//]]>

Solkampagnen har givet Peter Falktoft og Esben Bjerre en vigtig mission: Få danskerne til at tage tøj og solhat på, når solen er stærkest mellem 12 & 15. Det får drengene til at kaste sig ud i et grænseoverskridende eventyr i en sydlandsk nudistlejr. For kan de overbevise nudisterne om at vise mindre hud i solen, så må resten af Danmark da også få øjnene op for det livsvigtige i at undgå solskoldninger…

Se alle 6 afsnit her

1. En rigtig skidt idé

Drengene er tidligt oppe. Esben har sagt ja til at hjælpe TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse med sommerens solkampagne. Men hvad går det hele ud på? Og hvordan spreder man budskabet, når det er maj måned og pissekoldt? Drengene får en rigtig skidt idé, der indebærer et eventyr i en spansk nudistlejr.

2. Op ad bakke

Peter og Esben er landet i en sydlandsk nudistlejr, men har ikke fået den varme velkomst, de havde håbet på. Det står soleklart, at hvis de vil have nudisterne i tale, må de selv smide kludene.

3. Hudfarvet

Missionen er skudt i gang og stemningen stiger. Uden en trævl på kroppen bevæger Esben og Peter sig ud i ukendt land – på alle mulige måder. Det viser sig dog, at taktikken lige skal justeres undervejs, hvis de skal have held til at sælge det glade budskab til de stædige nudister.

4. En håndfuld med top til en krop

Mens Esben dypper sig i poolen, læser Peter op på hudtypeguiden. På poolkanten forsætter drengene med at missionere, og de begynder så småt at få hul igennem til nudisternes sunde fornuft. Måske er der alligevel håb forude?

5. Skygge por favor

Drengene er faldet forbavsende godt til blandt de hudklædte danskere, og Solkampagnen begynder endelig at tage fart. Der bliver prædiket solråd, og nudisterne lytter. Der er dog en enkelt sten tilbage i skoen: Leif. Drengene udfordrer den stædige hudforkæmper til en altafgørende showdown på tennisbanen.

6. El gran final

Efter en slentretur blandt solhungrende danskere på stranden, venter afgørelsens time. Hvis Esben og Peter for alvor skal bryste sig af, at de har fået nudisterne til at vise mindre hud, så skal slaget på tennisbanen vindes. Men holder nerverne til det? Og gør baghånden (eller var det forhånden)? 

Bliv klogere på solbeskyttelse

De 3 solråd

Solkampagnen anbefaler, at du følger de 3 solråd i den naturlige sol: skygge, solhat/tøj, og solcreme. Følger du disse råd, kan du på kort sigt undgå solskoldninger, og på længere sigt forebygge hud- og modermærkekræft.

Hvilken hudtype har du?

Har du blå øjne, en del fregner og blond hår? Så vil din hud ved et uv-indeks på 7 allerede efter et kvarter være solskoldet, hvis du ikke beskytter dig. I vores gratis app UV-INDEKS kan du tjekke det aktuelle uv-indeks og få hjælp til at finde din hudtype.

Pas på din hud i solen

Når solen skinner i Danmark, er det især de 15-19-årige, der solbader og solskoldes mest. Risikoen for hud- og modermærkekræft stiger med mængden af uv-stråling, man udsættes for, og unge er særligt udsatte, fordi kroppen er under udvikling.