@WHO/A. Wang

Vores arbejde

Vi arbejder med at opbygge og styrke patientforeninger og NCD alliancer i Østafrika, så både patienter og pårørende har et stærkt talerør:

Vores arbejde

Patienthistorier fra Østafrika

Fattigdom og manglende viden om NCDs har katastrofale konsekvenser for mange patienter og deres pårørende i de østafrikanske lande:

Patienthistorier fra Østafrika

Hvad er NCDs?

NCDs er en fællesbetegnelse for kræft, diabetes, lunge- og hjerte-kar-sygdomme, såkaldte ’ikke-smitsomme’ sygdomme. Læs mere her:

Om NCDs


Video om NCDs i Østafrika

Filmen fortæller om Namulu fra Uganda, der har brystkræft, og om det banebrydende østafrikanske stormøde om NCDs i juni 2014. Læs mere:

Den østafrikanske NCD alliance

@WHO/P. Goldschmid

Strategi 2017-2020

Vi har især fokus på kapacitetsudvikling og fortalervirksomhed på nationalt, regionalt og globalt niveau. Læs strategien her:

Strategy for the Danish NCD Alliance 

Om os

Alliancen er et samarbejde mellem Diabetesforeningen, Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse. Læs om organisation, økonomi, praktik, kontakt:

Om Den danske NCD alliance


Seneste nyheder

DNCDA deltager i forberedende FN civilsamfundshøring om ikke-smitsomme sygdomme

Som forberedelse til FNs generalforsamlings højniveau-møde om ikke-smitsomme sygdomme (NCD) den 27. september 2018, afholdte FN og WHO den 5. juni en civilsamfundshøring hvor den danske NCD alliance deltog.

Ny kampagne: 'ENOUGH'

Dødsfald forårsaget af ikke-smitsomme sygdomme medfører lidelse og smerte for millioner af mennesker verden over - både for dem, som lever med sygdommene, men også for deres familier og bekendte. Med den nye 'ENOUGH'-kampagne opfordrer NCD Alliancen verdens regeringer til at bevæge sig ud over retor…