21-02-2020

Alliance mod Social Ulighed i Sundhed vokser

Den nystartede Alliance mod Social Ulighed i Sundhed har vokseværk og har på kort tid samlet 25 organisationer på tværs af sektorer. Alliancen præsenterer i dag 10 nye partnere til alliancen.

Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen, ser frem til arbejdet i alliancen. Foto: Mødrehjælpen

Der er i stigende grad forskel på, hvor langt og sundt et liv, vi lever, alt efter hvilken position i samfundet, vi har. Det vil en ny alliancen mod ulighed sætte fokus på og ændre på. Og der er stor opbakning til alliancen, der netop har fået 10 nye partnere.

Gigtforeningen, Kost og Ernæringsforbundet, Mødrehjælpen, Steno Diabetes Center Copenhagen, Lægemiddelindustriforeningen, Danmarks Apotekerforening, Vidensråd for Forebyggelse, Dansk Kiropraktor Forening samt Klinisk Forskningsafdeling på Hvidovre Hospital og Social Sundhed – Brobyggere i sundhedsvæsenet har alle meldt sig ind i alliancen.

Hos Mødrehjælpen forklarer direktør Ninna Thomsen:

- En udviklende og tryg barndom er stadig ikke virkeligheden for mange børn i DK. Det viser sig bl.a. ved meget dårligere helbred. Det skal ændres, derfor er vi gået med i alliancen.

- Jo mere vi står sammen, jo mere kan vi sammen ændre, understreger hun.

Alliancens organisationer går på tværs af sektorer og arenaer, men fælles for dem er, at de har besluttet sig for at sætte konkrete projekter i værk for at mindske den sociale ulighed i sundhed.

Beskeden om de partnerskaber skaber glæde i sekretariatet for alliancen, som har til huse i Kræftens Bekæmpelse.

- Den sociale ulighed i sundhed er en enorm udfordring. Det er fantastisk at se så stærke parter, der finder sammen for at løse en vigtig problemstilling. Vi håber, at andre følger trop og forpligter sig på denne vigtige dagsorden, siger Jesper Fisker.

Af Jeff Zimmert Foged Sidst ændret: 21.02.2020