Gå til sygdomsliste

Naborøg

Naborøg er tobaksrøg, der spreder sig fra lejlighed til lejlighed. Luft, der er forurenet med tobaksrøg, udgør en sundhedsrisiko, og lugt af tobaksrøg i tøj og møbler kan være til stor gene.

Download pjecen Naborøg her

Download pjecen Naborøg ved trykke på billedet oven over - og få råd og vejledning til, hvad du selv kan gøre, hvis du er udsat for naborøg.

Fakta om naborøg

I lejligheder tilføres hele tiden ny luft. En dansk undersøgelse har vist, at i ældre bygninger tilføres en væsentlig del af den nye luft fra trappen og naboernes lejligheder. Forskerne målte, at cirka 20 procent af den nye ­luft blev tilført fra under­­­boen. Cirka halv­delen kom fra trappe­­opgange og kun omkring 10 procent blev tilført udefra.

Fakta om naborøg

Andres erfaringer med naborøg

Hvis man er udsat for naborøg, kan det være en hjælp at vide, hvordan andre har grebet problemet an, og hvilke tanker andre mennesker har gjort sig om det at være udsat for naboens røg. Vi har samlet et udpluk af citater fra mennesker, der har skrevet til os og fortalt deres historie.

Andres erfaringer med naborøg

Røgfri ejendomme

Mange efterspørger boligforeninger, hvor der slet ikke må ryges indendørs - heller ikke i lejlighederne. På den baggrund er flere boligselskaber rundt omkring i landet begyndt at etablere røgfri boligafdelinger.

Røgfri ejendomme

Mest for boligselskaber, bestyrelser mm.

Der er forskellige tiltag som en boligforening eller et boligselskab kan iværksætte, hvis der er problemer med naborøg eller hvis de vil forebygge fremtidige problemer med naborøg. For eksempel har en andelsboligforening på Frederiksberg besluttet at forbyde rygning på ejendommens indendørsarealer. For medlemmer, der er indtrådt i foreningen efter d. 25. september 2012, gælder rygeforbuddet også indenfor i den enkelte lejlighed.

Mest for boligselskaber, bestyrelser mm.

Spørgsmål og svar

Læs svarene på de hyppigst stillede spørgsmål om naborøg her:

Spørgsmål og svar

Læs mere:

Hvidbog om passiv rygning