Gå til sygdomsliste

Støtte til unge kræftramte

Kræftens Bekæmpelse arbejder for at øge livskvaliteten for unge kræftramte. Her kan du finde information om Ung Kræfts muleposer, som du kan dele ud til unge, der får en kræftdiagnose.

Støtte til unge kræftramte

Kræftramte unge står ofte alene
Hvert år bliver 1.400 unge i alderen 15-39 år diagnosticeret med en kræftsygdom og gennemlever en svær tid. At få en kræftdiagnose i ungdomsårene, hvor man ikke længere er barn, men heller ikke rigtig voksen, er særligt udfordrende.

Mange unge med kræft føler sig ensomme og mangler information om den nye virkelighed, de går i møde, når de får en kræftdiagnose. De unge kræftramte mangler især information om det, der ikke handler specifikt om deres sygdom. Det kan være emner som psykiske reaktioner, vennerne, familien, studie eller job.

Mulepose skal give støtte
Kræftens Bekæmpelse har udviklet en mulepose, som skal gøre en forskel for unge kræftramte mellem 15 og 39 år. Muleposen skal sikre, at de unge ikke føler sig alene, og give dem modet til at stille de relevante spørgsmål til de sundhedsprofessionelle.

Som sundhedsprofessionel kan du udlevere muleposerne til de unge kræftramte, når de får deres diagnose. Du kan supplere indholdet i muleposen med jeres eget informationsmateriale og tilbud målrettet unge.

Indhold i muleposen
Støtte til unge kræftramte

Brev  • Tjekliste: En hjælp til lægesamtalerne  • Ung Kræfts informationsmateriale  • Materiale fra "Proof of Life"  • Ungeguiden: "Fuck. Jeg har kræft. Hvad nu?"  • T-shirt designet af Moshi Moshi  • Vandbaserede tatoveringer med statements  • Vandflaske  • "Fuck kræft"-armbånd  • Hue fra The Headwear Company

Sådan bestiller du muleposer
Kræftens Bekæmpelse distribuerer muleposerne til mange af landets hospitaler. Hvis du ønsker at bestille flere muleposer eller er blevet overset, kan du kontakte Ung Kræfts projektleder Signe Thydal på sthydal@cancer.dk

Guide til unge kræftramte
Støtte til unge kræftramte

Kræftens Bekæmpelse har udviklet en guide til unge kræftramte mellem 15-39 år. Guiden er et nemt opslagsværk, som giver svar på de små og store spørgsmål, der presser sig på, når man får konstateret kræft. Læger og sygeplejersker oplever, at guiden er god at dele ud til unge kræftramte.

Guide til unge kræftramte

Ung Kræft
Støtte til unge kræftramte

Ung Kræft er Kræftens Bekæmpelses støttetilbud til unge kræftramte mellem 15-39 år. Medarbejderne i Ung Kræft kommer gerne ud på hospitalsafdelingerne og fortæller om initiativerne for unge kræftramte.

Ung Kræft

Patientsamtaler med patienter og pårørende
Kræftens Bekæmpelse har samlet viden om, hvad kræftpatienter og deres pårørende har behov for i kommunikationen med sundhedsprofessionelle.

Patientsamtaler med patienter og pårørende