Kvinder venter stadig for længe på at blive indkaldt til deres retmæssige screening for brystkræft i Region Hovedstaden. Det er uholdbart.
Da Gry får kræft, bliver det umuligt at overskue en hverdag med små børn, kemo og frygten for aldrig at blive rask. Ikke engang sig selv kan hun rumme. Men hun møder hjælp i et omfang, hun slet ikke havde set komme.
Kvinder med en særlig type brystkræft får nu mulighed for behandling med det nye lovende lægemiddel Enhertu. Medicinrådet har onsdag godkendt Enhertu til brug i Danmark, og det glæder Kræftens Bekæmpelse.
Kvinder med en særlig form for brystkræft venter i spænding. 25. januar afgør Medicinrådet, om rådet godkender behandling med Enhertu, et lægemiddel, der øger chancen for at leve længere.
Camilla vil gøre alt for at få så meget tid med sin lille søn. Behandlingsmulighederne bliver færre og færre, men et nyt lægemiddel kan måske holde kræften nede og forlænge hendes liv. Det er bare ikke godkendt i Danmark.
Et stærkt parforhold er en stor styrke, når kræften rammer. Men sygdommen kan også være en belastning for forholdet. Heldigvis er der hjælp at hente – her svarer Susanne Duus, rådgiver i Kræftens Bekæmpelse Århus, sygeplejerske og sexolog, på nogle af de hyppigste spørgsmål.
Især Region Hovedstaden og Region Sjælland har store problemer med at operere brystkræftpatienter til tiden, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Bekymrende, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.
Et stigende antal sårbare patienter blev væk fra screening for kræft under COVID-19 pandemien, viser nye studier, der er støttet af Kræftens Bekæmpelse.
Line Korreborg er diagnosticeret med depression, og en uge efter hun begyndte i udredning for ADHD, fik hun konstateret brystkræft. Hun blev fanget i et sundhedssystem, der har svært ved at rumme patienter, som både har psykisk og fysisk sygdom samtidig.
Lider du af senfølger efter brystkræft, kan styrketræningsøvelser som squats, bænkpres og dødløft være med til at linde smerterne, viser ny forskning, der er støttet af Kræftens Bekæmpelse.
Både i Sverige og Norge er der åbnet op for, at en særlig gruppe brystkræftpatienter kan få et nyt lægemiddel. Herhjemme har Medicinrådet endnu ikke taget endelig stilling.
Efter et opslidende brystkræftforløb er Mette endelig kræftfri, men hun lider af voldsomme senfølger. Det er svært at forstå for hendes børn, og derfor spørger hun nu eksperterne til råds.