16-04-2020

Apotekerne og Hus Forbi sikrer med nyt samarbejde gratis medicin til hjemløse under coronakrisen

Med samarbejdet kan Hus Forbi-sælgere få udleveret deres receptpligtige medicin på apoteket uden at betale for den. Organisationen Hus Forbi betaler efterfølgende apotekernes udlæg for sælgernes medicinen.

Foto: Hanne Loop

Hus Forbi-sælgerne har svære vilkår, når gaderne står tomme under coronakrisen. Hjemløseavisen sikrer normalt sælgerne en indtægt, de kan købe medicin for. Salget af aviser er faldet drastisk, og det presser de hjemløse. Flere må forlade apoteket uden deres medicin, forklarer Anne Kahns, formand for Danmarks Apotekerforening i en pressemeddelelse:

- Det sker desværre oftere og oftere, at borgere må forlade apoteket uden deres lægeordinerede medicin, fordi de ikke har råd. Og situationen her under coronakrisen er ekstra svær for dem, der i forvejen er socialt udsatte.

- Derfor bakker apotekerne selvfølgelig op om dette initiativ. Krisen må ikke føre til endnu mere ulighed i sundhed, og alle skal have adgang til deres livsvigtige medicin, fortæller Anne Kahns i pressemeddelelsen. 

Hus Forbi-sælgerne kan få medicinen ved at fremvise deres sælgerkort på apoteket. Aftalen vil, ifølge Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder i Hus Forbi, kunne redde liv.

- Vi har sælgere, der er ude på gaden, og de er desperate. Derfor er vi enormt glade for, at vi i samarbejde med apotekerne i dag kan give en hjælpende hånd til de over 3.000 Hus Forbi-sælgere, vi har registreret i hele Danmark.

Det er muligt at læse pressemeddelelsen i sin fulde længe her https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gratis-medicin-til-hjemlose?publisherId=13559461&releaseId=13591453

Af Jeff Zimmert Foged Sidst ændret: 16.04.2020