Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Forskning i brystkræft

Projekt Brystkræft – Hvordan bekæmper vi brystkræft mest effektivt?

Brystkræft rammer hver 9. kvinde i Danmark og er dermed den mest udbredte kræftform blandt kvinder. Det er derfor et område, vi har brug for at forske meget i, og som vedrører utroligt mange mennesker. Et af målene i Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning er at finde nye behandlinger, som skal gøre det af med de brystkræftceller, som den traditionelle kræftbehandling i dag ikke kan få bugt med. Et andet mål er at udvikle tests, som gør det muligt at skræddersy behandlingen til den enkelte brystkræftpatient.

Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning arbejder bl.a. på at finde markører i brystkræftceller, som kan hjælpe med at forudsige, hvordan en given behandling vil virke.

I takt med, at der kommer flere og flere behandlingsmuligheder til patienter med brystkræft, bliver kravene til de behandlende læger også større. For hvilken medicin skal lægen give til den enkelte patient, så behandlingen bliver så god som mulig? Forskere i Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning har udviklet en teknik, hvor de farver de proteiner, der er herre over kræftcellernes liv og død. Det er målet, at farvepaletten vil kunne afsløre, hvordan lægerne bør gribe behandlingen an, så patienten bliver skånet for overflødig behandling og kun modtager den, der virker bedst.

Bidrag til forskning er fuldt fradragsberettiget

Bemærk, at bidrag til forskning finansieret af Kræftens Bekæmpelse, er fuldt fradragsberettiget uanset beløbets størrelse jf. ligningslovens §8H.

Gå til betaling af projektstøtte brystkræft

 

Det går din støtte til

Det går din støtte til

Hver gang Kræftens Bekæmpelse modtager 100 kr., bliver 62 kr. brugt til kræftforskning, 19 kr. bruges til patientstøtte, 16 kr. sættes af til forebyggelse og kun 3 kr. går til administration.

Læs mere om hvad din støtte går til