Lyngby meldte sig under den lyserøde fane

I storcenteret, på hovedgaden og i butikkerne. Uanset hvilken retning øjet så, var der lyserødt. For i Lyngby havde frivillige, Handelsforeningen og Lyngby Storcenter sammen meldt sig under den lyserøde fane. Og det kunne mærkes.

Lygtepæle og træer var pyntet op med balloner og pink sløjfer af tyl, og i børneafdelingen i Magasin var der i dagens anledning lyserøde popcorn til børnene. 

- Ja alt det her er jo ikke sket henover en nat, fortæller Vivian stolt. 

Vivian Steen-Knudsen er formand for Lyngby-Taarbæk Lokalforening. Flere år i træk har hun sammen med andre frivillige kræfter været tovholder på Lyserød Lørdag i Lyngby. Og som med så mange andre projekter, Vivian involverer sig i, tog hun også Lyserød Lørdag i Lyngby til nye højder. 

Sidste år fik hun – ud over de mange frivillige – både Handelsforeningen og Lyngby Storcenter til at melde sig under den lyserøde fane.

Når Vivian fortæller om planlægningen forud for dagen, er det tydeligt at mærke, at hun er en rigtig ildsjæl: 

- For vi kan gøre endnu mere for brystkræftsagen, hvis vi står sammen, fastslår hun.

Mange muligheder for det lokale erhvervsliv

Og det kan både Citykoordinator i Lyngby Handelsforening og Lyngby-Taarbæk Kommune  Line Barklund, og Event- og marketingkoordinator i Lyngby Storcenter, Maria Bredsgaard skrive under på.

-  Det er nemt at være med. For det er et veletableret koncept som de fleste allerede kender. Butikkerne bestemmer selv niveauet for deres aktiviteter og indsamlinger. Der er mange muligheder for det lokale erhvervsliv, siger Line Barklund. 

- En dag som Lyserød Lørdag tiltrækker besøgende og skaber liv. Det er en rigtig fin måde, hvor man både kan skabe kundeaktivitet og samle ind til brystkræftsagen, supplerer Maria Bredsgaard.  

Flere butikker - både i storcenteret og på gågaderne - havde valgt at gøre det på hver deres måde. Nogle havde markeret dagen med oppyntning fra de færdigpakkede kit, som man kan købe i dagens anledning. Andre havde selv været kreative i forhold til indsamlingen. Der var alt fra gode tilbud og procenter til blomsterbindingskursus og en stor fælles bod på torvet i storcenteret. Alt sammen til fordel for brystkræftsagen. 

Samarbejdet med frivillige

Når Line og Maria ser tilbage på dagen, er de utrolig glade for den dag, Vivian ringede dem begge op for et samarbejde. For der er meget der skal koordineres og planlægges. 

- Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde med de frivillige om Lyserød Lørdag. For i en stor handelsforening med mange butikker – store som små – har det været en stor hjælp, at de frivillige blandt andet har været rundt i butikkerne for at hjælpe os med sprede budskabet og inspirere til at være med og samle ind til sagen, fortæller Line. 

- Sammen kan man bare løfte mere. Vi håber, at endnu flere butikker vil være med næste år, så vi kan skabe en større indsamling til gavn for den gode sag, siger Maria. 

Sidste år resulterede det gode samarbejde mellem frivillige, Handelsforeningen og Lyngby Storcenter i en indsamling på 60.000 kroner til brystkræftsagen.