Forskere viser nu, hvordan aggressive brystkræftceller bruger kolesterol for at vokse og sprede sig. Forskningen er udført ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og beskriver samtidig for første gang den særlige metode kræftcellerne bruger til at optage fedtstoffet.
Da Karen endelig indfrier en drøm om at få lavet implantater, får hun desværre besked om, at hun har brystkræft.
Forestil dig, at du tror, du har en myose. Men det viser sig rent faktisk, at det er en ret stor kræftknude.
Region Hovedstaden har stadig store problemer med at operere brystkræftpatienter til tiden, viser nye tal. Alarmklokkerne begynder for alvor at ringe, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.
I et nyt forsøg blev brystkræftpatienter, der oplevede psykologiske symptomer, tilbudt samtaler med en særligt uddannet sygeplejerske. Det lindrede symptomer på depression og gav en bedre livskvalitet – især hos de socialt sårbare.
Anja får som 37-årig konstateret brystkræft. Desværre viser det sig, at sygdommen er gået i knoglerne og er blevet kronisk.
De fleste havde nok fået kaffen galt i halsen, da 37-årige Mie Kjeldsholm Jensen, kun tre uger inden Lyserød Lørdag, besluttede sig for at stable en padelturnering på benene. Selvom tiden var knap, og der skulle løbes stærkt, endte dagen lige præcis, som Mie havde ønsket sig. Derfor gentager hun succesen i år.
Kræftens Bekæmpelse har bevilget 2,7 mio. kr. til ny forskning inden for såkaldt antistof konjugat-terapi, der er en form for målrettet behandling, der kan ramme bestemte mål i kræftcellerne. Håbet er at udvikle nye effektive kræftbehandlinger.
Udendørs luftforurening med partikler øger risikoen for lungekræft. Men forskning tyder på, at forureningen også kan øge risikoen for kræft i både bryst og centralnervesystem. Det vil et nyt forskningsprojekt fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning nu undersøge nærmere.
Efter et voldsomt forløb med brystkræft er Stine endelig kræftfri. Hun føler, at hun burde være taknemmelig – men det er et svært sted at være, når både krop og psyke gør ondt.
En særlig Beslutningshjælper kan hjælpe læger og patienter med at inddrage patienten i beslutninger om deres behandling. Ny undersøgelse viser gode resultater med at bruge Beslutningshjælperen til at vejlede kvinder, der skal tilbydes strålebehandling mod brystkræft.
Det startede som en pludselig indskydelse, men det endte med en lyserød fest, lotteri, trylleri og mere end 28.000 kr. til brystkræftsagen. Nu er Christinas ambitioner blevet større og hendes lyserøde fest har fået vokseværk.