Ung kræft i
07-03-2017

På weekendtur med Ung kræfts gruppeledere og ildsjæle

Vi har netop været på weekendtur med vores 19 frivillige gruppeledere og ildsjæle. Den stod på workshops og erfaringsudveksling, men også masser af kreativitet og ryste sammen lege
Ung kræfts gruppeledere og ildsjæle

Hvert år samler vi Ung kræfts gruppeledere og ildsjæle fra hele landet til en spændende og hyggelig weekend. De har selv haft kræft og gør nu en kæmpe forskel for andre unge kræftramte. De bruger deres fritid på at inspirere og støtte unge kræftramte, når de har allermest brug for det. Det er dem, der tager imod nye medlemmer lokalt og arrangerer aktiviteter for dem. Med den årlige weekend ønsker vi at understøtte deres fantastiske arbejde.

Gorilla, elefant og løve

Ung kræfts frivillige dækker det meste af ruten fra København til Aalborg, og da mange nye er kommet til siden sidst, vi så hinanden, kalder det på lidt navneleg og ryste sammen-spas. Og det fik de. Til den helt store guldmedalje. En avanceret udgave af sten-saks-papir var nemlig et af weekendens første lege. Med lidt skeptiske blikke indtog vi alle sammen en gorilla-position. Med lyde og det hele. Og så bliver der grint. Og grint. Og grint. Og vi møder hinanden på en helt anden og sjov måde. Nu er vi klar til workshops, erfaringsudveksling og snakke om stort og småt.

Oplæg og erfaringsudveksling

Hvad laver man i løbet af sådan en weekend? Der bliver talt om alt fra praktiske opgaver til mere alvorlige emner som fx, hvordan man passer på sig selv som frivillig i mødet med andre kræftramte unge. Til netop den snak havde vi inviteret psykolog Camilla Hartvig og psykoterapeut Lone Rønholt fra Center for Kræft og Sundhed. De fortalte om supervision. Vi lyttede og blev klogere. Kort fortalt er supervision et rum, hvor man kan tale om sit frivillige arbejde – et rum hvor der er plads til refleksion.

Weekenden blev også brugt på at tale om op- og nedture. Hvad går godt? Hvad udfordrer? Og der blev lystigt delt erfaringer på kryds og tværs. Alle snakkene tager vi med os hjem på kontoret og arbejder videre med.

Tegn Ung kræfts fremtid!

Som afslutning på lørdagens program bad vi vores frivillige om at sætte de kreative tanker løs og tegne/male/klippeklistre, hvordan Ung kræft ser ud i fremtiden. Nogle indtog straks sofaen og lod andre styre penslerne. Og det gjorde de SÅ godt. Regnbuen symboliserer, at Ung kræfts grupper bliver mere mangfoldige – og det skal vi kunne rumme både nu og fremover.

”Vores verden er i udvikling, og vi som mennesker ændrer os - og ligeså vores medlemmer i Ung kræft. Regnbuen symboliserer, at vi som gruppeledere og ildsjæle har ansvaret for at gribe mangfoldigheden, da der skal være plads til alle”

– Rikke, ildsjæl i København

TAK til vores fantastiske gruppeledere og ildsjæle. I gør en kæmpe forskel. TAK for jer ♥

Farlige løver i Sten, saks, papir
Grineflip :) #alterlove
Kreative sjæle
Vores flotte Ung kræft-banner tager form
Vores søde ildsjæle fra København, Rikke og Lise
Søde Rikke og Simone fra Ung kræft Vejle
De dejlige piger fra Ålleren :)
Vores søde frivillige fra Esbjerg
Af Marianne Glynstrup og Iben Bøgh Nielsen Sidst ændret 07.03.2017