Gratis hjælp og rådgivning

En vigtig del af Kræftens Bekæmpelses arbejde er at sikre, at de der rammes af sygdommen – både som patient eller pårørende - tilbydes de bedst mulige rammer og vilkår, bl.a. ved at få hjælp og støtte. 22 procent af vores indsamlede midler går til netop dette område - takket være danskernes opbakning til Kræftens Bekæmpelse.

Kræftrådgivninger

I 2019 åbnede vi vores 12. kræftrådgivning. Over hele landet tilbyder vi patienter og pårørende gratis professionel rådgivning samt muligheden for at deltage i foredrag, kreative eller fysiske aktiviteter eller bare møde andre i samme situation. Derudover findes der 31 rådgivningstilbud i mindre byer, hvor der kan bestilles tid til gratis rådgivning. Vi ved, at denne støtte er utrolig vigtig, når man skal gennem et kræftforløb. 

I 2019 var Kræftens Bekæmpelses rådgivninger i kontakt med mere end 88.000 brugere.

Kræftlinjen

Via Kræftlinjen kan kræftpatienter og pårørende få gratis rådgivning. På telefonen sidder læger, sygeplejersker, socialrådgivere, psykologer, diætiser og jurister klar med rådgivning om alt fra bivirkninger, alternativ behandling, til rettigheder, kost. Det kan også bare handle om at få sat ord på de bekymringer, man står med – både som patient og pårørende. 

Kræftlinjen har årligt ca. 14.000 opkald.

Cancerforum

På Kræftens Bekæmpelses online forum kan kræftpatienter og pårørende skrive sammen med andre kræftpatienter, pårørende og efterladte. Her kan de stille spørgsmål, dele oplevelser og tanker samt få førstehåndserfaringer fra andre, der også har kræft inde på livet – om alt lige fra behandlingen til spørgsmål om kærlighedslivet efter en kræftdiagnose.
Der er næsten 70 forskellige grupper med fokus på hvert deres emne – 5 af dem handler specifikt om brystkræft.

At leve med brystkræft

At leve med brystkræft

Der er meget man pludselig skal forholde sig til, når man får en brystkræftdiagnose, og et kræftforløb kan bringe både fysiske og mentale udfordringer med sig.

Det er meget forskelligt, hvordan man har det under og efter behandling for brystkræft, men vi har samlet en række råd om det at håndtere den nye hverdag, om brystproteser samt bivirkninger og reaktioner på behandlingen.

Find gode råd

Dansk Brystkræft Organisation

Dansk Brystkræft Organisation, DBO, er en selvstændig landsdækkende patientforening, der kæmper for, at medlemmernes behov og interesser i forbindelse med behandlingsforløbet, rehabilitering og livsvilkår som brystkræftramt bliver tilgodeset. Vi håber, at du også kan få glæde af foreningens netværk, erfaring og gode tilbud.

Stå sammen - Online støtte til yngre patienter

Stå Sammen er et nyt tilbud om online-støtte til yngre brystkræftpatienter og deres partnere. Målet er at give parrene redskaber til at håndtere de følelser og udfordringer, der opstår i forbindelse med et kræftforløb, øge deres forståelse for kræften som en fælles udfordring og styrke deres evne til at støtte hinanden.