@WHO/A. Wang

Vores arbejde

Vi arbejder med at opbygge og styrke patientforeninger og NCD alliancer i Østafrika, så både patienter og pårørende har et stærkt talerør:

Vores arbejde

Patienthistorier fra Østafrika

Fattigdom og manglende viden om NCDs har katastrofale konsekvenser for mange patienter og deres pårørende i de østafrikanske lande:

Patienthistorier fra Østafrika

Hvad er NCDs?

NCDs er en fællesbetegnelse for kræft, diabetes, lunge- og hjerte-kar-sygdomme, såkaldte ’ikke-smitsomme’ sygdomme. Læs mere her:

Om NCDs


Video om NCDs i Østafrika

Filmen fortæller om Namulu fra Uganda, der har brystkræft, og om det banebrydende østafrikanske stormøde om NCDs i juni 2014. Læs mere:

Den østafrikanske NCD alliance

@WHO/P. Goldschmid

Strategi 2017-2020

Vi har især fokus på kapacitetsudvikling og fortalervirksomhed på nationalt, regionalt og globalt niveau. Læs strategien her:

Strategy for the Danish NCD Alliance 

Om os

Alliancen er et samarbejde mellem Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse. Læs om organisation, økonomi, praktik, kontakt:

Om Den danske NCD alliance


Seneste nyheder

Makunduchi Traditional Food Festival

Vi har haft to praktikanter på besøg hos vores partner på Zanzibar, hvor de har undervist lokale kvinder i ernæring og deltaget i en food festival med fokus på lokale fødevare. De fortæller her om deres oplevelser.

Undervisning i sundhed og ernæring for unge piger på Zanzibar

Vi har i løbet af sommeren haft to praktikanter nede hos vores partner på Zanzibar. De har skrevet en lille beretning om deres oplevelse med at undervise en gruppe lokale kvinder i madlavning.