Nyheder

Ny viden om aggressive brystkræftceller kan være første skridt på vejen mod behandling

28-03-2017
Kinesiske forskere har fundet et svagt punkt hos en form for brystkræftceller, der er særligt aggressive og vanskelige at behandle. Resultaterne kan måske vise vej til en behandling, der er baseret på medicin som i dag bruges ved diabetes.

Trine møder aldrig sine patienter

24-03-2017
Trine Tramms arbejdsdag går med at mærke på, skære i og se på kræftsvulster i et mikroskop. De svar, hun giver, er altafgørende for patienten, da hun er med til at bestemme, hvilken kræftbehandling der er den rigtige for den enkelte. tæt på kræft har fulgt hende på en hektisk dag.

Patienter beder om diskretion på sygehusene

12-02-2017
Hver fjerde patient i Kræftens Bekæmpelses brugerpanel har oplevet deres grænser for blufærdighed og privatliv overtrådt under indlæggelse, undersøgelse eller behandling på et sygehus. Patienterne giver 12 anbefalinger til personalet.

Ny forskning udpeger den bedste operation for brystkræft

26-06-2015
For kvinder med brystkræft uden spredning er der forskellige mulige operationer. En ny undersøgelse viser nu, at en brystbevarende operation kombineret med stråleterapi, giver den bedste overlevelse. Det kan gøre det lettere for kvinder at vælge behandling.

Mammografiscreening sænker dødeligheden af brystkræft med 40 procent

03-06-2015
Der er flere fordele end ulemper ved mammografiscreening. Det konkluderer eksperter fra Det Internationale Agentur for Kræftforskning (IARC) under Verdenssundhedsorganisationen WHO, som har gennemgået al den videnskabelige litteratur, der findes om mammografiscreening. IARCs konklusioner er offentliggjort i dag onsdag den 3. juni i New England Journal of Medicine.

Behandling mod brystkræft kan skade hjertet

18-12-2014
Hjertesygdom er en hyppig følge efter behandling for brystkræft og er desværre med til at øge dødeligheden hos patienter, som overlever brystkræft. Årsagen er ukendt, men nu skal forskere undersøge problemet i et nyt stort studie, der støttes af penge fra Knæk Cancer-indsamlingen.
 

Støt via SMS

SMS BRYST til 1422 -
og støt med 150 kr.


Det går din støtte til

Din støtte går til tre afgørende områder indenfor brystkræft: Forskning, forebyggelse og patientstøtte.


Læs mere om, hvad din støtte går til