeles Kræftens Bekæmpelse inden finalen.

Præmier
Pink Cups sponsorer leverer flotte præmier til minimum de tre bedste hold samt de tre bedste i A- og B-rækken.
Først findes vinderne af holdkonkurrencen og derefter vinderne i den individuelle konkurrence. Bemærk, at vinderne i holdkonkurrencen ikke også kan vinde præmier i den individuelle konkur-rence.

Vandrepokal
Den klub, der i holdturneringen til landsfinalen vinder med det bedste resultat, får overrakt Pink Cups vandrepokal.

Dispensation fra turneringsbetingelserne kan kun ske efter særlig aftale med Pink Cup, Støt Brysterne.