KLASSENS RØGFRI AFTALER

Klassens røgfri aftaler er en aftale mellem forældre om, hvilke aftaler, der skal gælde i forhold til tobak i dit barns klasse. Tag en snak sammen som forældre i klassen om aftalen. Må der ryges til privatfester? Skal man informere forældrene, hvis man ser et barn ryge? Sæt kryds i de aftaler, der skal gælde i klassen. 

Du downloader aftalen her (link kommer senere)

RØGFRI AFTALER MELLEM BARN OG FORÆLDRE

En røgfri aftale er en skriftlig aftale mellem dig og dit barn. Dit barn skriver under på, at han/hun ikke vil ryge, og du lover at støtte op om beslutningen. Vend tilbage til aftalen løbende og tal om, hvordan det går. Røgfri aftaler kan bruges af hele klassen, sådan at alle elever i klassen er med. De kan både deles ud på forældremøder eller til eleverne selv af en lærer. De kan være et godt redskab til at holde eleverne samlet fra tobak. 

Download den røgfri aftale her (link kommer senere) 

DIALOGKORT

Dialogkortene er en række situationer omkring tobak. Dialogkortene kan bruges til at få en diskussion i gang om de dilemmaer, der kan være omkring unge og tobak. Forældrene skal forholde sig til, hvordan de vil tackle de forskellige situationer og diskuter deres overvejelser med andre forældre. 

Downloade dialogkortene her (link kommer senere)

POWERPOINT OPLÆG

Hvis der er behov for at holde et oplæg på forældremøderne, hvor tobak er et emne, kan man bruge dette PowerPoint. Der er både information om unge og rygning samt gode råd til, hvordan forældre kan tage snakken om tobak.

Downloade PPT her (link kommer senere)