Hvordan kan jeg testamentere til Kræftens Bekæmpelse?

Svar:

Ønsker du at betænke Kræftens Bekæmpelse i dit testamente, er det først og fremmest vigtigt, at du opretter et testamente. Det er vores anbefaling, at du får hjælp af en advokat, så du er sikker på, at dine ønsker i testamentet er juridisk holdbare, og at testamentet ikke kan misforstås. Når du betænker Kræftens Bekæmpelse i dit testamente, kan du få tilskud på op til 5.000 kr. til advokatregningen. Tilskuddet er skattepligtigt. 

Du kan vælge at testamentere et bestemt beløb, en procentdel af din arv eller hele arven til kræftsagen. Læs mere om at betænke Kræftens Bekæmpelse her

Har du yderligere spørgsmål til hvordan du kan betænke kræftsagen i dit testamente, er du altid velkommen til at kontakte vores arverådgivere på tlf.: 35 25 77 70. Du kan også sende en mail til: arv@cancer.dk

Tilbage til 'Spørgsmål og svar'

Kan jeg selv vælge, hvad min arv skal gå til?

Svar:

Ja, du kan vælge at donere din arv generelt til Kræftens Bekæmpelse, og så støtter du vores tre hovedformål:

Forskning, der hele tiden sikrer forskerne ny viden om, hvad kræft er og hvordan sygdommen kan helbredes, så endnu flere overlever i fremtiden.

Patientstøtte, der hjælper og rådgiver kræftsyge og deres nære, så ingen står alene med kræft.

Oplysning, der giver viden om, hvordan kræft kan undgås, så færre rammes af kræft i fremtiden.

Du kan også vælge, at din arv skal gå til et specifikt formål f.eks. forskning i en bestemt kræftsygdom eller støtte til patienter og pårørende. Det er helt op til dig.

Du er altid velkommen til at kontakte vores arverådgivere på tlf.: 35 25 77 70.og høre mere om mulighederne. Du kan også sende en mail til: arv@cancer.dk

Tilbage til 'Spørgsmål og svar'

Hvordan bliver pengene brugt?

Svar:

Når du støtter Kræftens Bekæmpelse i dit testamente, bidrager du direkte til vores arbejde med forskning samt hjælp og støtte til patienter og pårørende. Derved er du med til at gøre en stor forskel for de ca. 47.000 danskere, der hvert år bliver ramt af kræft samt deres pårørende.

Som velgørende organisation er vi fritaget for at betale boafgift af arven.

Vælger du at testamentere din arv generelt til Kræftens Bekæmpelse, støtter din arv vores tre hovedformål:

Forskning i bedre muligheder for at opdage kræft i tide, for at gøre behandlingerne skånsomme og effektive og for at sikre, at flere har et godt liv efter kræft. Hver år bruger vi ca. 400 mio. kr. til dansk forskning i verdensklasse. Noget af arbejdet foregår i vores eget forskningscenter på Østerbro, og andet foregår på universiteter og hospitaler landet over – forskning i høj kvalitet, der kan gøre en reel forskel for patienterne

Patientstøtte og gratis rådgivning af patienter og pårørende på vores rådgivningscentre i hele landet, via Kræftlinjen, chatforums mm. Her kan man ud over vores professionelle rådgivere, også møde andre kræftpatienter og pårørende i samme situation, så man ved, at man ikke står alene med sin sygdom eller situation. Man kan også møde nogle af vores fantastiske frivillige, som selv har været berørt af kræft, og derved kan hjælpe med gode råd.Hvert år hjælper vi mere end 100.000 danskere berørt af kræft.

Oplysning, der giver viden om, hvordan kræft kan forebygges, så færre får kræft i fremtiden. Fire ud af 10 kræfttilfælde kan forebygges, men kun hvis vi får gjort danskerne opmærksomme på, hvordan de selv kan gøre en forskel for deres helbred.

Donationer fra arv er helt afgørende for vores arbejde. Det er vores største enkeltstående indtægtskilde, og er helt afgørende for det vigtige arbejde, med at sikre at færre får kræft, at flere overlever kræft, og at flere får et bedre liv efter en kræftdiagnose.

Tilbage til 'Spørgsmål og svar'

Få gode råd om arv og testamente

Få arveguiden og bliv klogere på, hvordan du opretter testamente og hvad du skal være opmærksom på. Du kan også læse om arveloven og se eksempler på, hvordan arven fordeles med og uden testamente.

En guide du kan bruge uanset om du ønsker at betænke Kræftens Bekæmpelse i dit testamente.