Betænk kræftsagen - Din støtte nytter

Hvis du betænker Kræftens Bekæmpelse i dit testamente, er det en investering i livet. I dag er over 60 pct. af kræftpatienter stadig i live fem år efter, at de blev diagnosticeret. Det skyldet bl.a. bedre screening, og forbedret behandling. Med din støtte kan Kræftens Bekæmpelse fortsætte arbejdet med forskning, oplysning og patientstøtte og skabe endnu bedre resultater for de næste generationer.

Så nemt kan du betænke Kræftens Bekæmpelse i dit testamente

1

Find en advokat. Kræftens Bekæmpelse kan hjælpe med at finde en i dit nærområde. eller du kan finde en på 'Det gode testamente':

Find en lokal advokat

2

Giv en gave til kræftsagen i dit testamente. De fleste vælger at efterlade en procentdel af arven. Andre efterlader et bestemt beløb eller ting. Du kan vælge, om din gave skal gå til et særligt formål, fx kræftforskning.

3

Kræftens Bekæmpelse hjælper med betaling af testamentet.

Vi får mest muligt ud af dine penge

Vælger du at testamentere til Kræftens Bekæmpelse, passer vi godt på dine penge. For det er en investering i vores ambitiøse mål om, at kræft bliver en sygdom, man kan leve med og ikke dør af.

Uanset om du betænker Kræftens Bekæmpelse med et bestemt beløb eller med en procentdel af din formue, fordeler vi din arv til vores tre hovedformål:

Forskning – 60 pct.
60 pct. går til forskning i bedre muligheder for at opdage kræft i tide, gøre behandlingerne skånsomme og effektive og sikre, at flere har et godt liv efter kræft. Hvert år bruger vi ca. 400 mio. kr. til dansk forskning i verdensklasse, så vi sammen kan komme kræften til livs.

Patientstøtte – 19 pct.
19 pct. går til støtte og gratis rådgivning af patienter og pårørende. Det foregår på vores rådgivningscentre i hele landet, via Kræftlinjen, chatforums m.m. Hvert år hjælper vi mere end 90.000 danskere.

Oplysning - 18 pct. 
18 pct. går til oplysning og information om bl.a. sundere livsstil – mindre sol mellem kl. 12 og 15, mindre røg, mere fuldkorn osv. Fire ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges, men kun hvis vi får gjort danskerne opmærksomme på, hvordan de selv kan gøre en forskel for deres helbred.

Administration - 3 pct.
Administrationsudgifterne dækker en række fælles funktioner såsom bestyrelse, udvalg og direktion. Hertil kommer økonomi, IT og fælles ejendoms- og personaleforvaltning.
 

Vi er meget taknemmelige – uanset din arvs størrelse. Da vi er en uafhængig organisation, modtager vi kun 3 pct. af vores indtægter fra det offentlige, og derfor er testamentariske gaver og private bidrag afgørende for vores arbejde. Hver eneste krone tæller, og vi arbejder hele tiden på at nedbringe vores administrative omkostninger, så der kan gå flere penge til de formål, vi arbejder for. Vi anvender i dag kun 3 pct. af midlerne til administration. Resten går direkte til kræftsagen.

Få tilskud til at oprette dit testamente

Kræftens Bekæmpelse hjælper med betaling af testamentet. Donerer du en del af din arv til Kræftens Bekæmpelse, kan du få dækket op til 5.000 kr.af omkostningerne til advokaten. Ring og hør mere på tlf. 35 25 75 81 eller send en mail til arv@cancer.dk.

Læs mere om tilskud

Når Kræftens Bekæmpelse arver

Hvert år vælger rigtig mange mennesker at testamentere til Kræftens Bekæmpelse.

I denne folder kan du læse, hvordan vi gør, når Kræftens Bekæmpelse er arving. Du kan også læse om, hvordan vi forvandler en arv med forskellige aktiver til kontante bidrag, der kan bruges til forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Bestil folderen: Når Kræftens Bekæmpelse arver