07-11-2023

Modeshow giver 70.000 kr. til Lyserød Lørdag

Lokale ildsjæle fra Kalundborg har stablet et modeshow på benene i forbindelse med Lyserød Lørdag. Over 200 betalende publikummer og masser af frivillig arbejdskraft betyder, at al indtjening går ubeskåret til Støt Brysterne.

I forbindelse med Lyserød Lørdag var der onsdag d. 4. oktober arrangeret et stort modeshow i Kalundborg, hvor al indtjening gik til Støt Brysterne. Otte af Kalundborgs største tøjbutikker deltog i arrangementet, og det samme gjorde brillehuse, smykkeforretninger og frisører.

225 gæster var dukket op til den store aften. Ikke kun for at se efterårets største trends og nyeste tendenser i modeverdenen, men i lige så høj grad for at støtte op om den gode sag. Formand for Kræftens Bekæmpelse i Kalundborg, Hermann Hansen, deltog således også ved arrangementet og holdt en tale, før showet begyndte.

Det blev på aftenen samlet i alt 69.880 kr. ind til det gode formål. Hoveddelen blev indsamlet via de solgte billetter, mens en tombola med sponsorerede gaver fra det lokale erhvervsliv også skæppede godt i kassen.

Bag det store indsamlingsshow gemmer sig to lokale ildsjæle, Ditte Rosendahl-Kaa og Christine Søvsø. De er begge aktive i det lokale erhvervsliv, og her kom de til at tale om det store modeshow, der for år tilbage var en fast tradition i Kalundborg.

”Ditte har i flere år været med til diverse mindre arrangementer omkring Støt Brysterne, og jeg har en forholdsvis ny tøjbutik, Tekstur, her i byen. Så det lå egentlig lige for, at vi sammen skulle lave et modeshow, der samlede ind til Støt Brysterne,” fortæller Christine Søvsø.

Naturligt at støtte brysterne

Selvom hverken Ditte eller Christine har haft brystkræft tæt inde på livet, var det næsten en selvfølge for dem, at det gode formål, der skulle støttes via deres modeshow, skulle være Støt Brysterne.

”I mit arbejde i tøjbutikken møder jeg ofte mine kunder under mere intime forhold end normalt – nemlig i prøverummet. Her forholder vi os til, hvordan vores kroppe ser ud, og jeg får snakket en del med mange, der har haft brystkræft. Så på den måde er det blevet en del af min hverdag at forholde mig til emnet,” fortæller Christine Søvsø

For Ditte Rosendahl-Kaa er kampen mod kræft rykket tættere på de seneste år. Hendes mand er ramt af kræft, og de har sammen oplevet, hvor frygtelig en sygdom det er. Hun ser derfor Støt Brysterne-kampagnen som en del af en større kamp mod kræft, hvor det er naturligt at gøre en indsats for at bekæmpe, hvad der er den hyppigste kræftform blandt kvinder.

Hverken Ditte eller Christine er derfor heller ikke afvisende for, at der kommer et lignende velgørenhedsshow til fordel for Støt Brysterne næste år:

”Der er allerede flere – også nye – der har tilkendegivet, at de godt vil være med til at arrangere eller sponsorere eller på anden måde støtte et show igen næste år. Så selvom det er hårdt at arrangere sådan en omgang ved siden af arbejde og familie, så kan vi ikke udelukke, at der kommer et show igen næste år. Og at det måske bliver endnu større,” afslutter Ditte Rosendahl-Kaa.

Af Jacob Villum Clausen Sidst ændret 07.11.2023