Skip navigation

Ung Kræft

Er du ung og har du eller har du haft kræft? Er du ung og pårørende eller efterlevende til en ung med kræft? Du er ikke alene ♥ Ung Kræft er et fællesskab, hvor unge kræftpatienter og unge pårørende og efterlevende til unge med kræft i alderen 18-39 år støtter og inspirerer hinanden.

""

Fortællerkorps for pårørende

Ung Kræft søger pårørende og efterlevende, der har lyst til at blive en del af et nyt fortællerkorps. Vil du være med til at fortælle din historie om at være pårørende eller efterlevende til din kæreste, ægtefælle, søskende eller nære ven, der har eller har haft kræft. Så ansøg senest d. 10. juni!

Ansøg her

Det kræver, at du har lyst og føler dig klar til at dele din personlige fortælling om at være pårørende eller efterlevende og hvordan det har eller stadig påvirker dit liv. Vi skal selvfølgelig nok støtte dig undervejs. Så kræver det også, at du kan deltage i vores uddannelsesweekend d. 5.-6. oktober og opfølgningsdag d. 7. december. Og at du har mulighed for at tage ud og fortælle min. tre gange om året. 

Du vælger altid selv om du vil tage ud på en fortælling - og aldrig alene. 

Og så skal du være mellem 18 og 39 år :)

Som fortæller kommer du ud og formilder for mange forskellige mennesker, især på ungdomsuddannelser, efterskoler og andre relevant uddannelsesinstitutioner. Men også for lokale aktiviteter i Kræftens Bekæmpelse, virksomheder eller andre organisationer. 

Du er med til at sætte fokus på dét at være pårørende og efterlevende og de dilemmaer og tabuer, der kan være knyttet op på det. Du bliver også en del af et fællesskab bestående af andre pårørende og efterlevende, der også vil fortælle deres historie. 

Og så får du en redskabskasse med under armen, der klæder dig på til at blive en bedre formidler.

Det kan vi godt forstå! Det er super sårbart, men vi skal nok passe på dig undervejs - så meget, vi overhovedet kan ❤ Første led er, at du ansøger om at blive fortæller, og kommer du med til samtalen, sidder der en psykolog med, som snakker med om dét med at føle sig klar - og så du føler dig tryg. Det er det vigtigste. 

En del af uddannelsen tager også hånd om netop dette. 

Via linket nedenfor kan du ansøge. Du kan enten skrive en skriflig ansøgning eller sende os en video. Fortæl lidt om dig selv og hvorfor du gerne vil være en del af fortællerkorpset. Det ser meget fint og fancy ud, når du kommer ind på linket, men det skal du ikke tage dig af! Vi ser bare gerne, at du er dig selv i din ansøgning - og du skal ikke sende et cv med. Bare upload et tomt dokument :) 

Søg lige her: 
Fortællerkorps for pårørende

Håndbog til unge pårørende

Se Ung Kræfts nye håndbog til unge pårørende og efterlevende. Du kan læse om andre unges erfaringer, følelser og tanker og finde gode råd til hverdagen som pårørende ♥

Find bogen her

Følg med på vores sociale medier ♥

Du finder en masse fortællinger og viden om at være ung kræftpatient og ung pårørende og efterlevende til en ung med kræft på vores sociale medier.