Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nu måtte det være min tur til milliongevinsten

Du ringer vel ikke, og fortæller at jeg har vundet en million? Da 75-årige LK blev ringet op af Kræftens Bekæmpelse i juni 2020 var hun hurtig i replikken, men hun havde ikke forventet det svar hun fik. For jo, hun havde vundet hovedpræmien i Kræftens Bekæmpelses Støttelotteri: 1 million kroner.

Ugen inden opkaldet havde LK leget med tanken om gevinsten.

 

-          Jeg har efterhånden spillet med i over 30 år og har vundet både store og små beløb. Da jeg fik brevet med lodderne til det næste lotteri, tænkte jeg, at nu måtte det være min tur til at vinde den helt store gevinst. Så af en eller anden grund fløj den kække kommentar bare ud af mig, da jeg blev ringet op. Jeg troede ikke mine egne ører, da svaret lød.

 

Som sygehjælper på Glostrup Hospital gennem 17 år og derefter 14 år som lægesekretær, mødte LK mange kræftpatienter og det var det, der i sin tid fik hende til at starte med at støtte Kræftens Bekæmpelse via lotteriet. I 2014 kom sygdommen dog endnu tættere på, da hun mistede sin mand gennem 46 år til kræft. Sygdommen afslørede først sig selv alt for sent og var så fremskreden, at der ikke længere var noget at gøre. I stedet blev der lagt planer for den sidste tid, som skulle tilbringes i hjemme-hospice, i deres fælles hjem i Glostrup.

 

-          De sidste fire måneder er lidt tågede. Det var en mærkelig og hård tid, hvor man hele tiden er på. Jeg kan egentlig undre mig over, hvor meget jeg faktisk holdt til i den tid.

 

Efter mandens død klager LK over forløbet på sygehuset. Ikke for erstatningens skyld, men for at gøre opmærksom på, at det skulle de gøre bedre for den næste patient i hans situation. LK ville ønske, at hendes mand var blev taget seriøst og undersøgt ordentligt fra starten.

I dag bor LK i Præstø. Huset i Glostrup blev for stort, og hun ville gerne bo tættere på barnebarnet.

I det dejlige rækkehus mangler LK ikke noget, men der er alligevel lagt nogle gode planer med milliongevinsten:

 

-          Jeg elskede køkkenet i mit gamle hjem. Det var det bedste på jorden; stort og rummeligt, og næsten lige sat i stand. Derfor vil jeg nok sætte køkkenet her i stand. Derudover skal jeg have udskiftet mit 20 år gamle fyr, og har kig på en ny markise. Jeg har egentlig en dejlig stor parasol, men der er flyttet flagermus ind i den. Nu har jeg prøvet at åbne den to gange, og det tør jeg simpelthen ikke gøre igen. Og så må man købe en markise, fortæller LK med et grin.   

Med milliongevinsten har LK også kunne gøre lidt godt for familien, bl.a. i form af lidt økonomisk hjælp til forskellige ting samt forskud på arven. Men det er kun hendes to døtre og de to bedste veninder, der ved at LK har vundet en million kroner. Det er nok stadig lidt uvirkeligt.

-          Jeg har egentlig også spillet Lotto en gang imellem, men for mig var Støttelotteriet noget der bare SKULLE spilles, da jeg vidste, at det gik til en vigtig sag. Derfor satte jeg det også på betalingsservice, så det kørte automatisk. Det var faktisk med et af de ekstra lodder, som jeg fik i den forbindelse, at jeg vandt, så det var jo ekstra godt givet ud.

 
Nyt fra Kræftens Bekæmpelse

Har du lyst til at høre nyt om forskning, tilbud fra webshoppen, støttemuligheder, sunde opskrifter, få invitationer til arrangementer og konkurrencer via e-mail, sms, telefon og brev? Så kan du tilmelde dig Nyt fra Kræftens Bekæmpelse.


Tilmeld dig