Seneste nyt

Her deler vi relevante nyheder, som har en relation til tarmkræft, behandling, senfølger eller andet.

Mikrobølgebehandling af lungemetastaser fra tyk-og endetarmskræft

08-03-2018
Når væv opvarmes til over 55 grader, går proteiner i cellerne til grunde, og cellerne vil dø. Ved mikrobølgebehandling er en lille mikrobølgeantenne placeret i en nål, som vejledt af CT kan føres ind i metastasen.

Kræftpatienter får ikke den nødvendige opfølgning og støtte

12-02-2018
Ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at kræftpatienter med behov for psykosocial støtte i meget ringe grad får den hjælp, de har behov for efter behandling. Mere end 70 pct. af de patienter, som har behov, får ikke hjælp til at håndtere angst, tristhed og bekymringer.

Dansk kræftoverlevelse ligger i top på verdensplan

30-01-2018
Danmark er blandt de lande i verden, der har øget overlevelsen efter kræft mest de seneste 15 år. Det viser en ny international opgørelse over kræftoverlevelsen i 71 lande. Danmark ligger nu næsten på niveau med de øvrige nordiske lande, som vi ellers har haltet bagefter.

Nyhed: Færre nye tarmkræfttilfælde

22-01-2018
Der er fra 2014 sket en stigning i forekomsten af tarmkræft. Det er helt som forventet og skyldes, at man i 2014 indførte screening på området. Andelen af borgere, der rammes af tarmkræft er nu på vej ned igen.

Pressemeddelelse vedr. udvikling af beslutningsstøtteværktøjer

03-11-2017
Som en del af Kræftplan IV er der nu igangsat udvikling af beslutningsstøtteværktøjer til understøttelse af fælles beslutningstagning mellem patienter og sundhedsprofessionelle.

Fuldkorn hver dag mindsker risikoen for tarmkræft

24-10-2017
Fuldkorn forebygger tarmkræft. Det slår forskerne fast med syvtommersøm i en ny stor rapport, der samler den nyeste viden om, hvordan vores livsstil påvirker risikoen for tarmkræft. Konklusionen er blandt andet baseret på forskning fra Kræftens Bekæmpelse og vil få indflydelse på kostanbefalingerne i hele den vestlige verden.

Kræftens Bekæmpelse om fejl i tarmkræftscreening: Fejl der ikke må ske

20-10-2017
Prøvesvarene fra en række borgere, der har deltaget i tarmkræftscreeningen i oktober, er blevet forbyttet hos det firma, der pakker prøverne. Det betyder sandsynligvis, at hundredevis af borgere skal testes igen.

Billeder fra konference i Århus den 23. oktober 2017

19-10-2017
Her kan du se billeder fra vores seneste konference i Aarhus.

Medvirkende søges til TV2-dokumentar om ny kræftbehandling

19-04-2017
Har du lyst til at fortælle din historie, dele dine tanker og oplevelser og udbrede kendskabet til din behandlingsform?

Novo Nordisk Fonden giver 15 mio. kr. til forskning i tarmkræft

07-04-2017
Selv om behandling for tarmkræft i Danmark viser gode resultater, har to forskere fra Aarhus Universitet ambitioner om at gøre den endnu bedre. Nu hjælper en bevilling på 15 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden dem godt på vej.

Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning søger deltagere til gruppeinterview om alternativ behandling

05-04-2017
Har du brugt alternativ behandling i dit kræftforløb, eller er du pårørende til en kræftpatient, der har benyttet alternativ behandling, og har du lyst til at dele dine erfaringer?

BLOG: Kræftscreeninger redder liv

03-04-2017
Mange af os er blevet berørt af sygdommen, enten fordi vi selv har eller kender nogen, der har haft kræft helt inde på livet. Det er et emne, som har fyldt og stadig fylder meget i mit liv, og som uundgåeligt står mit hjerte meget nært. Ikke kun politikeren Søren, men også mennesket bag politikeren. For det er ingen hemmelighed, at jeg mistede min hustru og moren til mine børn for ni år siden til tarmkræft.

Resultater pr. side

Viser 1-12 af 24

1 2