Ung kræft i
24-02-2017

Bootcamp for Ung kræfts hospitalsvenner

Velkommen til Ung kræfts 12 nye hospitalsvenner som netop har brugt en hel lørdag med os for at blive klædt på til deres frivillige arbejde. De skal besøge indlagte unge med kræft på Herlev Hospital og Rigshospitalet.

Lidt trætte i hovederne og med ømme stænger kigger vi på hinanden og siger i kor: ”Det gik sgu da meget godt!” Efter at have tilbragt dagen sammen med en flok nye hospitalsvenner og tre af de ”garvede” er vi helt høje. Høje på de unges engagement, idéer og energi.

Ung kræfts hospitalsvenner har alle det til fælles, at de har haft kræft, og nu har de lyst til at give deres erfaringer videre. Efter bootcampen er de nu klædt på til at hænge ud, dele erfaringer og snakke med indlagte unge med kræft. Og nogle af dem har faktisk allerede haft deres første vagt.

Oplæg, leg og snak

Dagens program var tæt pakket med oplæg og lær-hinanden-at-kende-lege. Psykolog i Kræftens Bekæmpelse, Gitte Bowman Bak, fortalte om tavshedspligt, egenomsorg og om at være frivillig i Kræftens Bekæmpelse.

Vi havde også inviteret vores to kontaktsygeplejersker på Herlev Hospital og Rigshospitalet, Anja Rahbek og Maiken Hjerming. Det var SÅ fedt at høre dem fortælle om de initiativer, de har gang i for unge kræftramte og i det hele taget, hvordan det er at være indlagt som ung. I bund og grund er det jo røvsygt, og man vil allerhelst være derhjemme. Men når det nu ikke kan være anderledes, så er det jo fedt, at hospitalsvennerne kan kigge forbi og gøre tiden mindre ensom.

Også hospitalspræst, Jeppe Nissen, kiggede forbi. Vi talte om does and dont’s, når man møder en kræftpatient. Og hvordan man kan lette en lidt intens snak – ”Hey, skal vi ikke spille Backgammon nu?”

Vi talte også om de udfordringer, der kan være ved at være hospitalsven. Hvad hvis der ikke er nogen indlagte unge? Eller de er for dårlige til at møde hospitalsvennerne?

Vi lytter og stiller spørgsmål til hospitalspræst, Jeppe Nissen

FACTS!

Projektet er finansieret af TrygFonden og kører foreløbigt til og med sommeren 2017. Herefter skal en evaluering vise, om projektet fortsætter i sin nuværende form, eller om nye initiativer skal til. Projektet er vores lille laboratorium, hvor vi bliver klogere og udvikler. Her i første omgang foregår det på Herlev Hospital og Rigshospitalet.

Vil du vide mere om projektet, så skriv til os ungkraeft@cancer.dk

Der brainstormes max!

SE FLERE BILLEDER PÅ PINTEREST

Af Iben Bøgh Nielsen Sidst ændret 24.02.2017