Vil du betænke Kræftens Bekæmpelse i dit testamente?

Vælger du at betænke Kræftens Bekæmpelse i dit testamente, giver du liv og håb til mange. I dag er over 60 pct. af kræftpatienter stadig i live fem år efter, at de blev diagnosticeret. Det skyldes bl.a. bedre screening, og forbedret behandling. Med din støtte kan vi fortsætte arbejdet med forskning, oplysning og patientstøtte og skabe endnu bedre resultater for de næste generationer.

Sådan kan du skrive Kræftens Bekæmpelse ind i dit testamente

Få hjælp af en advokat

Vi anbefaler, at du får hjælp af en advokat til at skrive dit testamente, så du sikrer, at dine ønsker i testamentet er juridisk holdbare, og at testamentet ikke kan misforståes.
Har du brug for hjælp til at finde en advokat, er du velkommen til at kontakte vores arverådgivere på arv@cancer.dk eller på 35 25 77 70.
Du kan også finde frem til en advokat i dit nærområde på www.detgodetestamente.dk 

Skriv kræftsagen ind i dit testamente

Ved at skrive Kræftens Bekæmpelse ind i dit testamente, giver du liv og håb til mange. Uanset om du betænker Kræftens Bekæmpelse med et bestemt beløb, en procentdel af din formue eller hele din formue, støtter din arv vores tre hovedformål: forskning, patientstøtte og oplysning.
Du kan også vælge, at din arv skal gå til et specifikt formål som f.eks. kræftforskning i en bestemt sygdom eller støtte til patienter og pårørende. 
Ring til vores arverådgivere og hør nærmere på: 35 25 77 70. 

Få tilskud til advokatregningen

Hvis du vælger at tilgodese Kræftens Bekæmpelse i dit testamente, hjælper vi med at dække omkostningerne til advokatregningen. Du kan få tilskud på op til 5.000 kr. af omkostningerne til advokaten. Tilskuddet er skattepligtigt.

Du er velkommen til at ringe til vores arverådgivere og høre nærmere om tilskuddet på: 35 25 77 70.

Din arv går til forskning, patientstøtte og oplysning

Vælger du at testamentere til Kræftens Bekæmpelse, passer vi godt på dine penge. For det er en investering i vores ambitiøse mål om, at færre får kræft, at flere overlever og får et bedre liv efter kræft. Uanset om du betænker Kræftens Bekæmpelse med et bestemt beløb eller med en procentdel af din formue, støtter din arv vores tre hovedformål: forskning, patientstøtte og oplysning.

Forskning
Forskning i bedre muligheder for at opdage kræft i tide, for at gøre behandlingerne skånsomme og effektive og for at sikre, at flere har et godt liv efter kræft. Hvert år bruger vi ca. 400 mio. kr. til dansk forskning i verdensklasse, så vi sammen kan komme kræften til livs.

Patientstøtte
Støtte og gratis rådgivning af patienter og pårørende foregår på vores rådgivningscentre i hele landet, via Kræftlinjen, chatforums m.m. Hvert år hjælper vi mere end 100.000 danskere.

Oplysning 
Oplysning og information om bl.a. sundere livsstil – mindre sol mellem kl. 12 og 15, mindre røg, mere fuldkorn osv. Fire ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges, men kun hvis vi får gjort danskerne opmærksomme på, hvordan de selv kan gøre en forskel for deres helbred.

Administration
Administrationsudgifterne dækker en række fælles funktioner såsom bestyrelse, udvalg og direktion. Hertil kommer økonomi, IT og fælles ejendoms- og personaleforvaltning.
 

Vi er meget taknemmelige – uanset din arvs størrelse

Da vi er en uafhængig organisation, modtager vi kun 3 pct. af vores indtægter fra det offentlige, og derfor er arvedonationer og private bidrag afgørende for vores arbejde. Hver eneste krone tæller, og vi arbejder hele tiden på at nedbringe vores administrative omkostninger, så der kan gå flere penge til de formål, vi arbejder for. Vi anvender i dag kun 4 pct. af midlerne til administration.

Arvedonationer gør en stor forskel

Arvedonationer sikrer fantastisk mulighed for børn og unge

Syv projekter har fået støtte fra arvedonationer. Fælles for projekterne er, at de alle har til formål at hjælpe og vejlede voksne med at give børn i sorg den støtte, de har brug for.

Arvedonation hjælper indlagte børn med kræft

Takket være en gavmild arvedonation, kan indlagte børn få tankerne lidt væk fra sygdommen med det nye monsterspil.

Vidste du, at velgørende organisationer er fritaget for at betale boafgift?

Som velgørende organisation er vi fritaget for at betale boafgift af arven. Derfor går hele beløbet til kræftsagen, hvis du vælger at betænke Kræftens Bekæmpelse i dit testamente.

Boafgift, tidligere kaldet arveafgift, er kort fortalt den afgift, som man i de fleste tilfælde skal betale, hvis man arver. Udover velgørende organisationer, er ægtefæller også fritaget for at betale boafgift.

Har du brug for rådgivning?

Har du generelle spørgsmål om arv og testamente, eller bare brug for et godt råd, så er du altid velkommen til at kontakte en af vores arverådgivere.

Ring til os på 35 25 77 70 på hverdage fra kl. 8:30-16 og fredag til kl. 15:00. Eller kontakt os på mail på arv@cancer.dk

Vi kan også hjælpe dig med at finde en advokat eller et notarkontor i dit nærområde.

En lille del af din arv kan gøre en stor forskel

Det er rart at have styr på tingene

For Palle Heinrich Sørensen var det vigtigt at få lavet et testamente. Men hvordan stykker man sådan et sammen, når man ikke har nogen nære pårørende.

Palle har valgt, at hans bedste ven Birger og Kræftens Bekæmpelse skal deles om arven. Såfremt Palle lever længere end Birger, er det Kræftens Bekæmpelse der skal arve ham hundred procent.

En løsning med flere vindere

I september 2019 bestemte ægteparret, Karin og Henrik Thrane, sig for at ændre det testamente, de sammen havde oprettet 10 år forinden. Som årene var gået, var det blevet vigtigere for dem, at familiens unge generation blev tilgodeset.

Hos deres advokat fandt de en løsning, som gjorde det muligt at sikre familien lidt mere i arv, samtidig med, at de også kunne give en gave til kræftsagen.

Jytte og Ole lyttede til mavefornemmelsen

Parret tog tilløb nogle år, inden de gjorde noget ved det. Mens de gik med overvejelserne, hørte de om muligheden for også at testamentere til velgørende organisationer. Noget, som de begge synes var en rar tanke.
Og da de først havde taget kontakt til advokaten var det ligetil og har efterfølgende givet dem en ro i maven.
Jytte og Ole har valgt at tilgodese Kræftens Bekæmpelse i deres testamente.

Få indblik i hvad der sker, når Kræftens Bekæmpelse arver

Hvert år vælger rigtig mange mennesker at testamentere til Kræftens Bekæmpelse. Når du støtter kræftsagen i dit testamente, bidrager din arv direkte til vores arbejde med forskning samt hjælp og støtte til patienter og pårørende. Derved er du med til at gøre en stor forskel for de ca. 47.000 danskere, der hvert år bliver ramt af kræft samt deres pårørende.

I denne folder kan du læse, hvordan vi gør, når Kræftens Bekæmpelse er arving. Du kan også læse om, hvordan vi forvandler en arv med forskellige aktiver til kontante bidrag, der kan bruges til forskning, patientstøtte og oplysning.

Bestil folderen: Når Kræftens Bekæmpelse arver