Hvad har de største supermarkedskæder, farvehandleren i Ikast og et galleri i Randers tilfælles?
Alle er partnere i Røgfri Fremtid og bakker op om, at børn og unge ikke skal ryge.

Her på siden kan du møde nogle af de mere end 200 partnere, der på hver deres måde støtter en røgfri fremtid. Om det er røgfri skoletid, idræt uden røg eller tobak under disken - alle tiltag er et skridt på vejen.

Find inspiration og se, hvordan din organisation eller virksomhed bliver en del af Røgfri Fremtid

Cases

Røgfri skoletid

På Kulsbjerg Skole må man ikke ryge i skoletiden - hverken på skolens område eller uden for. I videoen kan du høre skolelederen fortælle, hvad det har betyder for kulturen på skolen og elevernes rygevaner.

Røgfri udearealer

I Aarhus Kommune er det forbudt at ryge ved busstoppesteder, legepladser og arealer foran biblioteker og kommunale kontorer. Målet er at beskytte børn og unge mod røg fra tobak, når de bruger det offentlige rum.

Røgfrit kulturliv

Strøm Festival sælger ikke cigaretter til deres arrangementer, viser ikke billeder af rygning i deres PR-materialer og siger nej til støtte fra tobaksindustrien. Kom med til rulle-disko og hør, hvad unge siger til det.

Røgfri arbejdstid

Hos REMA1000 i Resenbro har butiksbestyrer Michael besluttet, at det er slut med at ryge i arbejdstiden - på trods af, at han selv ryger. Det har givet bedre sammenhold og mere effektive medarbejdere.

Røgfri idræt og fritid

Skal de voksne ryge til fodboldkampe, kiosken sælge tobak eller træneren tage sig en smøg efter endt træning? Nej, lyder det fra DGI, der opfordrer foreningerne til at adskille rygning og idræt.

Inspirationskatalog

Partnere i Røgfri Fremtid