Bevæg dig

Motion og bevægelse er både sundt og sjovt. Og så forebygger det kræft. Bevægelse forebygger bl.a. tyk- og endetarmskræft, brystkræft og livmoderkræft.

Hvorfor forebygger bevægelse og motion kræft?
Årsagen til, at bevægelse og motion forbygger kræft er bl.a., at det nedsætter betændelsestilstanden i kroppen, styrker hormonbalancen
og giver en bedre fordøjelse. Forskerne ved, at bevægelse med sikkerhed forebygger tyk- og endetarmskræft, brystkræft og livmoderkræft. Men der er god grund til at tro, at bevægelse og motion forebygger de fleste former for kræft.

Bevæg dig

Bevægelse giver energi og overskud

Kroppen belønner dig, når du er fysisk aktiv. Du får mere energi, og dit humør bliver også bedre, når du bruger din krop i løbet af dagen. Efter et aktivt frikvarter er du f.eks. mere oplagt og koncentreret i timen, eller reagerer hurtigere i computerspillet, når du kommer hjem.

Du kan både få høj puls og sved på panden i idrætstimerne, i frikvartererne, og hvis du går til sport i fritiden. Men cykelturen til og fra skole, eller en lang gåtur med en ven eller veninde giver også mulighed for at få gang i kroppen og pulsen op.


Bevægelse mindsker risikoen for kræft 

Det sundeste er at bevæge sig så meget som muligt. Men det er lige så vigtigt at sidde ned så lidt som muligt. Ved at få pulsen op mindst 30 minutter om dagen, mindsker man risikoen for kræft. Man mindsker også risikoen for f.eks. hjertekarsygdomme og diabetes.

Motion og bevægelse forebygger kræft


 
Skal du skrive projektopgave?

Find inspiration og viden om emnet kræft under forskellige temaer.

 

Se temaer


Børn, unge og kræft

Besøg siderne om børn, unge og kræft på cancer.dk.

Læs om børn, unge og kræft


Kontakt skoleredaktionen

Vi kan desværre ikke hjælpe med at arrangere interviews. Men du er velkommen til at sende en mail til os:

skolemail@cancer.dk