COLAPESCE - "AIUTA UN DANESE"

Den anmelderroste indiemusiker COLAPESCE stjæler flittigt fra vores nationalsang i denne humoristiske musikalske hilsen til danskerne.

BLEU TOUCAN - "AMI DANOIS"

Så er der (sol)creme for øregangene. Og nummeret er ikke til at få ud af hovedet, når du først har hørt det. Tag godt imod den franske elektroduo BLEU TOUCAN.

MENEO - "UN DANÉS AL DÍA"

Man kunne tro, at electropical-stjernen MENEO er kogt over i denne perle af en musikvideo. Men i virkeligheden er det danskerne, der har fået solstik og har brug for spansk hjælp til solbeskyttelse.

KENG TACHAYA - "I'LL BE YOUR SUNHAT"

Karismatiske KENG TACHAYA er en af Thailands største stjerner, og nu har han skabt et uimodståeligt sommerhit om os danskere.

THE PLAYERS - "THE 3 BODYGUARDS"

Det græske boyband THE PLAYERS beskytter din hud, men smelter dit hjerte med denne energiske ørehænger.

UNDGÅ AT LIGNE EN DANSKER PÅ FERIEN

Kære danskere. Vi har et problem. Hvert år rejser vi sydpå og steger i den skarpe sol. Men vores sarte hud tager skade, og hver dag dør en dansker af kræft i huden.

Derfor sendte vi sidste år en bøn om hjælp til vores foretrukne rejsemål. Over 12.000 ildsjæle i Frankrig, Italien, Spanien, Grækenland og Thailand har meldt sig som frivillige ambassadører, og de står klar til at minde os om skygge, solhat og solcreme.

Her på siden kan du få gode råd til solbeskyttelse og møde nogle af de lokale, der har meldt sig til at hjælpe os alle sammen på solferien.

HUSK DE 3 SOLRÅD

Skygge

Den mest effektive solbeskyttelse er at opholde sig i skyggen. Så gør som de lokale og hold en velfortjent siesta, når solen er stærkest. Det er typisk mellem kl. 11 og 16.

Læs mere om skygge som solbeskyttelse

Solhat

Det er altid en god idé at huske en solhat med en bred skygge, der også dækker nakken. Og så er løstsiddende tøj af tæt-vævet stof samt solbriller også glimrende solbeskyttelse.

Læs mere om hat/tøj som solbeskyttelse

Solcreme

Vær opmærksom på, at solcreme ikke virker efter hensigten, hvis du smører for lidt på. En god huskeregel er: En krop – en håndfuld. Vi anbefaler faktor 30, når du rejser sydpå.

Læs mere om solcreme som solbeskyttelse

LYT TIL DE LOKALE

Tusindvis af Help a Dane-ambassadører står klar til at hjælpe alle os, der har det svært i solen. Her kan du møde et lille udpluk og få lidt lokale tips, inden du rejser. Del dem gerne med dine rejseglade venner!

Solråd fra gondolen

Sebastiano fra Venedig er klar til at hjælpe dig i solen. Kan du gætte, hvad "Ricordate ombra, crema solare e un cappello" betyder?

Solråd fra tavernaen

Den græske kok lægger ikke fingrene imellem, når han serverer en hårdtslående hilsen og tre gode råd fra Grækenland.

Lækre tips fra Barcelona

Guiden fra Barcelona har set turisternes opførsel helt tæt på - så han giver appetitvækkende tips til aktiviteter i middagssolen.

Skygge á la nicoise

I Nice har tjenerne et godt trick, når de vil passe på kunderne i solen - se dem tage sig kærligt af gæsterne her.

Siesta på spansk

Når solen står højest på himlen mellem 11-16 er der én ting, spanierne er enige om: Det er tid til Siesta i skyggen.

Kreta kender sine turister

Sydpå tæller hvert minut i solen, og bare 10 minutter er nok til at blive forbrændt. Denne græske barista kan kende turisterne på farven.

Solråd med fransk charme

Hvis disse to franske veninder kan lære Solkampagnens solråd på dansk. Så kan du også lære at huske dem på ferien. Voila! 

Solen er stærk i Thailand

I Thailand solen lige så stærk som et solarium det meste af dagen. Derfor har apotekeren i Phuket tre gode solråd til dig.

Kloge ord fra Flavio

Boghandleren Flavio fra Italien er klar til at hjælpe os ind i skyggen - og især to danskere har en særlig plads i hans hjerte.

Få styr på din franske udtale

Lær at sige skygge, solhat og solcreme, så selv franskmændene forstår dig. Det giver respekt på strandpromenaden.

Solråd fra surfshoppen

Går turen til de spanske strande? Så hør lige hvad vores ven fra surfshoppen har at sige om solcreme og skygge.

Kan du sige skygge på græsk?

Hvis du skal til Grækenland i ferien, kan det være praktisk at kunne spørge efter en skyggefuld plet. Lær at sige de tre solråd på græsk.

TAG UV-INDEKSET MED PÅ FERIEN

Det er en god ide at tjekke uv-indekset på dit rejsemål allerede inden ferien, så du har en ide om, hvor stærk solen er sammenlignet med den danske sommersol.

Hent vores gratis app UV-INDEKS, så har du altid uv-indekset lige ved hånden. Den giver dig besked, når det er tid til solbeskyttelse, og den virker i hele verden.

 

HVERT MINUT TÆLLER

Det er dejligt at være på ferie, men en solskoldning kan hurtigt ødelægge den gode stemning. På kort sigt gør den ondt, og på længere sigt øger solskoldninger risikoen for hud og modermærkekræft.

Når du rejser sydpå, er solen ofte dobbelt så stærk som i Danmark. Så hvert minut tæller – uanset om du er på stranden, på caféen eller på sightseeing. Derfor er solbeskyttelse ekstra vigtig, når du er på ferie.

UNDGÅ FARLIGE SOLSKOLDNINGER

Antallet af danskere, der vender hjem fra en solferie med en kedelig solskoldning i bagagen, er steget markant. I 2012 blev 27 % solskoldet på ferien, men i 2017 var det tal steget til 37 %. Det er en kedelig udvikling, fordi solskoldninger øger risikoen for hud- og modermærkekræft. Derfor er det en god idé at gøre som de lokale, og holde en lang pause fra solen midt på dagen - og så selvfølgelig følge de 3 solråd, når man er udenfor.