Første år i lyserødt for Østerbro Handelsforening

2018 var året, hvor en københavnsk handelsforening for første gang meldte sig under de lyserøde faner på Lyserød Lørdag.

Deltagelsen blev initieret af bestyrelsesformand i Østerbro Handelsforening, Peter Koldby fra Koldby Optik på Østerbrogade, som fremhæver fleksibiliteten på Lyserød Lørdag.

-Lyserød Lørdag passer rigtig godt til vores handelsforening. Her kan både store og små forretninger nemlig være med, da man selv bestemmer niveauet for sin aktivitet og indsamling – den frihed kan vi godt lide, siger Peter Koldby. 

Flere butikker havde valgt at være med på hver deres måde og Peter håber, at der næste år er endnu flere, der vil være med til at male Østerbro lyserød og skabe en stor indsamling til brystkræftsagen. Som bestyrelsesformand i handelsforeningen vil han i hvert fald gøre sit til, at det sker. 

-I en stor handelsforening som vores, kan det være svært at koordinere indsatserne, men nu skal vi i gang med at lave et årshjul for aktiviteter og her kommer Lyserød Lørdag til at være en fast, tilbagevendende aktivitet.

Samarbejde med frivillige for mere synlighed
Der er rigtig mange muligheder for det lokale erhvervsliv på Lyserød Lørdag – både for at samle ind til brystkræftsagen og for at få kundeaktivitet i sin butik. Men for en travl formand for handelsforeningen, som også har sin egen butik at passe, kan det være en udfordring at få informeret medlemmerne ordentligt om det store potentiale. Derfor vil de gerne, på Østerbro, samarbejde med frivillige arrangører næste år. Lyserød Lørdag sekretariatet stiller nemlig en del materiale til rådighed, som frivillige kan rekvirere og omdele til butikker og andre erhvervsdrivende. Heriblandt en inspirationsfolder og en prøveoppyntningspakke. 

Peter Koldby håber, at tidligere information til medlemmerne kombineret med eksempler fra dette års Lyserød Lørdag indsats, vil inspirere endnu flere butikker til at deltage i 2019. 

-Jeg håber, at de kan se, at det faktisk er ret nemt. Det har ikke taget lang tid at pynte op og så er man jo i gang og kan gøre hvad man vil, lyder det fra formanden, som selv havde købt en oppyntningspakke og pyntet sin butik flot op og samtidig samlede ind til den gode sag.

Læs mere om at deltage i Lyserød Lørdag som erhvervsdrivende