Har du brystkræft?

Gratis hjælp og rådgivning

En vigtig del af Kræftens Bekæmpelses arbejde er at sikre, at de der rammes af sygdommen – både som patient eller pårørende - tilbydes de bedst mulige rammer og vilkår, bl.a. ved at få hjælp og støtte. 19 procent af vores indsamlede midler går til netop dette område - takket være danskernes opbakning til Kræftens Bekæmpelse.

Rådgivninger i hele landet

I vores 11 kræftrådgivninger landet over, kan patienter og pårørende gratis tale med en professionel rådgiver, deltage i foredrag, kreative eller fysiske aktiviteter eller bare møde andre i samme situation. Dertil kommer mere end 30 tilknyttede rådgivningstilbud i mindre byer, hvor der kan bestilles tid til gratis rådgivning. Vi ved, at denne støtte er utrolig vigtig, når man skal gennem et kræftforløb.

I 2017 var Kræftens Bekæmpelses rådgivninger i kontakt med mere end 83.000 brugere.

Kræftlinjen

Via Kræftlinjen kan kræftpatienter og pårørende få gratis rådgivning. På telefonen sidder læger, sygeplejersker, socialrådgivere, psykologer, diætiser og jurister klar med rådgivning vedr. alt fra bivirkninger, alternativ behandling, til rettigheder, kost. Det kan også bare handle om at få sat ord på de bekymringer, man føler man er alene med. Kræftlinjen er et gratis tilbud til patienter og pårørende. 

Kræftlinjen har årligt ca. 14.000 opkald.

Cancerforum

På Kræftens Bekæmpelses online forum på nettet, kan kræftpatienter og pårørende anonymt og sikkert skrive sammen med andre kræftpatienter, pårørende og efterladte.

Her kan de stille spørgsmål, dele følelser og tanker samt få førstehåndserfaringer fra andre der også har kræft inde på livet.

Der er mere end 70 forskellige grupper med fokus på hvert deres emne.

At leve med brystkræft

At leve med brystkræft

Der er meget man pludselig skal forholde sig til, når man får en brystkræftdiagnose, og et kræftforløb kan bringe både fysiske og mentale udfordringer med sig.

Det er meget forskelligt, hvordan man har det under og efter behandling for brystkræft, men vi har samlet en række råd om det at håndtere den nye hverdag, om brystproteser samt bivirkninger og reaktioner på behandlingen.

Find gode råd

Dansk Brystkræft Organisation

Dansk Brystkræft Organisation, DBO, er en selvstændig landsdækkende patientforening, der kæmper for, at deres medlemmernes behov og interesser i forbindelse med behandlingsforløbet, rehabilitering og livsvilkår som brystkræftramt bliver tilgodeset. Vi håber, at du også kan få glæde af foreningens netværk, erfaring og gode tilbud.

Brystkræftgruppen

Brystkræftgruppen er en landsdækkende gruppe af frivillige kvinder, der har haft brystkræft, og som hjælper andre kvinder med brystkræft. Der er pt. ca. 100 frivillige vejledere i Brystkræftgruppen, som alle hjælper til med at lave tilbud og indsatser rettet mod kvinder med brystkræft - uanset hvor man er i sit forløb.