Om TRÆD TIL

Kræftens Bekæmpelse er blevet inviteret med i de tre første etaper i verdens største cykelløb - Tour de France. De tre første etaper – også kaldet Grand Départ – køres i Danmark fra den 1.-3. juli begyndende med en 13 kilometer enkeltstart i København, fulgt op af en etape på 202 kilometer fra Roskilde til Nyborg og afsluttende med en 192 kilometer lang rute fra Vejle til Sønderborg. 

Tour de France er verdens tredje største tv-transmitterede sportsbegivenhed – kun overgået af OL og VM i fodbold. Formålet med Kræftens Bekæmpelses deltagelse i Tour de France Grand Départ er først og fremmest at anerkende alle, der støtter kampen mod kræft. Dernæst i et vist omfang også at samle ind til kræftsagen. Kræftens Bekæmpelse har derfor valgt at deltage under overskriften TRÆD TIL. Her menes ikke at træde til for selv at komme først i mål, men at træde til for at hjælpe andre med at komme i mål. Ligesom i cykelsporten er det vigtigt for den person, der bliver ramt af kræft, at have et stærkt hold af støtter bag sig for at komme ud på toppen. 

Forudsætningen for Kræftens Bekæmpelses vision om et liv uden kræft er, at vi træder til og hjælper. Derfor hylder vi alle hjælperytterne. De pårørende, som støtter deres nærmeste. De frivillige, som fx hjælper med at synliggøre Kræftens Bekæmpelses arbejde. Forskerne, som bl.a. arbejder for en bedre kræftbehandling i fremtiden. Og rådgiverne, som hver dag lytter og rådgiver de kræftpatienter og deres pårørende, som har brug for gode råd eller blot et lyttende øre. Vi hylder dem, som træder til og skaber håb for alle, berørt af kræft.

Her kan du møde os – blandt andet

Med støtte fra entusiastiske frivillige landet rundt har Kræftens Bekæmpelse flere aktiviteter i støbeskeen.

  • Kræftens Bekæmpelse får to pladser i den karavane, der kører gennem etaperne forud for Tour-feltet. Her vil nogle af dem, der har trådt til og gjort en forskel for kræftramte, blive hyldet som en del af karavanen.
  • Kræftens Bekæmpelse får en plads i Fanparken på Kongens Nytorv i København. Med forskellige forebyggelsesaktiviteter ønsker Kræftens Bekæmpelse på en sjov og engagerende måde at oplyse gæsterne om, hvad de selv kan gøre for at forebygge kræft.
    Fanparken er åben den 29. juni kl. 14-20, den 30. juni kl. 10-19 og den 1. juli kl. 9-19.30.
  • Kræftens Bekæmpelse sælger en TRÆD TIL-cykeltrøje med Michael Mørkøv som ambassadør. Med TRÆD TIL-cykeltrøjen hylder Kræftens Bekæmpelse alle hjælperytterne. Alle dem, der sætter sig selv til side for at hjælpe andre med at komme i mål – uanset om det er i cykelsporten eller som støtte til kræftramte.

Køb trøjen

Til sidst håber Kræftens Bekæmpelse på at aktivere så mange frivillige som muligt landet over for at skabe synlighed og engagement forud for tour-starten 1. juli, især langs etaperne og i start- og målbyerne

Hvis du har en god idé til, hvordan du kan skabe synlighed omkring Kræftens Bekæmpelse ifm. Tour de France Grand Départ, så skriv endelig til traedtil@cancer.dk.