17-05-2018

Vivian malede Lyngby lyserød

Hvor der er vilje, er der en vej. Det lader til at være mottoet i Lyngby, hvor Vivian Steen Knudsen og May-Britt Dinesen sidste år arrangerede et brag af en Lyserød Lørdag i Lyngby og indsamlede hele 81.130 kr. til brystkræftsagen. Og det var første år, at de og byen for alvor var med.

Sidste år satte bestyrelsesformand i Lyngby-Taarbæk lokalforening, Vivian Steen Knudsen, sig for at male byen lyserød i forbindelse med Støt Brysterne kampagnens event Lyserød Lørdag. Hun fik hurtigt resten af bestyrelsen, deriblandt May-Britt Dinesen, med på idéen og sammen trak de i arbejdstøjet i den gode sags tjeneste. 

Det binder byen sammen!

Først startede benarbejdet med at få promoveret Lyserød Lørdag overfor det lokale erhvervsliv. På bedste landsindsamlingsvis delte de Lyngby Hovedgade op i ruter, hvor de selv og andre frivillige gik rundt og præsenterede butikkerne for Lyserød Lørdag konceptet. Med sig havde de et ’promoveringskit’, som de havde rekvireret hos Lyserød Lørdag sekretariatet, samt visitkort, så butikkerne vidste, hvor de skulle henvende sig, hvis de blev interesserede. 

Vivian og co. blev mødt med mange positive tilkendegivelser og tilslutningen var stor. ”Det var sjovt, men også rigtig hårdt arbejde. Men man får virkelig mange gode kontakter og det er med til at binde byen sammen”. 

Samtidig med promoveringsarbejdet spurgte de butikkerne om de ville donere gaver til et velgørenhedslotteri. Det endte med, at der var der så mange gaver og donationer – og nogle ret store donationer - at Vivian og May-Britt udover lotteriet også kunne afholde en auktion.

Fra barnebarn til borgmester – alle blev aktiveret

Det var ikke kun erhvervslivet i Lyngby-Taarbæk, der støttede op om Lyserød Lørdag. Også borgmesteren, Sofia Osmani, var med på idéen. Hun arrangerede et foredrag på Rådhuset med cheflæge i Kræftens Bekæmpelse, Niels Kroman, og Ghita Nørby samt kagebord med donerede kager af selveste Mette Blomsterberg. Men May-Britts nærmeste stillede også op for sagen. Bl.a. hendes otteårige barnebarn som solgte balloner til den store guldmedalje.  

Når man spørger Vivian, om hun ville gøre det igen, er svaret: Vi er allerede i gang!
 - May-Britt og jeg lærte en masse sidste år, som vi tager med os til dette års Lyserød Lørdag. Vi har bl.a. rekrutteret flere frivillige til at hjælpe med det indledende promoveringsarbejde overfor butikkerne, men vi har også lavet en oversigt, der guider og inspirerer de erhvervsdrivende til, hvordan de kan hjælpe. 

Samarbejdet med Lyserød Lørdag sekretariatet i København fungerede rigtig godt: Sanne og jeg havde en rigtig god kontakt. Hun hjalp mig bl.a. meget med materialerne, når jeg skulle rekvirere ting i sidste øjeblik”. 

Har man fået blod på tanden og vil starte Lyserød Lørdag op i sin egen by, er Vivians bedste råd: Lav en plan og kom hurtigt i gang. Der er meget forklaringsarbejde det første år, men det er rigtig sjovt og det hele værd”. 

Læs mere om Lyserød Lørdag og tilmeld dig

Af Julie Werner Petersen Sidst ændret 17.05.2018
Fordi ingen bryster skal have kræft Støt nu