Om GÅ sammen i naturen
Kræftens Bekæmpelse vil med projektet ’Gå sammen i naturen’ skabe lokale gå-fællesskaber i hele Danmark. Projektet er støttet af Friluftsrådet.
Kræftens Bekæmpelse vil med projektet ’Gå sammen i naturen’ skabe lokale gå-fællesskaber i hele Danmark. Projektet er støttet af Friluftsrådet. I ’Gå sammen i naturen’ uddanner vi lokale gå-værter som får ansvaret for deres egne lokale gå-grupper, hvor kræftpatienter, pårørende og andre interesserede mødes og går ture sammen i naturen. Alle kan være med i vores gå-fællesskaber, det eneste, det kræver, er et par gode sko, og så er man klar til at tage skridt i retning mod nye oplevelser med mere fællesskab, sundhed og trivsel – for hvert skridt tæller.
Uddannelsen af gå-værter bliver varetaget i samarbejde med Just Human.
HVORFOR ER DET GODT AT GÅ SAMMEN I NATUREN?
Fysisk aktivitet, bevægelse og gåture i naturen har en række fordele, som du kan få glæde af ved at deltage i ’Gå sammen i naturen’ – enten som gå-vært eller som deltager på et gå-hold
FYSISKE FORDELE VED AT GÅ SAMMEN I NATUREN
Regelmæssig bevægelse og fysisk aktivitet, som eksempelvis gåture er med til at forebygge blandt andet en række forskellige kræftformer, hjertekarsygdomme og type-2 diabetes. Regelmæssig bevægelse mindsker derfor risikoen for overvægt og har på den måde også en indirekte rolle i at forebygge kræft.
Efter endt kræftforløb kan det være en udfordring at komme i gang med regelmæssig fysisk aktivitet og bevægelse. Her kan en gåtur være en god måde at komme i gang med regelmæssig bevægelse samtidig med, at man kan opleve fordelene ved at opholde sig i naturen i fællesskab med andre.
Gang er samtidig skånsomt og kan udføres af de fleste. Det gælder både patienter (både kræftpatienter og mange andre patientgrupper), pårørende og andre, der har lyst til at få mere bevægelse ind i dagligdagen.
MENTALE FORDELE VED AT GÅ SAMMEN I NATUREN
At bevæge sig i naturen giver en række mentale fordele, både hvis du er ved at komme ovenpå efter et sygdomsforløb og for alle andre. Dét at indånde den friske luft, være omgivet af grøn natur og at bruge naturen til at kunne mærke kroppen i naturens rammer er ifølge forskning meget værdifuldt for menneskets mentale helbred.
Samtidig kan bevægelse øge ens velvære og trivsel og skabe forudsætninger for et større energiniveau og overskud i dagligdagen.
Selve fællesskabet om gåturen kan også være gavnligt for det mentale helbred.
SAMARBEJDSPARTNERE