Nyheder

 • Kvinder, der deltager i brystkræftscreening i Region Hovedstaden, har i løbet af de seneste måneder måttet vente helt op til 58 dage på at få svar på undersøgelsen. Det er urimeligt lange ventetider og kan have alvorlige konsekvenser, advarer Kræftens Bekæmpelse.

 • I en ny undersøgelse viser forskere fra Kræftens Bekæmpelse, at vej- og jernbanestøj kan give en lille forøget risiko for brystkræft. Forklaringen er formentlig, at støjen forstyrrer vores nattesøvn.

 • En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kvinder, der har arbejdet udendørs i en årrække, har mindre risiko for brystkræft senere i livet. Forklaringen er formentlig, at solen fremmer dannelsen af D-vitamin, som kan virke beskyttende mod brystkræft.

 • Sarah-Martine havde brug for noget, der kunne hjælpe hende igennem det lange behandlingsforløb, som fulgte med hendes brystkræftdiagnose. Men når gennemsnitsalderen for ens kræftform er 65 år, og man selv er 22 år, kan det være svært at spejle sig i den information og de gode råd, man møder på sin vej. Det blev i stedet drømmestudiet og de store ambitioner, der hjalp hende igennem den svære tid.

 • I 2021 skal vi alle ud at gå – sammen og hver for sig. Gåture er sunde for krop og sind og er noget, vi nemt kan være fælles om, også under corona-pandemien. Kræftens Bekæmpelse sætter sammen med ni partnere fokus på gåture i den landsdækkende kampagne ´Danmark går sammen´. Alle kan være med og dele gå-oplevelser med hinanden.

 • Efter tre sejre i træk er der ingen tvivl om, at den 24-årige danske golfspiller og ambassadør for Pink Cup, Emily Kristine Pedersen, er Europas bedste kvindelige golfspiller. Samtidig er Emily K. Pedersen også kåret som vinder af sæson-konkurrencen LET Par Break Challenge, som giver hende mulighed for at donere 35.000 kr. til velgørenhed – og dem donerer hun til golfturneringen Pink Cup og dermed brystkræftsagen.

 • Forskningen i brystkræft og støtten til brystkræftpatienterne har endnu en gang fået flot opbakning til årets Lyserød Lørdag. Trods benspænd fra coronaen lykkedes det at afholde omkring 350 aktiviteter rundt omkring i landet og indsamle 3,2 mio. kr.

 • Det var et kæmpe svigt af brystkræftpatienter, der kom frem i 2018. 735 kvinder havde fået mangelfuld brystundersøgelse på Ringsted Sygehus. Siden har Region Sjælland brugt mange kræfter på at rette op. Nu har Styrelsen for Patientsikkerhed fjernet påbud i sagen. - Det er rigtig godt for brystkræftpatienterne. Vi kan se fremad nu, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

 • Årets lyserøde Pink Cup, som er en golfturnering under Støt Brysterne-kampagnen, er netop afsluttet. På trods af corona formåede hele 57 golfklubber at afholde Pink Cup i 2020 – og endnu flere bakkede op. I alt indsamlede golfklubberne 2 mio. kr. til brystkræftsagen. En af klubberne var Aalborg Golf Klub, der samlede det højeste beløb ind og vandt årets hovedpræmie.

 • 2018 blev på mange måder et skelsættende år for Johan Ottosen og Charlotte Korshøjs lille familie. Johans far blev syg med kræft og gik bort, Johan blev forlagsejer, Charlotte tog en kæmpe beslutning om at skifte karriere, og ja, oven i det hele fik Charlotte en brystkræftdiagnose.

 • Gågader, torve og butikker. Endnu engang var mange byer landet over svøbt i lyserødt. Selvom det var en anderledes dag grundet corona, havde de frivillige gjort sig ekstra umage, så alle der deltog følte sig trygge. Og det kunne mærkes. For igen var opbakningen til brystkræftsagen stor.

 • Lørdag den 3. oktober 2020 løber Lyserød Lørdag for 13. gang af stablen - til fordel for brystkræftsagen. Grundet corona er formen en lidt anden end normalt. Men opbakningen fra de mange lokale ildsjæle er ganske som den plejer: helt i top. - Vi er så taknemmelige for alle, der knokler for, at Lyserød Lørdag også i år bliver en god festdag, siger Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Fordi ingen bryster skal have kræft Støt nu