Lyserød Sports-Lørdag

Brænder du for en bestemt sport, eller har din by et særligt hold?

Som eventarrangør kan du vælge at inddrage din yndlings-sportsklub eller byens sportshold, og på denne måde bakke op om den lyserøde sag. For uanset om du ror kajak, rider, danser, spiller fodbold eller noget helt femte, så er der masser af muligheder for at stable et lyserødt arrangement på benene. Brug Lyserød Lørdag til at sætte ekstra fokus på din yndlingssport og samtidig samle ind til brystkræftsagen. 

Mulighederne er mange. Den nemmeste er at tage et deltagergebyr for arrangementet, som går til sagen. Alternativt kan du finde sponsorer, sælge hjemmelavet merchandise, afholde auktioner eller opfordre til donationer. Når du tilmelder dig, modtager du forskelligt materiale såsom en vejledning med gode råd, oppyntnings-materialer samt en tjekliste, så du ved, hvad du skal huske i planlægningen.

Nedenfor kan du finde inspiration til, hvordan du kan kombinere forskellige sportsgrene med Lyserød Lørdag. Find også inspiration til forskellige indsamlingsaktiviteter.

Inspiration

Bliv inspireret af hvordan andre frivillige har kombineret Lyserød Lørdag med deres sportsaktivitet.

Padel i Rødvig Stevns

Selvom tiden var knap, og der skulle løbes stærkt, endte dagen lige præcis, som Mie havde ønsket sig. Derfor gentager hun succesen med padelturnering i år.

Kajakfest på Furesøen

Siden 2009 har Kano- og Kajakklubben Nord gjort Furesøen lyserød med deres kvindekajakløb til fordel for brystkræftsagen på Lyserød Lørdag.

Tennislørdag i Faaborg

’Vi kan kun anbefale alle andre at deltage i Lyserød Tennislørdag. Det skaber et godt sammenhold og giver gejst til tennisklubben’, Faaborg Tennisklub.

Zumba i Jerslev

Højskolelærer Cecilie Skov Larsen ville rigtig gerne bakke op om brystkræftsagen og så har Cecilie selv en passion for den populære zumba-dans.

Hvilken sport brænder du for?

Alle sportsgrene kan kombineres med Lyserød Lørdag. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

 • Lyserød Sportslørdag - Vandsport

  Vandsport

  Vil du arrangere en lyserød dag på vandet? Kontakt f.eks. den lokale ro- kano- eller kajakklub og hør, om den vil være en del af Lyserød Lørdag.

  Lyserød Sportslørdag - Vandsport

  Du kan f.eks. lade dig inspirere af Kano og Kajakklubben NORD og Gudenaa. De har i mange år arrangeret en helt igennem lyserød og festlig dag, hvor alle møder op i lyserødt, kajakkerne bliver pakket ind i tyl og balloner, og der er lodtrækningspræmier på startnumre. Tilmeldingsgebyret doneres herefter til brystkræftsagen.

 • Lyserød Sportslørdag - Boldspil

  Boldspil

  Har din by et særligt hold - fodbold, håndbold, basketball, volleyball eller en anden sportsgren? Eller er du selv en passioneret boldspiller? En lyserød boldturnering er et hit!

  Boldspil

  Gør som f.eks. BS72, der arrangerede en forrygende fodboldturnering. Spillerne var iført lyserøde trøjer, som efterfølgende blev bortauktioneret til fordel for Lyserød Lørdag, ligesom salg fra diverse boder gik til brystkræftsagen.

 • Lyserød Sportslørdag - Ketcher

  Ketcher

  Skal din badminton- eller tennisklub slå et slag for den gode sag? Arranger en lyserød turnering, der batter, og spil i lyserødt med lyserøde bolde og svedbånd.

  Ketcher

  Gør f.eks. som Faaborg Tennisklub, der arrangerede morgenmad, morgentennis og en efterfølgende damemiddag. Initiativet skabte sammenhold, gejst og inspiration til klubben og ikke mindst en flot indsamling til brystkræftsagen.

 • Lyserød Sportslørdag - Kampsport

  Kampsport

  Støt op om brystkræftsagen med det lyserøde bælte. Gør som Dorthe Jensen, der valgte at involvere den lokale karateklub og søsterklubben i et lyserødt arrangement.

  Kampsport

  På selve Lyserød Lørdag var der opvisning i gaden med lyserøde bælter og ”kaffe-lotteri”. Karateudøverne kunne støtte ved køb af donerede lyserøde bælter, og byen bakkede op om initiativet med omtale i den lokale avis.

 • Lyserød Sportslørdag - Yoga

  Yoga

  Yoga og meditation er en skøn aktivitet, så hvorfor ikke samle ind til den gode sag samtidig?

  Yoga

  Gør som i Lejre, hvor der i samarbejde med Gevninge Gymnastikforening blev arrangeret ”wake-up”- yoga i den lokale skoles gymnastikhal. Eller kontakt din bys yoga-hold, og hør, om de kunne være interesseret i at afholde en særlig lyserød dag.

 • Lyserød Sportslørdag - Ridning

  Ridning

  Lad hestene støtte brysterne. Arranger et orienteringsridt eller et særligt lyserødt stævne, hvor deltagergebyret går til sagen.

  Ridning

  Øg sammenholdet i jeres rideklub og rid til fordel for den gode sag. Arranger et lyserødt stævne eller en ridetur i din rideklub. Du kan samtidig uddele sponsorerede præmier og lyserøde rosetter. Tag et deltagergebyr pr. rytter, som går til sagen. Alternativt kunne du måske finde personlige sponsorer, der kunne donere x-antal kroner alt efter, hvor langt din hest rider.

 • Lyserød Sportslørdag - Løb/gå

  Løb/gå

  Gør som Natasha Bøtting fra Køge, der har en passion for trail løb. Hun har i tre år arrangeret naturskønne løbe-gåruter for alle.

  Løb/gå

  Natasha har i tre år arrangeret naturskønne løbe-gåruter for alle, hvor deltagerne selv bestemmer, hvad de ønsker at betale for at være med. Alt er doneret fra lokale forretningsdrivende; lige fra præmier til goodiebags og frugt/drikkevarer. Gåturene kan også arrangeres som en lyserød ”dog-walk” med menneskets bedste ven, eller du kan vælge at lave en sponsoreret løb-gåtur, hvor deltagerne finder personlige sponsorer.

 • Lyserød Sportslørdag - Zumba/Dans

  Zumba/Dans

  Zumba og dans skaber altid god energi. Måske skal dit hold være lyserødt, eller skal der arrangeres et særligt danseevent i den lokale sportshal evt., med en lokal zumba danse-haj som underviser?

  Zumba/Dans

  Gør som Cecilie og Signe i Jerslev, der i 5 år i træk har afholdt det vildeste Zumba arrangement i den lokale sponsoreret hal med masser af glade deltagere og flotte præmier. Deltagergebyret er 100 kr. pr. person og alt går til brystkræftsagen.

Idékatalog Lyserød Sportslørdag

Brænder du for en bestemt sport, eller har din by et særligt hold? Der er masser af muligheder for at stable et lyserødt sportsarrangement på benene og samle ind til brystkræftsagen på Lyserød Lørdag. Du kan måske finde inspiration i vores idékatalog.

Lyserød Tennislørdag

Vil du gøre jeres tennisbaner lyserøde og lave den sjoveste og mest betydningsfulde tennisturnering? Nu har du mulighed for at arrangere en lyserød tennisturnering til fordel for Lyserød Lørdag og brystkræftsagen og samtidig styrke fællesskabet i din klub.