Ung Kræfts Fortællerkorps
Vil din skole have besøg af to unge fortællere fra Ung Kræfts Fortællerkorps?
”Det var virkelig godt. Jeg fik mere viden om, hvad man skal gøre, når ens venner ikke har det så godt”, siger en efterskoleelev, efter besøg fra fortællerkorpset.
Fortællerkorpset består af unge frivillige, der selv har eller har haft kræft. To unge fortællere vil komme ud på jeres skole og holde et uforglemmeligt oplæg for eleverne. De fortæller bl.a. deres historie med kræft og svarer på spørgsmål om alt fra angst, ensomhed, håb og venskaber. Et stærkt og inspirerende oplæg, der giver stof til eftertanke og refleksion.
Fortællerne prøver ikke at være belærende. De deler ud af deres erfaringer og gode råd. Emnerne, de tager fat på, kan ALLE unge relatere til – også selvom de ikke er alvorligt syge. Alle unge kender til forfængelighed, angst og ensomhed, og det er vigtige emner, som unge skal kunne tale med hinanden om. Efter oplæggene vil eleverne være klædt bedre på, hvis de en dag får en ven, kollega eller klassekammerat med kræft eller anden alvorlig sygdom ♥
Praktisk info
Fortællerne besøger jer i ca. 45 minutter. Der vil være et mix af information, oplæg og dialog. Der sluttes altid af med en spørgerunde, hvor man kan stille de spørgsmål, man har på hjerte. Der er plads til både tunge og lette spørgsmål. Det koster naturligvis ikke noget at få besøg! Det koster naturligvis ikke noget at få besøg!
Først til mølle
Vi bestræber os på, at alle skoler kan få besøg netop den dag, I ønsker. Men det er også et puslespil, da der kun er få unge fortællere til rådighed på landsplan.
Når en booker en fortæller, skal I skrive nogle konkrete forslag til datoer og tidspunkter på dagen, som passer jer i ugerne 36-42.
Vi håber, at I vil bruge oplægget, som startskuddet til at starte jeres egen indsamling til fordel for Knæk Cancer.
Book en fortæller
Har du spørgsmål omkring fortællerkorpset, er du velkommen til at skrive til ungkraeft@cancer.dk.
Mød Julie fra Fortællerkorpset
Julie er en af de fortællere, som jeres skole kan møde. Julie fik i 2022 diagnosticeret lymfekræft efter et langt og frustrerende udredningsforløb. ”Min fortælling handler bl.a. om, hvordan det er at være en ung studerende, hvis verden pludselig bliver vendt på hovedet, at være ensom i selskab med andre samt det at skulle finde sig selv på ny. Jeg fokuserer også på, hvordan man som pårørende kan være der for en kræftramt, med afsæt i mit eget forløb”, fortæller Julie.