Bestyrelsen

Bestyrelsen

Jette Lyngholm, formand

f. 1960, bosiddende i Trøjborg, Aarhus
E-mail: info@tarmkraeft.dk  
Mobil: 40 31 84 18

Da jeg blev ramt af tarmkræft i oktober 2010 følte jeg mig meget alene, og alt var lyserødt og handlede om brystkræft. Jeg besluttede mig for, at jeg ville hjælpe andre tarmkræftpatienter. Startede derfor et netværk op i Region Midtjylland i 2012 i samarbejde med netværket i København. I oktober 2013 blev jeg valgt ind i bestyrelsen for Tarmkræftforeningen, og siden 2016 har jeg været formand. Jeg håber, at jeg med min historie kan være med til at give håb til andre. Jeg har nu været kræftfri siden februar 2014 og går til halvårlig kontrol.

Bestyrelsen

Hans Foged, næstformand

f. 1944, bosiddende i Odense
E-mail: hans@tarmkraeft.dk 
Mobil: 21 70 27 28

Da jeg kom ud på den anden side efter min behandling for endetarmskræft med efterfølgende kemobehandling, opdagede jeg, at behandlersystemet ikke havde ret stor viden om senfølger efter behandlingen. Senfølger har belastet min hverdag meget.

Mit engagement i bestyrelsen er netop fokus på senfølger - et stort problem for dem, som rammes, og de læger, som forsker på dette område, skal bakkes op.

Bestyrelsen

Leif Thrysøe, kasserer

f. 1948, bosiddende i Tranbjerg, Aarhus
E-mail: leif@tarmkraeft.dk 
Mobil: 30 26 29 14

Jeg er blevet involveret i Kræftens Bekæmpelse via min kontakt med Jette, som er formand i Tarmkræftforeningen. Først som deltager i Kræftens Bekæmpelses landsindsamling – sammen med min kone (som deltager i Navigator-projektet) er vi på tredje år distriktsledere i Tranbjerg med ca. 50 indsamlere.

Jeg blev valgt ind i Tarmkræftforeningens bestyrelse i 2018. Min motivationen til at deltage er, at kræften igen kom tæt på mig. Min mor og svigermor døde af kræft ligesom flere andre i min familie.

Bestyrelsen

Julie Lyngholm Madsen, sekretær

f. 1988, bosiddende i Aalborg
E-mail: julie@tarmkraeft.dk 
Mobil: 60 19 74 78

Som nær pårørende til en tidligere tarmkræftpatient og i mit daglige arbejde som læge, er det blevet klart for mig, hvor mange udfordringer hverdagen som kræftpatient medfører. Ligeledes står det klart, at der desværre forsat er regionale forskelle i behandlingen af tarmkræftpatienter. Jeg håber derfor, at jeg med mit engagement i bestyrelsen kan bidrage til at sikre vilkårene for tarmkræftpatienter og ikke mindst deres pårørende.

Bestyrelsen

Kirsten Sand Andersen, bestyrelsesmedlem

f. 1943, bosiddende i Rungsted Kyst
E-mail: kirsten@tarmkraeft.dk 
Mobil: 22 72 67 10

Da jeg blev opereret for tarmkræft i 2008 var der ikke umiddelbart hjælp at hente efterfølgende, så da jeg tilfældigt så et opslag om etablering af Patientnetværket for Tarmkræft, meldte jeg mig til at deltage aktivt i etablering af dette. Da Netværket blev til Foreningen for Tarmkræft, gik jeg ind i bestyrelsen, som jeg stadig er medlem af. Min motivering for dette er at bidrage til at hjælpe andre patienter ved at udbrede viden om tarmkræft, behandlingsmuligheder og skabe større åbenhed om senfølger.

Bestyrelsen

Jørgen Mathiesen, suppleant

f. 1948, bosiddende i Greve
E-mail: jorgen@tarmkraeft.dk 
Mobil: 24 45 75 66

Er frivillig i Kræftens Bekæmpelse, fordi jeg gerne ville hjælpe andre i samme situation. Der var ikke så meget hjælp at hente i starten af mit sygdomsforløb i januar 2008. Har været med til at starte Tarmkræftforeningen (dengang Patientnetværket for Tarmkræft) for 8 år siden, hvor der ikke var nogen forening for tarmkræft.

 
Besøg cancer.dk

Du kan læse dybdegående og opdateret information om tarmkræft, behandling og statistik på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.


Læs om tarmkræft på cancer.dk

Besøg cancer.dk