Hvert år rammes over 19.900 mænd af kræft og ca. 8.100 mister livet. Det gør kræft til den hyppigste dødsårsag blandt danske mænd. 

Støt Mand det nytter og hjælp os med det vigtige forskning og patientstøtte, så flere mænd overlever deres kræftdiagnose og får et godt liv.

Mænd og kræft

  • I 2016 fik den 23-årige professionelle hockeyspiller, Christian Larsen, konstateret kræft. I dag er han på isen igen – til holdkammeraternes store fortjeneste.

  • På Kræftrådgivningen i Aarhus mødes kræftramte mænd. Her kan de tale frit, dele tanker og oplevelser med hinanden. Onsdag er der mandeaften, hvor man sammen laver mad, drikker vin, spiller billard og hygger – oftest krydret med et eller flere faglige indlæg om alt fra rejsetips til TRX-Træning. Her er ingen kvinder. Netop det betyder meget for de fleste af dem, der kommer i kræftrådgivningen. At de kan være mænd i samme båd. Kun mænd.

  • Hver uge dør fem danskere af modermærkekræft – tre af dem er mænd. Og det på trods af, at flere kvinder end mænd rammes af sygdommen. En af årsagerne er, at mænd er dårligere til at tjekke deres hud end kvinder.

  • Mænd er rigtig gode til at spise fuldkorn. De spiser 67 gram fuldkorn om dagen. Det viser tal fra Kræftens Bekæmpelses nye undersøgelse ”Kost, kræft og helbred - næste generationer”.

Vis alle nyheder

Sådan bliver pengene brugt

Hjælp flere mænd med at overleve kræft Støt nu