Ung Kræft i

DU ER IKKE ALENE

Vi støtter, oplyser og inspirerer unge med og efter kræft mellem 18-39 år. Vi har grupper over hele landet, også i nærheden af dig!

#ungkræft

Tjek os ud på Facebook og Instagram!

#ungkræft #duerikkealene #fuckkræft

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

VELKOMMEN i klubben ingen har lyst til at være medlem af, men nu hvor du er her, er du en del af familien!!! Vi er simpelthen de venner, som du ikke tror, du har lyst til at have ♥

Vi har grupper i hele landet for unge, som har eller har haft kræft. Også i nærheden af dig. Vi bowler, spiser sammen, klatrer i træer og går til stand-up. Vi deler erfaringer, hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Vi er sammen. Kom og vær med :)

Vores grupper ledes af en eller to unge, som har haft kræft. Vi har grupper i København, Roskilde, Odense, Vejle, Århus, Aalborg og Herning.
FIND DIN GRUPPE

GUIDE TIL UNGE: 'FUCK. JEG HAR KRÆFT. HVAD NU?'

Guiden tager fat i emner som venskab, kærlighed, sex, behandling, hospitalsliv, senfølger og psykiske reaktioner.

Man ved det bedst, når man har prøvet det selv. Derfor er guiden skrevet af Ung Kræft, Kræftens Bekæmpelse, Rigshospitalet og en masse megaseje unge, der har eller har haft kræft. Guiden er fuld af viden, tips og personlige historier. Tjek den ud!

Læs mere om guiden her

VELKOMSTPAKKEN

Vi har delt velkomstpakker ud siden 2017. Hiv fat i din sygeplejerske eller læge, hvis du ikke har modtaget pakken.

Vi ved, at mange unge med kræft føler sig alene og har mange uopklarede spørgsmål. Velkomstpakken gives til alle unge mellem 18 og 39 år, der får stillet en kræftdiagnose, så de ved, at de ikke er alene. Velkomstpakken indeholder forskellige gode ting, der skal give den unge styrke og mod gennem sygdomsforløbet. 

GRUPPE FOR UNGE PÅRØRENDE OG EFTERLADTE

Vi har to grupper for unge pårørende og efterladte til unge kræftpatienter – en i Århus og en i Hovedstaden, som holder til i Herlev.

De mødes én gang om måneden og har også hver en Facebookgruppe, hvor de deler erfaringer. Her kan du også se, hvornår de mødes næste gang. Kom og vær med ♥

Find grupperne på Facebook:
Ung Kræft Hovedstaden, pårørende og efterladte
Ung Kræft Århus, pårørende og efterladte

Gruppen i Hovedstaden er drevet af Lise og Alexander, frivillige gruppeledere i Ung Kræft.

Gruppen i Århus er drevet af de to frivillige gruppeledere, Catrine og Thomas.

"AT VÆRE UNG OG FÅ KRÆFT"

- En spørgeskemaundersøgelse af de unges behov og oplevelser under og efter behandling og sygdom.

Hvert år får omkring 1.500 unge i aldersgruppen 18-39 år at vide, at de har kræft.

At få en kræftsygdom er altid kritisk, men det er måske særligt kritisk for den unge, som samtidig står over for at skabe sin identitet og tage valg i forhold til uddannelse, karriere og familie.

’At være ung og få kræft’ er den første nationale undersøgelse, som systematisk afdækker unge kræftramtes aktuelle livssituation og deres behov og oplevelser under udredning, behandling og i efterforløbet.