Bestyrelsen

Bestyrelsen

Tarmkræftforeningens bestyrelse 2018. Læs mere om bestyrelsesmedlemmerne nedenfor.

Bestyrelsen

Jette Lyngholm, formand

f. 1960, bosiddende i Trøjborg, Aarhus
jette.lyngholm@mail.dk 
Mobil: 40 31 84 18

Da jeg blev ramt af tarmkræft i oktober 2010 følte jeg mig meget alene, og alt var lyserødt og handlede om brystkræft. Jeg besluttede mig for, at jeg ville hjælpe andre tarmkræftpatienter. Startede derfor et netværk op i Region Midtjylland i 2012 i samarbejde med netværket i København. I oktober 2013 blev jeg valgt ind i bestyrelsen for Tarmkræftforeningen, og siden 2016 har jeg været formand for foreningen. Jeg håber, at jeg med min historie kan være med til at give håb til andre. Jeg har nu været kræftfri siden februar 2014 og går til halvårlig kontrol.

Bestyrelsen

Kirsten Sand Andersen, bestyrelsesmedlem

f. 1943, bosiddende i Rungsted Kyst
sand-andersen@mail.tele.dk 
Mobil: 22 72 67 10

Da jeg blev opereret for tarmkræft i 2008 var der ikke umiddelbart hjælp at hente efterfølgende, så da jeg tilfældigt så et opslag om etablering af Patientnetværket for Tarmkræft, meldte jeg mig til at deltage aktivt i etablering af dette. Da Netværket blev til Foreningen for Tarmkræft, gik jeg ind i bestyrelsen, som jeg stadig er medlem af. Min motivering for dette er at bidrage til at hjælpe andre patienter ved at udbrede viden om tarmkræft, behandlingsmuligheder og skabe større åbenhed om senfølger.

Bestyrelsen

Hans Foged, bestyrelsesmedlem

f. 1944, bosiddende i Odense
hans.foged@tdcadsl.dk 
Mobil: 21 70 27 28

Da jeg kom ud på den anden side efter min behandling for endetarmskræft med efterfølgende kemobehandling, opdagede jeg, at behandlersystemet ikke havde ret stor viden om senfølger efter behandlingen. Senfølger har belastet min hverdag meget.

Mit engagement i bestyrelsen er netop fokus på senfølger - et stort problem for dem, som rammes, og de læger, som forsker på dette område, skal bakkes op.

Bestyrelsen

Leif Thrysøe, sekretær

f. 1948, bosiddende i Tranbjerg, Aarhus
leif@thrysoee.dk
Mobil: 30 26 29 14

Jeg er blevet involveret i Kræftens Bekæmpelse via min kontakt med Jette, som er formand i Tarmkræftforeningen. Først som deltager i Kræftens Bekæmpelses landsindsamling – sammen med min kone (som deltager i Navigator-projektet) er vi på tredje år distriktsledere i Tranbjerg med ca. 50 indsamlere.

Jeg blev valgt ind i Tarmkræftforeningens bestyrelse i 2018. Min motivationen til at deltage er, at kræften igen kom tæt på mig. Min mor og svigermor døde af kræft ligesom flere andre i min familie.

Bestyrelsen

Lisa Husted, kasserer

f. 1945, bosiddende i Hundested
hustedfamily@webspeed.dk  
Mobil: 20 91 53 76

Jeg har valgt at blive medlem af Tarmkræftforeningen, efter at jeg blev ramt af tyktarmskræft i 2014. Jeg kom ind i bestyrelsen i marts 2016 og er nu fungerende kasserer pr. 1. januar 2017. Jeg vil gerne kunne gøre en forskel og hjælpe andre i lignende situationer.

 
Besøg cancer.dk

Du kan læse dybdegående og opdateret information om tarmkræft, behandling og statistik på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.


Læs om tarmkræft på cancer.dk

Besøg cancer.dk