Hjælp og rådgivning hvis du har senfølger

Hvis du oplever senfølger efter din kræftbehandling, har vi forskellige tilbud, der forhåbentlig kan hjælpe dig til at få et godt liv efter kræft.


Hjælp og rådgivning

Mød andre med senfølger i vores netværksgrupper

Vi har netværksgrupper i København, Rudersdal, Aalborg, Hjørring, Vejle, Herning og Aabenraa, hvor vi støtter og hjælper hinanden med at takle de problemer, som senfølgerne har medført for den enkelte. Som nyt medlem af gruppen vil du møde ligesindede, som gerne vil hjælpe dig og fortælle om deres egne erfaringer. 

Læs mere om vores netværksgrupper

Find mødetiderne i kalenderen


Hjælp og rådgivning

Senfølgerlinjen - tal med en, der har erfaring med senfølger

Hvis du har brug for en snak, kan du ringe til os på 40 44 78 48. Vi kan hjælpe med ikke-lægefaglige spørgsmål. Vi har alle selv senfølger eller er tæt på nogen, der har det. Nu hjælper vi andre, der døjer med senfølger efter deres kræftbehandling.
– Vi lytter ikke kun, vi forstår.


Hjælp og rådgivning

Socialrådgiver Rebecca Lykke

Spørg socialrådgiveren om senfølger og arbejde

Socialrådgiver Rebecca Lykke arbejder med sygedagpenge og har særlig tilknytning til kræftramte. Rebecca tilbyder Senfølgerforeningens medlemmer generel råd og vejledning om arbejdsmarkedstilknytning, sagsgang ved kommunen, sygehus og egen læge, økonomisk hjælp, lovgivning mv.

Send dit spørgsmål til Rebecca her


Hjælp og rådgivning

Find opfølgningsforløbet for din sygdom

Vurdering af dine senfølger indgår i de nye opfølgningsprogrammer. Opfølgningen dækker over bl.a. opsporing af tilbagefald, behovsvurdering, rehabilitering, håndtering af senfølger og støtte til, hvordan du bedst klarer din hverdag.

Kræftpakker og opfølgningsprogrammer: find programmet for din kræftsygdom


Hjælp og rådgivning

Læs andres personlige historier om senfølger

Vil du vide, hvordan andre kræftoverlevere oplever og håndterer livet med senfølger, kan du læse deres personlige historier. I de personlige historier kan du søge på specifikke kræftsygdomme og senfølger.

Læs personlige historier om senfølger


Hjælp og rådgivning

Cand.pæd. i pædagogisk psykologi Inge Kaldahl

Gratis konsultation om mental mestring af senfølger

Cand.pæd. i pædagogisk psykologi Inge Kaldahl har hjulpet mange kræftramte med senfølger, - og Inge har flere gange holdt oplæg i Senfølgerforeningen om mental mestring af senfølger. Inge tilbyder Senfølgerforeningens medlemmer en gratis konsultation med henblik på eventuel guidning til anden rådgivning. Inge træffes på 61 65 93 96 og inge@ingekaldahl.dk. 

Læs mere om Inge Kaldahl her


Hjælp og rådgivning

Få lavet en personlig rehabiliteringsplan

Hvis du har senfølger f.eks. smerter, lymføden, nedsat muskelstyrke m.m. vil det være en god ide at bede din læge (eller den læge, hvor du går til kontrol for din kræftsygdom) om en rehabiliteringsplan. Det er en plan for, hvordan dine problemer skal løses eller kan aflastes.


Hjælp og rådgivning

Cancerforum

Mød andre patienter med senfølger på Cancerforum - Kræftens bekæmpelses online forum. Her kan du bl.a. finde gruppen "senfølger", hvor du kan læse andres erfaringer, stille dine egne spørgsmål omkring senfølger samt møde ligestillede.

Gå til Cancerforum


Hjælp og rådgivning

Find dit lokale kræftrådgivningscenter

Kræftens Bekæmpelse har rådgivningscentre i hele landet. De kan vejlede dig i, hvad du selv kan gøre for at få den bedste hjælp til dine senfølger.

Find en kræftrådgivning nær dig