Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

7 gode grunde til at skrive testamente

Det er altid en god idé at sikre dem, du holder af, i et testamente. Du bestemmer selv over min. 75 pct. af din arv, når du laver et testamente.

Bedstefar og dreng leger med bil

At skrive sine ønsker ind i et testamente er både ansvarligt og betænksomt over for de efterladte – og du får selv ro i sindet.

Derfor er dit testamente vigtigt:

  1. Hvis din familiemæssige situation ændrer sig. Måske bliver du gift, skilt og gift igen? Måske er der mine børn, dine børn og vores børn? 
  2. Hvis du ikke er gift, men bor sammen med en, du ønsker skal arve dig. Det er en god idé at overveje, hvordan I vil sikre hinanden, så familieøkonomien kan opretholdes, hvis den ene dør.
  3. Hvis du selv vil bestemme over din arv. Mange tror, at arveloven bestemmer fordelingen af hele arven, men selv om du har både ægtefælle og børn, kan du selv bestemme over 75 pct. af arven.
  4. Selvom du ikke mener, der er så meget at arve efter dig, kan det alligevel løbe op, når alt bliver gjort op. Med et testamente bestemmer du, hvem der skal have dine ting eller et mindre fastsat beløb. Hvis du ingen arvinger har, og ikke skriver testamente, er det det staten, der arver dig.
  5. Hvis du vil gøre dine efterladte en tjeneste. Mange familiestridigheder kunne undgås, hvis der havde været skrevet et testamente. Med et testamente sikrer du dig, at der ikke opstår misforståelser om dine ønsker.
  6. Hvis du vil tilgodese en velgørende organisation, sådan at dine arvinger stadig får det samme ud af arven. Kræftens Bekæmpelse er fritaget for boafgift. Det betyder, at hele det testamenterede beløb ubeskåret går til vores arbejde. Du kan i nogle tilfælde støtte kræftsagen og samtidig sikre, at dine arvinger får lige så meget, som de ellers ville have fået. Det sker ved, at Kræftens Bekæmpelse indsættes i testamentet, mod at vi betaler boafgifterne for de andre arvinger. Læs mere om 30 procent løsningen
  7. Hvis du tror, at testamenter kun er for gamle mennesker! Det vurderes, at antallet af mennesker, der har behov for at skrive testamente på grund af ændrede familieformer, ligger langt over antallet af dem, der får det gjort.
Gennemgå dit testamente hvert 5. år

Hvis du har oprettet testamente for mange år siden, kan det være en god idé at få det vurderet igen. Flere ting kan have ændret sig, og vi anbefaler, at du gennemgår dit testamente hvert femte år.

Få hjælp til at lave dit testamente:

Hos Kræftens Bekæmpelse kan du altid komme i kontakt med en af vores arvespecialister. Vi kan hjælpe med de fleste spørgsmål, der handler om arv og testamenter:

Få hjælp af vores arvespecialister


Læs mere om arv og testamente:

Arv og testamente (forsiden)

 

Spørg vores arvespecialister

Portræt af Kræftens Bekæmpelses arvespecialister

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har generelle spørgsmål om arv og testamente. Ring på 35 25 75 81 eller send en mail til arvesager@cancer.dk 


Download vores arveguide

Brochure: En guide til arv og testamente

I ”En guide til arv og testamente” finder du råd og vejledning til oprettelse af testamente, med afsæt i din situation.

Download guiden